background img
banner
banner

Εγκαινιάστηκε με… φως και χρώμα!

Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΚΙΝΗ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Φως και Χρώμα» του ζωγράφου – αγιογράφου Ευάγγελου Γκίνη, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 14 Μαΐου, στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο (1ος όροφος).

Η έκθεση, που είναι βασισμένη σε εργασία τριάντα χρόνων, περιλαμβάνει πάνω από εβδομήντα έργα, από τα οποία τα περισσότερα είναι τοπία εμπνευσμένα από τις ομορφιές της πόλης του Αιγίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και παρουσιάζουν διάφορα στιγμιότυπα, όπως τον υδροβιότοπο της Αλυκής (ένα από τα πιο αγαπημένα τοπία του καλλιτέχνη), το Αίγιο χιονισμένο, την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου, τοπία από τη διαδρομή Αίγιο-Καλάβρυτα, κ.ά.

Επίσης, οι επισκέπτες θα θαυμάσουν πάνω από είκοσι πορτρέτα διαφόρων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συνθέσεις που παρουσιάζουν επίκαιρα θέματα από την καθημερινότητα.

Την έκθεση προλόγισε ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Κλάγκος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος (πορτρέτο του οποίου έχει φιλοτεχνήσει ο κ. Γκίνης και υπάρχει στην έκθεση) και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 28 Μαΐου. Με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr