background img
banner
banner

Έρχεται ένας φωτεινός Ιούλιος γεμάτος Πολιτισμό!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΠΟ ΤΗ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του δήμου Αιγιαλείας υπό τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας ξεκινά… για τα καλά την 1η Ιουλίου, «ανοίγοντας πανιά» για το ομορφότερο καλοκαιρινό ταξίδι. Πιστή στο ραντεβού της με τους Αιγιαλείς και τους χιλιάδες επισκέπτες που αναμένονται φέτος στην περιοχή, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, με τις πιο σημαντικές παραστάσεις και συναυλίες πανελλαδικώς, τροφοδοτώντας μας με τις πιο δυνατές καλοκαιρινές συγκινήσεις που μόνο αυτή γνωρίζει!

Και φέτος, το υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς» γίνεται το σημείο συνάντησης, φιλοξενώντας πληθώρα εκδηλώσεων και παραστάσεων. Δεν λείπουν ωστόσο και οι εκδηλώσεις στα Ψηλά Αλώνια, στο παλιό λιμάνι, στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, στα σκαλάκια της Φιλιποίμενος και βέβαια στις περιοχές εκτός Αιγίου που θα έρθουν ανάλογα με το πρόγραμμα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οι αγαπημένες παραλίες της Αιγιάλειας, γίνονται χώροι φιλοξενίας συναυλιών ενώ το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας έχει την τιμητική του. Λόγγος, Καμάρες, Ελαιώνας, Άκολη, Ζαχλωρίτικα κ.ά. θα προσελκύσουν τα βλέμματα με αξιόλογες εκδήλωσεις.

Η αρχή με βαρύτητα  στο ντόπιο δημιουργικό «υλικό»

Η αρχή γίνεται με τις Ημέρες Θεατρικών Συναντήσεων. ΄΄Πρόκειται για μία συνάντηση με όλες τις θεατρικές ομάδες από την Αιγιάλεια. Είναι άνθρωποι που παράγουν πολιτισμό και μας συντροφεύουν με τη σκληρή τους δουλειά και το πάθος που έχουν για το θέατρο, σε κάθε πολιτιστικό μας “βήμα”. Τους δίδεται η ευκαιρία να παρουσιάσουν σε έναν υπέροχο υπαίθριο χώρο όπως το “Γεώργιος Παππάς” το έργο τους, να υπενθυμίσουν στο ευρύ κοινό την καλλιτεχνική ποιότητα που υπάρχει στην περιοχή στις θεατρικές ομάδες, να δουν όλοι τα ταλέντα της Τέχνης της δημιουργίας που εργάζονται στο ερασιτεχνικό θέατρο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε έμπρακτα τις ομάδες αυτές. Ξοδεύουν τον προσωπικό τους χρόνο για να παρουσιάσουν την Τέχνη τους και εμείς, δίνουμε την δυνατότητα σε όσους δεν κατάφεραν να δουν αυτές τις παραστάσεις τον χειμώνα, να μπορέσουν να τις απολαύσουν τώρα΄΄, αναφέρει η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, η οποία, μαζί με τους συνεργάτες της, έχουν εργαστεί πολύ ώστε να προετοιμάσουν το καλύτερο Πολιτιστικό Καλοκαίρι.

Η πρώτη «γεύση» καλοκαιριού

Αυτό φάνηκε και από το 2ο Φεστιβάλ «Θόδωρος Αγγελόπουλος» που προσέλκυσε όλα τα φλας το προηγούμενο διάστημα. ΄΄Έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό τον θεσμό, έχουμε κοπιάσει για να το στήσουμε από την πρώτη στιγμή που θελήσαμε να το κάνουμε και νομίζω ότι τα καταφέραμε περίφημα. Το Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο γέμισε με κόσμο και κυρίως με νεαρόκοσμο. Ενδιαφέρθηκαν οι νέοι μας για αυτό το φεστιβάλ και αυτό είναι πολύ θετικό και ελπιδοφόρο. Η ανταπόκριση που είχε και από άλλους επισκέπτες, από πολλές μεριές της χώρας ήταν συγκινητική΄΄, τονίζει η κ. Τσουκαλά, θεωρώντας πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η περιοχή γέμισε από ανθρώπους που δεν είχαν έρθει ξανά στην Αιγιάλεια, όπως και το ότι κατέφθασαν σημαντικές προσωπικότητες του κινηματογράφου, καλλιτέχνες και ηθοποιοί και έτσι, αυτοί θα γίνουν οι καλύτεροι… “διαφημιστές” για τον δήμο αλλά και για το Φεστιβάλ.

Οι συναντήσεις του πρώτου δεκαπενθήμερου

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. μιλά και για τις επόμενες εκδηλώσεις. Όπως τονίζει, ΄΄τρεις ακόμα διοργανώσεις που αξίζει τον κόπο να τις απολαύσει ο κόσμος, είναι αυτές που θα διεξαχθούν 7 και 8 Ιουλίου και 14 έως 16 Ιουλίου, αλλά και το «AIGIO MUSIC FESTIVAL» που ξεκινά στις 14 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα η πρώτη εκδήλωση αφορά ένα μουσικό διήμερο που θα γίνει στην παραλία του Αιγίου στις παλιές σιδηροδρομικές γραμμές, ένα δρώμενο που απευθύνεται σε όλους, με πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές παρεμβάσεις και εμφανίσεις, σε ένα τοπίο πραγματικά ειδυλλιακό. Όσο για το συναπάντημα των μοτοσικλετιστών είναι μία εκδήλωση που αγαπάμε πραγματικά και περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο. Οι πληροφορίες μου λένε ότι τα καταλύματα σε ξενοδοχεία και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, έχουν ήδη πληρότητες λόγω αυτής της εκδήλωσης και θεωρώ ότι είναι άλλη μία δράση η οποία ανεβάζει το πρεστίζ του δήμου μας!΄΄.

Εξίσου συναρπαστική η συνέχεια ως το τέλος του μήνα

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, αναμένεται εξίσου συναρπαστικό. Μάλιστα, οι εκδηλώσεις του Ιουλίου πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα ή αύριο. Μεταξύ άλλων, ο Ιούλιος περιλαμβάνει πληθώρα παιδικών θεατρικών παραστάσεων στο «Γ. Παππάς» όπως «Τα τρία γουρουνάκια» στις 11 Ιουλίου. Στις 13 Ιουλίου έρχεται το Utopia Dance Show, ενώ στις 14 του μήνα ξεκινά το «AIGIO MUSIC FESTIVAL» με την εκδήλωση «Τα πολλά πρόσωπα του κυρίου Κώστα Γιαννίδη». Στο πλαίσιο του 5ου ετήσιου ανταμώματος μοτοσυκλέτας θα δοθούν συναυλίες με τους Ορίζοντες στις 14 και 15 Ιουλίου στην παραλία Άκολης. Στις 15 Ιουλίου θα δοθεί μαθητική συναυλία από τα μουσικά σύνολα «Χωρίς σύνορα» και τη δημοτική Παιδική Χορωδία Αιγιαλείας στα σκαλιά της Φιλοποίμενος. Επίσης, στις 16 Ιουλίου θα δοθεί η συναυλία «Από τον κλασικισμό στον Σκαλκώτα και το Θεοδωράκη» στο «Γ. Παππάς».

Στις 16 Ιουλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει παράσταση Καραγκιόζη στον Λόγγο. Συναυλία με έργα για κιθάρα και ακορντεόν θα δοθεί στις 19 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας. την Πέμπτη 20 Ιουλίου θα δοθεί συναυλία μουσικών συνόλων των μαθητών της Ακαδημίας των σεμιναρίων του φεστιβάλ «AIGIO MUSIC FESTIVAL», στον παλαιό λιμένα Αιγίου. στις 21 Ιουλίου έρχεται η παράσταση «Πορτρέτα γυναικών» στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας με τις Παναγιώτα Βλαντή και Δανάη Λουκάκη. Στις 22 Ιουλίου στο «Γ. Παππάς» «Rigoletto» του Giuseppe Verdi, για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας. Η τελετή λήξης του «AIGIO MUSIC FESTIVAL» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου. Την ίδια ημέρα θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη στον Λόγγο.

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου «Μαύρη σαμπούκα» στο υπαίθριο θέατρο «Γ. Παππάς», την Τρίτη 25 Ιουλίου συναυλία με την Κατερίνα Ντίνου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας, την Τετάρτη 26 του μήνα παιδική παράταση «Μάγια η μέλισσα» στο «Γ. Παππάς» και την Πέμπτη 27 του μήνα υπαίθρια προβολή «The last of Sheila» στα Ζαχλωρίτικα. Επίσης, την ίδια ημέρα «Όταν η αγάπη τραγουδιέται Νο2» στο «Γ. Παππάς», μια βραδιά αφιερωμένη στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. Την Παρασκευή 28 Ιουλίου το υπαίθριο θέατρο θα φιλοξενήσει την παράσταση «Εκάβη» του Ευριπίδη. Την ίδια ημέρα «Ο Καραγκιόζης φούρναρης» στον Ελαιώνα. Το Σάββατο 29 Ιουλίου συναυλία με τους 1550 στον Ελαιώνα και την Κυριακή 30 του μήνα «Ντίλης ο μεγαλοπρεπής» στο «Γ. Παππάς». Επίσης, το Σάββατο 29 Ιουλίου η παιδική θεατρική σκηνή του Φ.Ο.Λ. παρουσιάζει την παράσταση «Οι ηλίθιοι» στον Λόγγο. Τέλος, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρών θα παρουσιαστεί η εκδήλωση «Από το Μωριά ως τα περάσματα της Εγνατίας» από τον Χορευτικό Όμιλο Καμαρών ενώ το «Γ. Παππάς» φιλοξενεί τη «Δωδέκατη νύχτα» σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr