background img
banner
banner

Το τουριστικό «πακέτο» της Αιγιάλειας

ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – EVENTS ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Έπρεπε να περάσουν τα σχεδόν τρία δύσκολα χρόνια της πανδημίας, αλλά και η “καταστροφική” για πολλούς περίοδος της ενεργειακής κρίσης και της τρελής ¨κούρσας¨ των τιμών των αγαθών, να μπορέσει η Αιγιάλεια να… «δει» την επισκεψιμότητα να “ανθίζει”. Όχι πως πλέον… λεφτά υπάρχουν, ούτε βέβαια ότι η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί σε οικονομικό πλαίσιο. Φυσικά και όχι. Όμως ο μέσος Έλληνας κατά 70% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πρόκειται να εκδράμει είτε για μία ημέρα είτε για περισσότερο και αυτό, έχει αρχίσει να το αναζητά και στην Αιγιάλεια, η οποία συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα και λογίζεται ως ένας κοντινός προορισμός για τους κατοίκους της Αττικής.

Τα live ξεκίνησαν με μεγάλη συμμετοχή και δυναμικά

Ταυτόχρονα, η περιοχή έχει μπει με το… δεξί και στο κομμάτι των διαφόρων happenings και των λοιπών μουσικών εκδηλώσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες 13 εβδομάδες, αφού οι πρώτες μεγάλες συναυλίες, μουσικές βραδιές λαϊκών και δημοτικών ακουσμάτων, πάρτι και lives, είτε γίνονται από ιδιώτες είτε διοργανώνονται από φορείς του δήμου, είναι σε πρώτη προτεραιότητα και έχουν ήδη ξεκινήσει, ιδιαιτέρως δυναμικά. Η τουριστική σεζόν θα εξελιχθεί – κατά πως φαίνεται – σε μία θετική “εικόνα” που θα συμπληρώσει επάξια το φετινό πάζλ της ανάτασης της τουριστικής περιόδου και της ανάπτυξης του τόπου. Αν βέβαια, ο καιρός δεν συνεχίσει να είναι τόσο απρόβλεπτος και άστατος, τόσο που πολλοί λένε ότι το φετινό καλοκαίρι ίσως τελικά, να είναι μία… μείξη άνοιξης και φθινοπώρου, εξάμηνης διάρκειας!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επισκεψιμότητας λόγω των διαφόρων happenings που ήδη συγκεντρώνουν αρκετό λαό, ήταν αυτά τα δύο live που έγιναν στην παραλία της Αλυκής πριν λίγες μέρες, με τον τράπερ τραγουδιστή Light να συγκεντρώνει πολύ νεανικό κοινό την περασμένη βδομάδα και τους dj’s Ασημακόπουλο και Σταυρίδη, βραδιές που τελικά προσέλκυσαν πολλούς νεαρούς της περιοχής. Όμως και σε άλλες περιοχές, δεν υπολείπονται άλλες μικρές εκδηλώσεις ή live που θεωρούνται δυνατά, σε όλο το φάσμα της Αιγιάλειας και προσελκύουν αρκετό από το τουριστικό κοινό, ακόμα και ταξιδιώτες της ζώνης “αυθημερόν μετακίνησης”, δηλαδή άτομα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποια εκδήλωση.

Πάνω από 220 δράσεις πολιτισμού κάθε είδους

Οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης και της αναψυχής, οι εκπρόσωποι των τουριστικών επαγγελμάτων αλλά και των ξενοδοχειακών μονάδων της ευρύτερης περιοχής, βρίσκονται σε “ετοιμότητα” και… δικαιωματικά, καθώς υπάρχει ήδη αυξημένη ζήτηση σε τουριστικό ενδιαφέρον και λόγω των εκλογών που ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή, αλλά πολύ περισσότερο εξαιτίας του “πύρινα” της θερινής περιόδου, που ουσιαστικά ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 26 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Το πολιτιστικό καλοκαίρι που έχει προγραμματίσει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με πάμπολλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις, αλλά και τα δεκάδες live και μουσικές βραδιές που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο δίμηνο σε καταστήματα αναψυχής που παραδοσιακά “δίνουν” όμορφες εκδηλώσεις σε όλο το πλαίσιο του δήμου, γίνεται ένας πολύ καλός λόγος για να επισκεφθεί οποιοδήποτε τουρίστας την περιοχή και να την γνωρίσει.

Τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία

Το οικονομικό όφελος της αύξησης της επισκεψιμότητας που αναμένεται, θα είναι μεγάλο και για τον δήμο αλλά πολύ περισσότερο για τους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους των ξενοδοχειακών μονάδων και μέσα στην πόλη και στην ανατολική αλλά και στη δυτική πλευρά του δήμου. Συνολικά αναμένονται περίπου 260 μουσικές εκδηλώσεις, πάνω από 70 θεατρικές βραδιές ερασιτεχνικών και επαγγελματικών θιάσων, 80 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις διαφόρων συλλόγων και κοινοτήτων και 120 εμφανίσεις διαφόρων DJ’S είτε αυτές γίνουν σε δημόσιους είτε σε ιδιωτικούς επαγγελματικούς χώρους.

Βασ. Διαμαντόπουλος: «Φέτος καταγράφουμε 10% μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από την περσινή σεζόν»

Μιλώντας στo protionline.gr ο εκπρόσωπος του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Long Beach που εδρεύει στον Λόγγο Βασίλης Διαμαντόπουλος, και απαντώντας στην ερώτηση ποια είναι η εικόνα της μονάδας μέχρι στιγμής από άποψη επισκεψιμότητας και ζήτησης, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Για το επόμενο διάστημα και μέχρι περίπου τα τέλη του Σεπτέμβρη, έχουμε ήδη 95% πληρότητα. Ο μεγαλύτερος όγκος των πελατών μας, είναι Έλληνες και Γάλλοι. Φέτος καταγράφουμε ένα 10% μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από την περσινή σεζόν. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των επισκεπτών μας, ανήκει σε διάφορα εκδρομικά γκρουπ ή οργανωμένα “πακέτα” από τουριστικά γραφεία. Ετούτο, σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών που θα κάνουν κατά την διαμονή τους έχει ήδη προπληρωθεί μέσω του πακέτου που έχουν κλείσει. Άρα τα χρήματα που θα χαλάσουν περαιτέρω για αναψυχή ή για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα είναι σχετικά λίγα χρήματα…” τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι κατά την διάρκεια του θέρους, το “Long Beach” θα έχει αρκετές προγραμματισμένες εκδηλώσεις γάμων, συνεδρίων ή ανάλογων εκδηλώσεων.

Γ. Σακελλαρόπουλος: “Ελπίζουμε να αυξηθεί η τουριστική κίνηση και η ζήτηση”

“Το Σαββατοκύριακο των εκλογών έγιναν διάφορες εκδηλώσεις, είτε από σωματεία και συλλόγους είτε από καταστήματα και ιδιώτες. Κάπως έτσι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, θεωρώ. Η εκτίμησή μου είναι ότι στην ανατολική πλευρά του δήμου θα είναι σε καλά επίπεδα η επισκεψιμότητα τα Σαββατοκύριακα με υψηλές πληρότητες, ενώ τις καθημερινές όχι και τόσο. Οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα της ευρύτερης περιοχής, αυτό το “μήνυμα” στέλνουν μέχρι στιγμής…” ήταν τα λόγια του προέδρου του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας Γιώργου Σακελλαρόπουλου. Ο πρόεδρος μάλιστα, διευκρίνισε ότι “δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το πώς θα κυλήσει το κομμάτι της τουριστικής κίνησης συνολικά, είναι νωρίς ακόμα”. Τέλος, σε άλλη ερώτηση του protionline.gr και για το πώς παρουσιάζεται και το εμπορικό κομμάτι, ο κ. Σακελλαρόπουλος τόνισε: “Τα πράγματα είναι υποτονικά μέχρι ώρας. Στο σύνολό τους, δεν υπάρχει η επισκεψιμότητα που θα έπρεπε. Ευχάριστες εξαιρέσεις, είναι κάποια παραλιακά καταστήματα τα οποία “τονώνουν” και το ηθικό αλλά και το οικονομικό πλαίσιο της περιοχής. Μέχρι στιγμής, είμαστε στα ίδια επίπεδα με την περσινή σεζόν” ανέφερε, σχολιάζοντας μάλιστα και το συμβάν που συνέβη στην επαρχιακή οδό Ακράτας Ζαρούχλας, με την κατολίσθηση που έβαλε σε “μπελάδες” αρκετό κόσμο, αλλά και υπηρεσίες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr