background img
banner
banner

Το… όμορφο ποταμάκι κυλά στην ιστορία

ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ “BEAU RIVAGE” ΣΤΟΝ ΛΟΓΓΟ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 44 ΧΡΟΝΙΑ – ΑΠΟ CLUB ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ 

Μία από τις γνωστές και κοσμοπολίτικες επιχειρήσεις των τελευταίων χρόνων στο παραλιακό χωριό του Λόγγου, ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμό της. Το κατάστημα “Beau Rivage” που έχει αφήσει εποχή στην καλοκαιρινή διασκέδαση της Αχαΐας και είχε συνδεθεί με στιγμές αυθεντικής διασκέδασης, διαφορετικής ανά εποχή, βάζει οριστικό ¨λουκέτο¨ μετά από 44 χρόνια λειτουργίας, με τα τελευταία 21 έτη να ανήκει στην ιδιοκτησία Αιγιωτών. Στόχος του νέου ιδιοκτήτη, είναι να μετατραπεί ο χώρος σε μονάδα ενοικιαζόμενων δωματίων βραχείας μίσθωσης.

Πατρινός ο νέος ιδιοκτήτης που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του χώρου

Ο νέος ιδιοκτήτης μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ανακατασκευή και διαμόρφωση του εμβληματικού και κομβικής σημασίας χώρου. Το ακίνητο που στέγαζε την πασίγνωστη επιχείρηση, μαζί με το κατάστημα που έφτιαχνε κρέπες (στην πίσω μεριά του) πωλήθηκε πριν από λίγο διάστημα και ο νέος ιδιοκτήτης από την γειτονική Πάτρα – ο οποίος ασχολείται με επαγγελματικές υπηρεσίες Security αλλά και άλλου είδους επιχειρησιακές δραστηριότητες – σκοπεύει να μετατρέψει τον χώρο σε επενδυτική μονάδα, κάτι δηλαδή σαν τους ¨Airbnb¨ χώρους, τύπου βραχείας μίσθωσης για διαμονή κάθε χρονικής περιόδου του έτους.

Ήταν μία ¨κινητήριος¨ δύναμη για την τοπική οικονομία

Την επιχείρηση, που είχε γίνει πόλος έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, την είχαν “δουλέψει” με επιτυχία τα τελευταία χρόνια οι επιχειρηματίες Σπύρος Τσουμπός και Ανδρέας Ψυχογιός ως cafe – σνακ για τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες (πολύ σύνηθες μέρος για τον συνδυασμό “μπάνιο – καφεδάκι”) για όλο το θέρος, αλλά και σαν “after club” – νυχτερινό μπαρ τις βραδινές ώρες (με δεκάδες dance, τρανς και rave party που “τραβούσαν” μεγάλο μέρος της νεολαίας του νομού, και μάλιστα με πολύ μεγάλη αποδοχή από κάθε ηλικιακή ομάδα.

Επρόκειτο δε, για μία από τις μακροβιότερες επιχειρήσεις στον χώρο της διασκέδασης. Οι πιο παλιοί μάλιστα, μιλούν για πάρτι που άφησαν εποχή στις “χρυσές” εποχές των disco. Ένας εξ αυτών είναι και ο πρώην πρόεδρος του Λόγγου Δημήτρης Μητρόπουλος, ο οποίος μάλιστα εργαζόταν στο κατάστημα το 1979 όταν άνοιξε! “Ήταν ο χώρος της αυθεντικής διασκέδασης. Κάθε καλοκαίρι περνούσαν χιλιάδες άτομα. Υπήρξε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της διασκέδασης του τόπου για πολλές δεκαετίες, που συνέβαλε τα μέγιστα στην επισκεψιμότητα του Λόγγου”, επισημαίνει.

«Ο Λόγγος έχει τη δική του δυναμική»

Το γεγονός αυτό, στην τοπική κοινωνία και τους μόνιμους κατοίκους δημιούργησε μία αίσθηση… “διαφορετική” από αυτή που υπήρχε μέχρι τώρα στο μυαλό του κάθε κατοίκου. Το ότι η μεγάλη επισκεψιμότητα από νεότερες ηλικίες και ο παλμός της νυχτερινής ζωής που “έδινε” το κατάστημα μέχρι τώρα θα χαθούν οριστικά, έχει φέρει μία μικρή αναστάτωση στη συνείδηση των κατοίκων της περιοχής, θεωρώντας ότι “κινούσε” αρκετά, την οικονομία της παραλιακής ζώνης και γενικότερα του τόπου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η τοπική κοινωνία δεν έχει να προσδοκά και να επωφεληθεί από τη νέα επένδυση που στήνεται, η οποία ακολουθεί ούτως ή άλλως τη ροή της σημερινής εποχής και τις ανάγκες της.

Μιλώντας στο ο πρόεδρος της κοινότητας Λόγγου Διονύσης Σκαρμούτσος και ερωτώμενος για το πώς ακριβώς, κατά την γνώμη του, “αλλάζει” τις ισορροπίες της περιοχής η πώληση του ιστορικού “Beau Rivage”, ανέφερε: “Επηρεάζει σε κάποιο βαθμό την επισκεψιμότητα του χωριού και θα αποτελέσει σαφώς μία είδους απώλεια, όμως ο Λόγγος είναι μια περιοχή που έχει τη δική της δυναμική. Έχει όμορφες παραλίες, έχει φυσικές χάρες, έχει δεκάδες άλλα καταστήματα που μπορεί ο καθένας να περάσει όμορφα. Έχει την δική της αξία η περιοχή εδώ και δεκαετίες και ξέρει, πώς να προσελκύσει κόσμο. Ίσως “στοιχίσει” περισσότερο σε μία μερίδα κόσμου, αυτή των ηλικιών από 18 έως 30 που είχαν σαν αποκλειστικό στόχο τη νυχτερινή διασκέδαση στο συγκεκριμένο κατάστημα, λόγω της μουσικής που έπαιζε και των ηλικιών που έλκυε” τόνισε ο κ. Σκαρμούτσος για την πώληση της παραλιακής επιχείρησης στο χωριό.

Η προετοιμασία που γίνεται εν όψει καλοκαιριού

Σε άλλη ερώτηση του protionline.gr όσον αφορά για την προετοιμασία που γίνεται στην ευρύτερη περιοχή για την τουριστική περίοδο που ξεκινά σε περίπου 20 ημέρες, ο πρόεδρος της κοινότητας δεν λησμόνησε να αναφερθεί σε ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ευρύτερη περιοχή, τα οποία είναι ο ηλεκτροφωτισμός κάποιων κύριων και δευτερευόντων δρόμων που δεν λειτουργούν επαρκώς, ενώ μίλησε για τα δύο μεγάλα parking που υπάρχουν και λειτουργούν στο χωριό και εξυπηρετούν εκατοντάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, αλλά και για το θέμα της προετοιμασίας της καθαριότητας της παραλιακής ζώνης.

Μάλιστα, οι προεργασίες που γίνονται στο επίπεδο της καθαριότητας στην κοινότητα έχουν ενταθεί, και σκοπός του κ. Σκαρμούτσου είναι όχι μόνο η παραλιακή ζώνη του χωριού αλλά και η “συνέχεια” του χωριού προς τα γειτονικές Σελιανίτικα, να είναι μία παραλιακή έκταση εντελώς καθαρή και πολύ συγκροτημένη για τον επισκέπτη. Να σημειωθεί ότι, οι καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης στο χωριό του Λόγγου έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες τους και στήνουν σιγά – σιγά τα μαγαζιά τους. Βρίσκονται στις διάφορες επεμβατικές εργασίες πού γίνονται προκειμένου να είναι έτοιμα σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες, που θα έχει ήδη ξεκινήσει ουσιαστικά η θερινή σεζόν της φετινής χρονιάς.

Να επισημανθεί επίσης, ότι το έργο της αποχέτευσης (που αφορά τον κύριο όγκο του χωριού, αλλά όχι τόσο την παραλιακή ζώνη) είναι σε εξέλιξη. Δημιουργεί δε μία μικρή αναστάτωση στους κατοίκους αφού “αλλάζει” την καθημερινότητα και τις συνήθειές τους, ωστόσο το έργο είναι σημαντικό και κάνουν υπομονή. Ο σκοπός είναι, και το παραλιακό μέτωπο αλλά και ο κύριος όγκος του χωριού (με τους δημοφιλέστερους δρόμους να λογίζονται ως προτεραιότητα) να είναι απολύτως προσβάσιμα και έτοιμα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν

# Σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του δήμου, η κοινότητα θέτει σαν στόχο την απόλυτη καθαριότητα της παραλιακής ζώνης και όλων των δρόμων του χωριού, όχι μόνο στα μικρά καλαθάκια που υπάρχουν ανά τακτά διαστήματα στην ακτή, αλλά και στους μεγάλους μπλε και πράσινους κάδους που βρίσκονται σε δεκάδες σημεία.

# Επόμενο άμεσο βήμα, είναι να πραγματοποιούν κάποιες μικροεπισκευές στο οδόστρωμα, σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου δηλαδή, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο προσβάσιμος και λειτουργικός.

# Ένα άλλο, μείζον θέμα που αυτές τις μέρες πρέπει να διευθετηθεί μεταξύ δήμου και κοινότητας, είναι το ζήτημα της καλής λειτουργίας των δύο μεγάλων πάρκινγκ που υπάρχουν στο χωριό, στις οδούς Απόλλωνος (χωρητικότητας 50 θέσεων) και Θησέως (χωρητικότητας 100 περίπου αυτοκινήτων). Δεν αποκλείεται μάλιστα να ζητηθεί από τον κοινοτάρχη, ένας ακόμα χώρος πάρκινγκ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλος ο όγκος των επισκεπτών που αναμένονται κατά “κύματα”, ειδικά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του Λόγγου, το αμέσως επόμενο διάστημα, πρόκειται να επισκεφθεί μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας Σελιανιτίκων Γιώργο Ρόζο, τον δήμαρχο Αιγιάλειας προκειμένου να του θέσουν τα προβλήματα των περιοχών τους εν όψει της θερινής περιόδου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr