background img
banner
banner

Συγκίνηση, απολυτήρια, ευχάριστη διάθεση και… σουβλάκια!

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ – “ΑΠΟΦΩΝΗΣΗ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΖΙΩΤΗ

Επιτυχής ήταν η εκδήλωση της τελετής λήξης για τη φετινή σχολική χρονιά του Εσπερινού ΓΕΛ της πόλης του Αιγίου, προχθές Δευτέρα 26 Ιουνίου, στον εξωτερικό χώρο της εκπαιδευτικής μονάδας στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως. Η όμορφη γιορτή, που και φέτος είχε πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα σχεδόν πανηγυρικό κλίμα αισιοδοξίας, με ευχές για τους αποφοιτήσαντες και χαιρετισμό από τον δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Η συγκίνηση και η ικανοποίηση για όσους ολοκλήρωσαν τις μαθητικές τους σπουδές, ήταν έκδηλη. Από τα πιο χαρακτηριστικά όσων διαδραματίστηκαν, ήταν ο αποχαιρετιστήριος λόγος του διευθυντή της μονάδας, ύστερα από μία πενταετία σημαντικής προσφοράς και παρουσίας του στο “τιμόνι” του ΓΕΛ. Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το βράδυ και εξέπεμπε μία ατμόσφαιρα ιδιαίτερης… χαρμολύπης, αφενός για όσους ολοκλήρωσαν μία προσπάθεια ως εκπαιδευόμενοι, έχοντας την αίσθηση της δικαίωσης ως κυρίαρχο συναίσθημα, αφετέρου γιατί το τέλος των σπουδών τους, τους απομακρύνει δια παντός από μία καθημερινότητα που είχαν ήδη συνηθίσει αλλά και από ανθρώπους – συμμαθητές που δέθηκαν μαζί τους, φτιάχνοντας μία “ομάδα” κοινωνικής και σχολικής ¨κατανόησης¨ και αλληλοϋποστήριξης.

Δ. Μπαζιώτης: «Αποφοιτώ και εγώ μαζί σας…»

Με το φετινό διδακτικό έτος, έκλεισε και μία πορεία 41 εκπαιδευτικών ετών και μιας παραγωγικής πενταετίας στη συγκεκριμένη μονάδα για τον διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Μπαζιώτη, ο οποίος, επιφορτισμένος από το συναίσθημα “κατάφερε” να αποσπάσει τα χειροκροτήματα των μαθητών με τον επιβλητικό και συναισθηματικό του λόγο, καθώς όπως ανέφερε “…αποφοιτώ και εγώ μαζί σας. Ο εκπαιδευτικός ενώ διδάσκει, διδάσκεται. Εφόσον σταματώ να διδάσκομαι πλέον από εσάς, αποφοιτώ κοντά σας βαθιά συγκινημένος και γεμάτος από τις καλύτερες αναμνήσεις μιας χρονιάς που χαρακτηρίζεται εξαίσια. Στο πρόσωπό σας, δεν έχω βρει απλά κάποιους μαθητές, αλλά καλούς φίλους που θα μπορώ να πορεύομαι στο υπόλοιπο της ζωής”.

Ο διευθυντής της μονάδας, εμφανώς χαρούμενος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι ένα σχολείο που δίνει την δυνατότητα σε άτομα που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε εφηβική ηλικία, να το πράξουν σε μεγαλύτερη και να εκπληρώσουν τελικά τα όνειρά τους. Ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος, έχει αποδείξει πολλές φορές, το πόσο στηρίζει αυτή την προσπάθεια που γίνεται και από τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές και ήταν αυτός, που πριν από τρία περίπου χρόνια κατάφερε να μας βοηθήσει με καίριο τρόπο, σε μία… ¨τρικλοποδιά¨ που μας έγινε και που απείλησε την λειτουργία του σχολείου. Τον ευχαριστούμε που μας τιμά και μας συνδράμει και φυσικά που βρέθηκε εδώ μαζί μας και φέτος, στην τελετή λήξης» ανέφερε ο κ. Μπαζιώτης.

Δ. Καλογερόπουλος: «Την επόμενη τετραετία θα είμαστε εδώ να κάνουμε το Εσπερινό ΓΕΛ ακόμα πιο σύγχρονο και δυνατό»

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος παρέδωσε τα απολυτήρια των αποφοίτων της Τρίτης Τάξης και απευθυνόμενος στους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς, τόνισε: “Ο κ. Μπαζιώτης με τον λόγο του, έβγαλε μία ολόκληρη “δεξαμενή” σκέψεων, γνώσεων, προβληματισμών και νουθεσιών. Θα κάνουμε ως δημοτική αρχή μία ακόμη προσπάθεια και την επόμενη τετραετία, για να συνεχίσουμε το επιτυχημένο έργο που έχουμε κατακτήσει. Κάνουμε το Εσπερινό ΓΕΛ της πόλης ακόμα πιο σύγχρονο, ακόμα πιο δυνατό, ακόμα πιο οργανωμένο. Συγχαρητήρια στους μαθητές, είναι οι άνθρωποι που αποδεικνύουν καθημερινά ότι οι ευθύνες μιας ενήλικης ζωής μπορεί να συμβαδίζει άνετα με τις ανάγκες και τη γνώση ενός σχολείου. Αυτά τα εφόδια που λάβατε τη σχολική χρονιά που μόλις έκλεισε, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στη ζωή ως “εργαλεία” γνώσεως. Εύχομαι σε όλους ό,τι καλύτερο και συγχαρητήρια σε όλους για το σοβαρό και υπεύθυνο έργο που τελείται” είπε ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος.

«Δεμένοι» σαν ομάδα οι μαθητές

Λίγο μετά, χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Επαμεινώνδας Δούλος, δίνοντας συγχαρητήρια και στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ για το σοβαρό και εμπεριστατωμένο έργο που γίνεται. Η τελετή απονομής έκλεισε με τα λόγια μιας μαθήτριας, η οποία απευθυνόμενη στους συμμαθητές της και βαθιά φορτισμένη από την ατμόσφαιρα, ανέφερε: “Είμαι αρκετά συγκινημένη που μπορώ να είμαι εδώ, να μοιραστώ δύο λόγια από καρδιάς μαζί σας. Ευχαριστώ πολύ τους συμμαθητές μου για την διακριτική τους στάση όλο αυτό το διάστημα των σπουδών. Η συμπαράστασή τους τα δύο τελευταία χρόνια ήταν καθοριστική. Οι καθηγητές, μας έδωσαν την απόλυτη κατανόηση και απέδειξαν ότι είναι πρώτα άνθρωποι και μετά εκπαιδευτικοί. Πολλές φορές σκέφτηκα να τα παρατήσω και να εγκαταλείψω την προσπάθεια. Όμως δεν το έκανα λόγω των ανθρώπων αυτών. Δίχως αυτούς, δεν θα τα είχα καταφέρει…” τόνισε η μαθήτρια, αποσπώντας τα δυνατά χειροκροτήματα των συμμαθητών της. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου είναι ενήλικες.

Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξε μπουφές με διάφορα εδέσματα και σουβλάκια, τα οποία έψησαν και ετοίμασαν οι μαθητές στον εξωτερικό χώρο, συνοδεία αναψυκτικών και νερού, προσφορά του των ανθρώπων του σχολείου.

¨Τρέχουν¨ οι εγγραφές

Οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του σχολείου στο τηλέφωνο 2691062678, για λίγες μέρες ακόμη. Η πρόσκληση των εγγράφων απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες από 18 έως 98 ετών ή σε ανηλίκους που διαθέτουν πιστοποίηση εργασίας, ότι εργάζονται κάπου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr