background img
banner
banner

Από την αμφισβήτηση στην καταξίωση ο Πάνος Σκούτας

«ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ» – ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ

Αν δεν ερχόταν στον Παναιγιάλειο η ενίσχυση τον Γενάρη μήνα των μεταγραφών, πολύ πιθανόν να έχανε το τρένο της πρώτης θέσης και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Κάτι τέτοιο παρουσίασε η αγωνιστική εικόνα σε όλη την διαδρομή του β΄ γύρου και των μπαράζ για τον τίτλο του πρωταθλήματος, αφού ο επιθετικός Παναγιώτης Σκούτας, ο μέσος Κωνσταντίνος Αρβανίτης και ο αμυντικός Χρήστος Οικονόμου, έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο σε όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναιγιάλειου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις αυτοί παίκτες σκόραραν συν τοις άλλοις, με τα περισσότερα γκολ να καταγράφονται στον λογαριασμό του Πάνου Σκούτα. Εκτός από τις ασίστ που μοίρασε, ο Σκούτας …πρόλαβε να σκοράρει επτά φορές στη διάρκεια του β΄ γύρου (12 αγώνες), άλλα δυο γκολ πέτυχε στα μπαράζ για τον τίτλο του πρωταθλήματος και ακόμα τρία στα playoff ανόδου στην Γ΄ Εθνική.

Αρκετά από αυτά ήσαν καθοριστικά, έκριναν το τελικό αποτέλεσμα και τους βαθμούς της νίκης.

Από την Γ΄ κατηγορία στην Γ΄ Εθνική ο Σκούτας

Ο Πάνος Σκούτας συμπεριλαμβάνεται σε παίκτες από την περιοχή μας, οι οποίοι αν και διέθεταν ταλέντο και ποιότητα για μεγαλύτερα πρωταθλήματα, παρέμεναν σε χαμηλές ερασιτεχνικές κατηγορίες. Κι αυτό είτε γιατί είχαν δεθεί με την παρέα και την διοίκηση, είτε δεν τους επέτρεπαν οι επαγγελματικές τους ασχολίες να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για προετοιμασίες, ταξίδια και λοιπές υποχρεώσεις.

Όταν ο Σκούτας είχε μεταγραφεί στον Παναιγιάλειο, έπαιζε στο τοπικό πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας. Μπορεί αυτό να αποτελούσε την τροχοπέδη σε κάποιους που δεν τον πίστεψαν, που τον θεώρησαν παίκτη πάγκου.

Ο ίδιος ήρθε να αποδείξει άλλα πράγματα, να κλείσει στόματα, να κερδίσει την εμπιστοσύνη στην ομάδα και τους φιλάθλους.
Το protionline.gr  συναντήθηκε με τον πολύτιμο επιθετικό του Παναιγιάλειου, για να μας εξιστορήσει τον λόγο της …αποδημίας του στον Αστέρα Ναυπάκτου, την επιστροφή του στο Αίγιο, να …χρωματίσει τις προσωπικές και ομαδικές αγωνιστικές στιγμές που έζησε τους τελευταίους μήνες:

Πως χώρισαν οι δρόμοι σου από τον Παναιγιάλειο στον Αστέρα Ναυπάκτου;

Το καλοκαίρι η ομάδα έπεσε από τη Γ’ εθνική στο τοπικό, και ένιωθα ότι οι δυνατότητες μου είναι για παραπάνω. Οι συζητήσεις που έγιναν το καλοκαίρι για να ανανεωθεί η συνεργασία μας, αισθάνθηκα ότι δεν είμαι σημαντικός πέρα από την απόσταση που υπήρχε στο οικονομικό κομμάτι. Έχω βάλει πάρα πολλές φορές το εμείς πάνω από το εγώ στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και από τη στιγμή που δεν ένιωθα σημαντικός και άνετα, ήρθε η πρόταση από άλλη ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας με έναν ρόλο σαφώς καλύτερο και σε παραπάνω κατηγορία. Ολα αυτά συναίνεσαν για να αποχωρήσω.

Εφυγες τον Ιανουάριο από τη Ναύπακτο και την Γ΄ Εθνική για τον Παναιγιάλειο της Α΄ κατηγορίας. Πως και γιατί πήρες αυτή την απόφαση;

Ενώ όλα κυλούσαν καλά στον Αστέρα Ναυπάκτου. Είχαμε μια ανταγωνιστική ομάδα σε έναν δύσκολο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, ξαφνικά τον Δεκέμβρη άρχισαν τα διοικητικά προβλήματα.
Όταν έγινε γνωστό ότι θα αποχωρήσω, πολλές ομάδες μου έκαναν πρόταση αλλά ήθελα να επιστρέψω και να βοηθήσω τον Παναιγιάλειο να βγει κατηγορία και να αποδείξω ότι μπορώ να βοηθήσω όχι μόνο σε αυτή την κατηγορία, αλλά και σε ανώτερη με πρωταγωνιστικό ρόλο!

Ευχάριστη έκπληξη για όλους τους φίλους του Παναιγιάλειου ήταν το άμεσο «δέσιμο» με την ομάδα. Τι πιστεύεις ότι σε βοήθησε σε αυτό;

Όπως ξανά είπα, έχω βάλει πολλές φορές το εμείς πάνω από το εγώ, οπότε το δέσιμο είναι αναπόφευκτο. Δε πιστεύω ότι βοήθησε κάτι, σίγουρα η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ήταν το κλειδί αλλά και η αμφισβήτηση που έχω δεχτεί ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για να βοηθήσω την ομάδα να βγει πρωταθλήτρια. Αισθάνομαι λίγο δικαιωμένος αλλά και πολύ χαρούμενος που βοήθησα.

Είχες το γκολ του Παναιγιάλειου απέναντι στην Παναχαϊκή πριν δυο σεζόν στην Γ΄ Εθνική, είχες όμως και πολλά γκολ σε πρωτάθλημα (9) και ακόμα τρία στα μπαράζ για την Γ΄ Εθνική. Το θεωρείς υπέρβαση σαν νέα προσθήκη στην ομάδα;

Όχι, δεν θεωρώ ότι έκανα καμία υπέρβαση, ίσα ίσα θα μπορούσα να έχω και περισσότερα γκολ και ασίστ. Εγώ δεν θεωρώ ότι είμαι νέα προσθήκη στην ομαδα, διότι πάντα είμαι εκεί να βοηθήσω ανεξάρτητου κατηγορίας. Έχω δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια και νιώθω έτοιμος για το παραπάνω βήμα.

Η επιστροφή στην Γ΄ Εθνική τι σημαίνει για σένα; Πως αντιμετωπίζεις το ενδεχόμενο να συνεχίσεις να υπηρετείς τον Παναιγιάλειο;

Η επιστροφή στην Γ εθνική ήταν αναγκαία για την ομάδα. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τα νέα παιδιά της πόλης μας να δουλέψουν και να έχουν μια ευκαιρία να παίξουν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όσο για εμένα,περιμένω να μιλήσω με την διοίκηση.

Είχες παραστάσεις από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Τι πιστεύεις ότι θα χρειαστεί ο Παναιγιάλειος για να αποφύγει τυχόν περιπέτειες;

Σίγουρα πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας από όλα τα παιδιά, η κατηγορία μπορεί να είναι ερασιτεχνική αλλά οι υποχρεώσεις είναι επαγγελματικές. Σίγουρα θα χρειαστεί να εμπλουτιστεί το το προπονητικό τιμ και θα πρέπει το ρόστερ να ενισχυθεί από παιδιά που γνωρίζουν την κατηγορία θα πρέπει να μεγαλώσει με ποιοτικές προσθήκες και νεαρούς με προοπτικές διότι οι αγωνιστικές είναι πολλές και το πρωτάθλημα αρκετά δύσκολο.

Μπορεί να μπει και για την φετινή αγωνιστική σεζόν ψηλά ο πήχης στους στόχους;

Νομίζω για αρχή θα πρέπει να μπουν οι βάσεις, να αποκτηθεί ένας κορμός που θα μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και μετά θεωρώ ότι με τη βοήθεια της διοίκησης και του κόσμου η ομάδα να κάνει το επόμενο βήμα.

Τι θα ήθελες να προσθέσεις τελειώνοντας;

Ο κόσμος να συνεχίσει να στηρίζει και να ξέρει ότι πάντα δίνουμε το 100% και με τη βοήθεια του 110%! Καλό καλοκαίρι σε όλους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr