background img
banner
banner

Διήμερο πολιτισμού με τα μοναδικά «πατήματα» του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ

«Όμορφα πατήματα στου χορού τα βήματα…» στο σημείο που… ξεκίνησαν όλα, προετοιμάζει για τις 3 και 4 Ιουλίου, ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Ένα διήμερο που θα χαρακτηρίσει τις εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού, θα τιμήσει τον πολιτισμό και την παράδοση και θα παρουσιάσει το σπουδαίο έργο που επιτελείται στις τάξεις του Ομίλου. Πού αλλού; Μα φυσικά στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, τόπο συνυφασμένο με την σαρανταπεντάχρονη πορεία του Χ.Ο.Α. αλλά και με τις κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αιγίου!

Το ραντεβού στο σημείο συνάντησης, στον Πύργο των Υψηλών Αλωνίων, έχει δοθεί για την Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Ιουλίου, στις 9.15 το βράδυ, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει παρουσιάσεις, ενημερωτικές δράσεις, μουσικές και βέβαια πολύ χορό με τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από χορευτές με εκπληκτικές παραδοσιακές στολές και κυρίως, με ταλέντο, άψογο συγχρονισμό και αστείρευτο κέφι!

Εκεί όπου ξεκίνησαν όλα…

Ο πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου Γιώργος Νικολόπουλος, ερωτηθείς για τον τίτλο της εκδήλωσης «Όμορφα πατήματα στου χορού τα βήματα… Εδώ ξεκίνησαν όλα», αναφέρει:

΄΄Πρόκειται για τα «πατήματα» του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου στα 45 χρόνια λειτουργίας του, σε συνάρτηση με το σημείο που πρωτοεμφανίστηκαν οι χορευτές του, την πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Μην ξεχνάμε ότι εκεί πρωτοεμφανίστηκαν οι περισσότεροι σύλλογοι. Επίσης, με τη συμβολή του Χορευτικού Ομίλου διοργανώθηκαν εκεί κορυφαίες εκδηλώσεις, τα Ελίκεια, τα Ανθεστήρια κ.ά. Η λειτουργία του τοπικού συγκροτήματος απέδειξε ότι το Αίγιο μπορεί να τα καταφέρει να αναδείξει τον πολιτισμό και την παράδοση που το συντροφεύουν χρόνια τώρα. Το διήμερο θα είναι επίσης αφιερωμένο στους ανθρώπους που συνέβαλαν στην ίδρυση του Ομίλου, τους συμμετέχοντες στο πρώτο Δ.Σ. Είναι χαρακτηριστικό το σκίτσο για τις πρώτες μακέτες, αφίσες και τα ημερολόγια, από τον πρώτο αντιπρόεδρο του Χ.Ο.Α. τον αείμνηστο Τάκη Καπελάκο. Σαφώς και θα γίνει αναφορά στους συνεχιστές, με πρώτο τον δάσκαλο Χρήστο Κιλιά και εν συνεχεία άλλους δασκάλους και χορευτές΄΄. Ο κ. Νικολόπουλος μίλησε και για τη συμβολή του Χ.Ο.Α. όλα αυτά τα χρόνια καθώς έχει τροφοδοτήσει και άλλους συλλόγους. Αξίζει να αναφερθεί πως όσοι διδάσκουν χορό στην Αιγιάλεια έχουν περάσει από τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου. Ομοίως και μουσικοί που έχουν περάσει από την ορχήστρα του Ομίλου και διαπρέπουν σε άλλα σωματεία.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, περιλαμβάνει βίντεο – αφιέρωμα στα 45 χρόνια του Χορευτικού, χορούς από το Τμήμα Ενηλίκων του Χ.Ο.Α. καθώς και εμφάνιση της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Αιγιαλείας. Θα εμφανιστούν ακόμη παλαιοί χορευτές και Τμήματα παραστάσεων (μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου) του Χ.Ο.Α. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Σάκης Παπαδημητρίου: Λαούτο, Καβάλι, Αλέξης Γαλάνης: Βιολί, Βαγγέλης Μακρυγιώργος: Τραγούδι, κρουστά, Μάρθα Κυριακοπούλου: Τραγούδι, Παναγιώτης Στούρας: Ακορντεόν, Τρύφωνας Παπαϊωάννου: Κλαρίνο, Περικλής Κατσιώτης: Κρουστά, Δημήτρης Κατσίβελος: Τρομπέτα.

Τη δεύτερη ημέρα επίσης θα προβληθεί βίντεο και θα εμφανιστούν Τμήματα παραστάσεων Χ.Ο.Α.(μαθητές Γυμνασίου), το Τμήμα Ενηλίκων χορευτών Χ.Ο.Α., ενώ θα προβληθεί και βίντεο αφιέρωμα στον Πόντο. Επίσης, παλαιοί χορευτές και Τμήματα παραστάσεων (μαθητές Λυκείου) Χ.Ο.Α. θα αποδώσουν χορούς του Πόντου. Ακόμη, θα συμμετάσχουν η Χορωδία Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας «Φίλιππος Οικονόμου» και η Γυναικεία Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Σάκης Παπαδημητρίου: Λαούτο, Καβάλι, Αλέξης Γαλάνης: Βιολί, Βαγγέλης Μακρυγιώργος: Τραγούδι, κρουστά, Άγγελος Σταθόπουλος: Κλαρίνο, Μάρθα Κυριακοπούλου: Τραγούδι, Κωνσταντίνα Μπατάλη: Σαντούρι, Λάμπης Μουρούζης: Ποντιακή Λύρα και Τραγούδι, Γιάννης Γευγελής: Κρουστά.

ΕΠΟΜΕΑ και ΚΕΔΜΟΠ

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι και τις δύο ημέρες θα βρίσκεται στον χώρο η (ΕΠΟΜΕΑ) Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγιαλείας, ενώ τη δεύτερη ημέρα (Τρίτη 4 Ιουλίου) θα βρίσκεται και θα ενημερώνει τον κόσμο, το Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου (ΚΕΔΜΟΠ).


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr