ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ETWINNING-ERASMUS+
Ένα πολύ ευχάριστο νέο ήρθε στο Δημοτικό Σχολείο Αβύθου με την λήξη των μαθημάτων στις 15 Ιουνίου καθώς εκείνη την ημέρα έγινε γνωστό ότι του απονεμήθηκε η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το ευρωπαϊκό έργο «There is Life in Learning! Öğrenmede Hayat Var!». Το έργο αυτό εκπόνησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της (τότε) Γ’ και Δ’ τάξης κατά τους μήνες Ιανουάριο ’21 έως Ιούνιο του ‘22 υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους Χαράς Μπούρδου.
Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας ήρθε ως συνέχεια της Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας που είχε λάβει το έργο του Σχολείου τον Σεπτέμβριο του ‘22. Η διάκριση αυτή για το Σχολείο της Αβύθου προέκυψε μετά από αξιολόγηση του έργου όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών που συμμετέχουν σε ένα έργο eTwinning.
Το ανώτερο επίπεδο επιτυχίας!
Τα έργα στα οποία απονέμεται η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας είναι εκείνα με την υψηλότερη κατάταξη μεταξύ εκείνων που έλαβαν Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για την παρουσίαση παραδειγμάτων επιτυχημένης ευρωπαϊκής συνεργασίας. Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας αποτελεί το ανώτερο επίπεδο επιτυχίας για ένα έργο και καταδεικνύει ότι το έργο αυτό ανταποκρίνεται σε ένα συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρότυπο. Για να λάβει αυτή την διάκριση, ένα έργο eTwinning πρέπει: 1.Να έχει προταθεί από τουλάχιστον μία Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης, μετά από διαδικασία διαλογής. Κάθε Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης προωθεί στην Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης το καλύτερο 25% των έργων που τιμήθηκαν με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. 2.Να περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο εταίρους που έχουν λάβει την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.
Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται μόνο μία φορά ετησίως και παρουσιάζεται στη Διαδικτυακή Πύλη του eTwinning. Η υλοποίηση της δράσης είχε διεξαχθεί σε συνεργασία με σχολεία της Τουρκίας και της Πολωνίας με τη ενεργό συμμετοχή των μαθητών της Αβύθου ως μελών της κοινότητας των σχολείων της Ευρώπης στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της αγγλικής γλώσσας μέσα από τη βιωματική επικοινωνιακή χρήση της αγγλικής ως διεθνούς γλώσσας στην πράξη.
Το έργο βραβεύτηκε ως άριστο μετά από αξιολόγηση με βάση μία σειρά κριτηρίων που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες της δράσης όπως: α. παιδαγωγική καινοτομία, β. ενσωμάτωση στη διδακτέα ύλη, γ. συνεργασία μεταξύ των σχολείων-εταίρων, δ. χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ε. αποτελέσματα, αντίκτυπο και τεκμηρίωση.