background img
banner
banner

Ο παράδεισος της Άκολης λέγεται… «Almyra» | ΦΩΤΟ

ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΡΙΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΟΣΜΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ένας επίγειος παράδεισος ήρθε από πέρυσι το καλοκαίρι να… ταράξει τα γαλήνια νερά της παραλίας Άκολης. Το «Almyra» (Cafe — Bar — Cuisine) αποτελεί τον ιδανικό παραθαλάσσιο προορισμό για μπάνιο, φαγητό και ποτό, αλλά και για ώρες άνεσης και διασκέδασης πλάι στη θάλασσα, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από καλαισθησία και ποιότητα.

Πρόκειται για ένα «καταφύγιο» χαλάρωσης συνολικής έκτασης 3 στρεμμάτων για τις ζεστές μέρες και τα ειδυλλιακά βράδια του καλοκαιριού.

Τι προσφέρει

Ο πολυχώρος, που βρίσκεται κάτω από το πάρκνγκ στην «καρδιά» της πιο όμορφης, κατά πολλούς, παραλίας της Αιγιάλειας, με τα κρυστάλλινα νερά και τα μικρά βότσαλα, είναι ο απόλυτος προορισμός ηρεμίας και χαλάρωσης. Λειτουργεί από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ και απευθύνεται στους ανθρώπους κάθε ηλικίας. Φημίζεται για την ποιότητα του καφέ και των ροφημάτων, ενώ ιδιαίτερης προτίμησης τυγχάνουν και τα σνακς που σερβίρονται.

Για τους λάτρεις του καλού φαγητού, το «Almyra» είναι το μέρος που αναζητούν κάθε ώρα της ημέρας. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν γαστρονομικές δημιουργίες με την υπογραφή του Δημήτρη Παπαδόπουλου (Λαγουδέρα), ο οποίος προτείνει ένα πλούσιο μενού, συνδυάζοντας κλασικά ελληνικά πιάτα και διεθνείς γεύσεις μέσα από μία σύγχρονη ματιά, χρησιμοποιώντας όλα τα αγνά υλικά εξαιρετικής ποιότητας. Στο μενού θα βρει κανείς εκλεκτό φαγητό με ψάρια, θαλασσινά, πάστα, κρεατικά, εξαίρετες σαλάτες κ.ά.

Το βράδυ, το «Almyra» μεταμορφώνεται σε ένα ατμοσφαιρικό beach bar με μεγάλη γκάμα ποτών και cocktails και με τις μουσικές του Κώστα Χριστόπουλου, άλλοτε να γαληνεύουν και να δημιουργούν ειδυλλιακές συνθήκες κι άλλοτε να ανεβάζουν τη διάθεση στα ύψη!

Προσιτή πολυτέλεια μέσα στη φύση

Για τις εγκαταστάσεις του πολυχώρου, θα μπορούσε να πεις κανείς πολλά. Με πρόσοψη 80 μέτρων στη θάλασσα από τη μία πλευρά και με το άνετο πάρκινγκ της περιοχής στην άλλη, γίνεται προσβάσιμος σε όλους. Επιπλέον, στα θετικά συμπεριλαμβάνεται και ο πεζόδρομος κάτω από το κατάστημα που προσφέρει ασφαλή διέλευση. Ειδικότερα, διαθέτει όλες τις προδιαγραφές πρόσβασης για άτομα με αναπηρίες, πάρκινγκ, ράμπες, υπερσύγχρονες τουαλέτες για παιδιά και ενήλικες, τραπέζια και καρέκλες πλάι στη θάλασσα, αναπαυτικές ξαπλώστρες και day beds κάτω από τα δέντρα που προσφέρουν την άνεση και την πολυτέλεια που αξίζουν σε όλους.

Επένδυση με μεράκι και αγάπη για τον τόπο

Ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης του πολυχώρου, Μιχάλης Κωνσταντίνου, μίλησε στo protionline.gr για την επένδυσή του και τη δημιουργία του «Almyra» πριν από περίπου ένα χρόνο: ΄΄Αρχικός μου στόχος ήταν να δημιουργήσω κάτι στον τόπο μου. Η μεγάλη αγάπη μου για την Άκολη μου έδωσε ώθηση να προχωρήσω. Θέλησα να αξιοποιήσω τον χώρο αυτό, ο οποίος ήταν εγκαταλελειμμένος για μία δεκαετία. Πιο παλιά και συγκεκριμένα από το 1965, λειτουργούσε ως κάμπινγκ (ήταν το πρώτο στην περιοχή) προσελκύοντας πλήθος κόσμου και συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Πριν από κάποια χρόνια λειτούργησε ως παιδότοπος κι έκτοτε παρέμεινε αναξιοποίητος. Τότε ήταν που αποφάσισα να δημιουργήσω κάτι νέο στην παραλία της Άκολης που θα ερχόταν να ενισχύσει την ανάπτυξη της περιοχής΄΄. Με ποια κριτήρια όμως διαμόρφωσε τον χώρο; Όπως ο ίδιος κ. Κωνσταντίνου αναφέρει, ΄΄λειτουργήσαμε από την αρχή με σεβασμό στο περιβάλλον. Δεν θελήσαμε να αλλοιώσουμε τη φυσιογνωμία της περιοχής. Έτσι, όχι μόνο αφήσαμε τα δέντρα αλλά φροντίσαμε να χρησιμοποιηθούν υλικά εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον. Ως και τα φωτιστικά είναι φτιαγμένα από υλικά συμβατά με το περιβάλλον. Χρησιμοποιήσαμε πολύ πέτρα και ξύλο, προσδίδοντας μία ιδιαίτερη αισθητική στον χώρο. Βεβαίως και δεν σταματάμε εδώ. Η επένδυση θα συνεχιστεί με σταθερά βήματα ώστε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τον χώρο μας΄΄.

Διοργάνωση εκδηλώσεων και events όλο το καλοκαίρι!

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι ο χώρος προσφέρεται για διοργάνωση εκδηλώσεων όπως γιορτές, βαπτίσεις, γενέθλια, παιδικά πάρτι με άνεση και ασφάλεια κ.ο.κ. Επιπλέον, φέτος θα διοργανώνονται και events κάνοντας κάθε στιγμή ξεχωριστή!
Το «Almyra» ήρθε να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της εστίασης και αναψυχής, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στη δημοφιλή παραλία της Άκολης και η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, σχεδόν συναρπαστική!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr