background img
banner
banner

Μάγεψαν μικρούς και μεγάλους!

ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού που οργάνωσαν οι εκδόσεις Ηδύφωνο με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Αιγιάλειας.Για δύο ημέρες, 6 και 7 Απριλίου, το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου γέμισε με παραμυθάδες και παραμυθοήρωες, με παιδιά και γονείς που πήγαν να ακούσουν παραμύθια και γλυκές μελωδίες από τη Χορωδία του 2ου και 4ουΔημοτικού Σχολείου Αιγίου.

Η Μαρία Παναγιωτακοπούλου, υπεύθυνη των εκδόσεων Ηδύφωνο και οι εξαιρετικές εκπαιδευτικοί, η μουσικός Ζουμπουλιά Σπυροπούλου και η νηπιαγωγόςΑθηνά Σκανδάμη, συνεργάστηκαν άψογα για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ.

Συγγραφείς παραμυθάδες, όπως ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, η Αναστασία Ευσταθίου, ο Δημήτρης Μάλλης, η Ρόη Μουλά, η Μαρία Παπανικολάου, η Ρούλα Σμυρνιώτη, η Ντίνα Κιζήλου, η Άννα Γουρζή, η Ιωάννα Στεφανάτου με μοναδικό τρόπο κατάφεραν να μαγέψουν τα παιδιά και τους μεγάλους και όλοι μαζί να ζήσουν τη μαγεία των παραμυθιών.

Αφηγήσεις και από μικρές παραμυθούδες

Για πρώτη φορά όμως και μικρές παραμυθούδες αφηγήθηκαν τα παραμύθια τους και κέρδισαν το χειροκρότημα όλων, όπως η Δήμητρα Δεληγάκη, η Μαρίζα Τσερεντζούλια, η Εύα Αναστασοπούλου και η μικρότερη απ’ όλες η δεκάχρονη Θεοδώρα Τσιοφύλα. Έκπληξη αποτέλεσε η δραματοποίηση του παραμυθιού «Οι δρόμοι της Σαλάμ» της Αναστασίας Ευσταθίου από μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου με την καθοδήγηση της θεατρολόγου Φωτεινής Κουρλιούρου και την υποστήριξη της διευθύντριας του Σχολείου Βάσως Πλατάνου.

Ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο φεστιβάλ έδωσε η χορωδία των δυο Δημοτικών Σχολείων της πόλης, του 2ου και του 4ου, που με την καθοδήγηση της μουσικού τους Ζουμπουλιάς Σπυροπούλου, γέμισαν με τις γλυκές φωνούλες τους το αρχοντικό! Ξεχωριστή η παρουσία της μαθήτριας Λουκιάνας Δαβανέλλου που τραγούδησε και έπαιξε βιολί. To φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους από τη δημοτική αρχή οι αντιδήμαρχοι Μαρία Ιατροπούλου, Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Ελευθεριώτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας, ο σύμβουλος δημάρχου Χρήστος Τσερεντζούλιας, η κοινοτική σύμβουλος Ελευθερία Μαρνέλη, ο δημοτικός σύμβουλος Τάκης Τσερεντζούλιας, ο πολιτευτής Αχαΐας Νίκος Σπηλιόπουλος, κ.ά.

Αφιερωμένο στον Μένιο Κουτρόπουλο…

Η κ. Παναγιωτακοπούλου, υπεύθυνη των εκδόσεων, αφιέρωσε το φεστιβάλ στον Μένιο Κουτρόπουλο, τον άνθρωπο που αγάπησε τόσο πολύ τα παιδιά, είχε καθιερώσει ως πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αιγιάλειας πριν χρόνια σχολικό διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιών, και έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού για την υποστήριξή του, τον Δημήτρη Ζωιτσούδη, συνεργάτη του Πολιτιστικού Τομέα Δήμου Αιγιάλειας για την αμέριστη βοήθεια και την εξυπηρέτηση στον χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ, την Εταιρεία Cocacola-3Ε, για τα νερά και αναψυκτικά που προσέφερε, την Βάσω Τρουπή (Καρναβαλούπολη), για τα κοστούμια που παραχώρησε δωρεάν, τον Νικο Παπαγιαννόπουλο για τη δωρεάν φωτογραφική κάλυψη του φεστιβάλ, τον Στράτο Βαρδάκη και τον χώρο εστίασης Terreggio, για το γεύμα που παραχώρησε στους συντελεστές, τον Χάρη Μάντικα για τον ήχο και όλους που παρακολούθησαν το φεστιβάλ! Τέλος και οι τρεις κυρίες έδωσαν ραντεβού στο 3ο φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού και υποσχέθηκαν πως θα φροντίσουν να είναι ακόμα καλύτερο!!!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr