background img
banner
banner

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ο “φύλακας άγγελος” των λουόμενων στην παραλία της Άκολης

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΡΙΑ Η 22ΧΡΟΝΗ ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΑ!

Πολυτάλαντη, δυναμική, αεικίνητη, ανήσυχο πνεύμα από μικρό παιδί, η Γλυκερία Παπακωνσταντίνου μόλις στα 22 της χρόνια διαθέτει ένα βιογραφικό που… τρομάζει. Τη γνωρίσαμε ως αθλήτρια και μετέπειτα πρωταθλήτρια στο taekwondo, ένα άθλημα το οποίο ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία και ήδη έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις και μετάλλια ακόμη και σε διεθνείς διοργανώσεις. Πέρυσι μας “υποχρέωσε” να… ασχοληθούμε και πάλι μαζί της, με μία άλλη της ιδιότητα.

Εκείνη της διαιτητή ποδοσφαίρου, έχοντας ξεκινήσει δυναμικά και όπως λένε όσοι τη γνωρίζουν το μέλλον της στο συγκεκριμένο χώρο προμηνύεται “λαμπρό” καθώς διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για να κάνει καριέρα σε υψηλό επίπεδο. Σήμερα διευθύνει αγώνες στο πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Σερρών σε αντρικό επίπεδο αλλά και στο πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής γυναικών. Στις Σέρρες βρίσκεται λόγω σπουδών τα τελευταία χρόνια, και στη νέα φοιτητική χρονιά θα τις ολοκληρώσει παίρνοντας το πτυχίο της.

Η μοναδική γυναίκα ναυαγοσώστης στην Αιγιάλεια

Η Γλυκερία όμως δεν έμεινε στο ταεκβοντό και τη διαιτησία. Το 2021 φοίτησε για 4 μήνες σε σχολή ναυαγοσωστών στην Πάτρα, πήρε την ανάλογη άδεια και περίμενε την… κατάλληλη στιγμή. Οι ναυαγοσωστικοί πύργοι αυξήθηκαν φέτος στις παραλίες της Αιγιάλειας και όταν προκηρύχθηκαν οι θέσεις υπέβαλε την αίτησή της και πλέον, καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι της 6 το απόγευμα προσφέρει τις υπηρεσίες της στην παραλία της Άκολης. Είναι η μοναδική γυναίκα ανάμεσα στους ναυαγοσώστες, που εποπτεύουν συνολικά οκτώ παραλίες της Αιγιάλειας και είναι όλοι τους νεαρής ηλικίας (από 22 ετών μέχρι και 35).

“ Η καλοκαιρινή περίοδος θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε θα βρίσκομαι καθημερινά στο πόστο μου. Εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ να επέμβω αλλά εμείς είμαστε πάντα πανέτοιμοι για παν ενδεχόμενο”, τονίζει μιλώντας στο protionline.gr.

Ο εξοπλισμός του ναυαγοσώστη εντυπωσιάζει. Ξεκινώντας από τα πιο απλά, όπως ο ασύρματος, η τορπίλη διάσωσης ή η ιστιοσανίδα, φτάνουμε στο φουσκωτό με τη μηχανή, το φαρμακείο και τον απινιδωτή, μια συσκευή που παρέχει ρεύμα υψηλής ενέργειας στην καρδιά μέσω του θωρακικού τοιχώματος και είναι το πλέον κατάλληλο εξάρτημα για την επιβίωση ενός ασθενούς που έχει υποστεί ανακοπή καρδιάς.

“Κάθε ναυαγοσώστης διαθέτει δίπλωμα οδήγησης ταχύπλοου, ειδική άδεια άσκησης επαγγέλματος από την Λιμενική Αρχή (με επίσημες εξετάσεις) και φυσικά, διαθέτει δίπλωμα ναυαγοσωστικής ιδιότητας, έχοντας λάβει ειδικές γνώσεις διαχείρισης πανικού, ψυχολογικής υποστήριξης, μαθήματα ιατρικής βοήθεια για καταστάσεις πρώτης ανάγκης και φυσικά έχει περάσει από εξιδεικευμένα σεμινάρια για τη χρήση του απινιδωτή”, μας λέει η Γλυκερία Παπακωνσταντίνου και προσθέτει: “Κάθε “ναυαγοσωστικός πύργος” έχει όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστεί κάποιος σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύπτει, ενώ υπάρχει άμεση ενδοσυνεννόηση με τις αρχές, δηλαδή το Λιμενικό Σώμα ή την Πυροσβεστική Υπηρεσία και φυσικά, με γιατρό που θα επέμβει άμεσα και καίρια σε κάθε περίπτωση και το ΕΚΑΒ”.

Με τον πατέρα της Κώστα Παπακωνσταντίνου

Ο δικός της… “φύλακας άγγελος”

Ο “φύλακας άγγελος” των λουόμενων στην παραλία της Άκολης, έχει όμως και τον… δικό της “φύλακα άγγελο”, που δεν είναι άλλος από τον πατέρα της, Κώστα Παπακωνσταντίνου (φωτο). Σχεδόν καθημερινά απολαμβάνει το μπάνιο και τον καφέ του στην Άκολη και βρίσκεται… διακριτικά δίπλα της, έστω από απόσταση. “Πάντα στηρίζαμε ως οικογένεια τις επιλογές της και δεν το μετανιώσαμε ποτέ. Και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε, όχι μόνο ως υποχρέωση ενός γονέα προς το παιδί του, αλλά επειδή πραγματικά το αξίζει”, μας λέει ο Κώστας Παπακωνσταντίνου.

Επιστροφή στις σπουδές για το τελευταίο έτος

Πως τα προλαβαίνει όλα άραγε η Γλυκερία Παπακωνσταντίνου; Γιατί δεν θα πρέπει να… ξεχνάμε και τις σπουδές της, πέρα από τις τρεις παραπάνω δραστηριότητες. Η ίδια μας δίνει την απάντηση: “Όταν τα αγαπάς, πάντα υπάρχει χρόνος και τρόπος να τα συνδυάσεις. Άλλωστε η μία δραστηριότητα, αυτή της ναυαγοσώστη αφορά μόνο την καλοκαιρινή περίοδο. Από το φθινόπωρο επιστροφή στις σπουδές μου, τη διαιτησία και φυσικά τη μεγάλη μου αγάπη, το ταεκβοντό. Είναι η τελευταία χρονιά μου στα ΤΕΦΑΑ και όταν αποφοιτήσω θα ασχοληθώ επαγγελματικά αφού αυτή είναι και η ειδικότητα που σπουδάζω. Συνεχίζω να έχω υψηλούς στόχους και όνειρα τα οποία δεν σταματούν”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr