background img
banner
banner

Εμπιστοσύνη στον κόουτς από τη διοίκηση του Παναιγιαλείου

ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΝΙΚΟ ΜΑΝΟΥΡΑ

Με συντονιστή τον Γρηγόρη Παλούμπη και τον αντιπρόεδρο Θάνο Ανδρικόπουλο να κάνει την παρουσίαση του προπονητή Νίκου Μανούρα, ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στα γραφεία του Παναιγιάλειου η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Ο αντιπρόεδρος ξεκαθάρισε εκ των προτέρων ότι το περιεχόμενο της συνέντευξης θα έχει καθαρά προπονητικό χαρακτήρα, αφού τα διοικητικά θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία και του προέδρου Δημήτρη Ανδριόπουλου. Ο Θάνος Ανδρικόπουλος εστιάστηκε στην επιτυχημένη πορεία του προπονητή Μανούρα λέγοντας: «Ήρθε από τα Τρίκαλα με πολύ καλό βιογραφικό, νέος, φιλόδοξος, καταπληκτικός στα αποδυτήρια. Λειτουργεί πάνω στα αγωνιστικά πρότυπα που θέλουμε και ελπίζουμε να μείνει μαζί μας χρόνια να τον βοηθήσουμε να πετύχει το όραμά του. είμαστε τυχεροί που τον έχουμε μαζί μας.»

Νίκος Μανούρας: «Μεγάλο κίνητρο για μένα ο Παναιγιάλειος»

Ο προπονητής του Παναιγιάλειου ευχαριστώντας τον Θάνο Ανδρικόπουλο που είχε την πρώτη επαφή μαζί του είπε: «Το όνομα και η ιστορία του Παναιγιάλειου είναι μεγάλο κίνητρο για μένα και ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και για την μέχρι τώρα συνεργασία.

Σαν πρώτο στόχο θέσαμε την γρήγορη εξασφάλιση παραμονή της ομάδας, σε μια μεταβατική περίοδο από το τοπικό πρωτάθλημα στην Γ΄ Εθνική. Ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι, ψηλά στη βαθμολογία, δημιουργώντας ανταγωνιστικό ρόστερ με όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο που θα προσελκύσει τους φιλάθλους.» Για τις ευθύνες που τον βαραίνουν στην ιστορική ομάδα του Αιγίου, ο Νίκος Μανούρας είπε: «Ηλικιακά είμαι νέος αλλά βρίσκομαι στην Γ΄ Εθνική από το 2015. Ηρθα στο Αίγιο μεταφέροντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία μου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να την οδηγήσω σε μια πορεία που αξίζει πραγματικά, ικανοποιώντας τις προσδοκίες του κόσμου και τις δικές μας”.

Πλήγμα η απουσία της φυσικής έδρας

Δεν θα έχει στη διάθεσή του το Δημοτικό Στάδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε αυτό αναφέρθηκε ο προπονητής του Παναιγιάλειου: «Είναι πλήγμα να μην αγωνίζεται η ομάδα στη φυσική της έδρα, που αποτελεί φόβητρο για κάθε αντίπαλο. Καλούμαστε να παίξουμε στην Αβυθο με τεχνικό χλοοτάπητα που δυσκολεύει και επιβαρύνει τις προσπάθειές μας και πρέπει να το διαχειριστούμε πρώτα με τις προπονήσεις μας εκεί για να μην είναι άγνωστος τόπος για μας».

Για την ετοιμότητα και το ρόστερ του Παναιγιάλειου μίλησε επίσης ο Ν. Μανούρας: «Βάζουμε τις βάσεις με διπλές προπονήσεις, δεν έχουμε μπει ακόμα στο φορμάρισμα. Δίνουμε προσοχή στα φιλικά ύστερα από την επιβάρυνση των προπονήσεων, δεν με νοιάζει το τώρα και τα φιλικά, αλλά να είναι η ομάδα έτοιμη όταν θα μετρούν οι βαθμοί.

Έχουμε κινηθεί πολύ καλά στις μεταγραφές με έμπειρους παίκτες από την Γ΄ Εθνική με την προσθήκη της εντοπιότητας ποδοσφαιριστών. Όλα τα παιδιά που ήρθαν ήταν πρωταγωνιστές στις ομάδες τους, όμως το βιογραφικό δεν παίζει μπάλα και θα πρέπει να βγάλουν την αξία τους στο γήπεδο, το ίδιο σημαίνει και για μένα. Περιμένουν ακόμα 2-3 μεταγραφές στα ίδια δεδομένα.»

Για την πίστωση χρόνου, τα φιλικά και τις επιλογές παικτών

Για το σενάριο της μετακίνησης του Μεσολογγίου σε άλλο όμιλο και να χαλάσει ο δικός μας για χατήρι του, αυτό θεωρήθηκε άτοπο από τον Νίκο Μανούρα και συνέχισε σχολιάζοντας την πίστωση χρόνου για την ετοιμότητα του Παναιγιάλειου λέγοντας: «Είμαστε νέα ομάδα, σε μια κατηγορία με άλλες απαιτήσεις, αγωνιστικό ρυθμό, επιβαρύνσεις, μπορεί να χρειαστεί πίστωση χρόνου, όμως εγώ ήρθα εδώ για να φέρω αποτελέσματα στην ομάδα. θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Η πίστωση χρόνου είναι μια δικαιολογία, θα το έχουμε έτοιμο το έργο τις πρώτες αγωνιστικές.

Είπα σε όλα τα παιδιά ότι όλοι βρίσκονται υπό κρίση. Οποιος δείξει ότι αξίζει, θα μείνει και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. ο καθένας θα πάρει ότι αξίζει. Προσπάθεια υπάρχει και αφομοίωση, αλλά απομένει πολύ δουλειά για να φτάσουμε στο αγωνιστικό επίπεδο που επιθυμώ. Δεν με νοιάζει τώρα τόσο ο αγωνιστικός ρυθμός. Έχουμε δώσει μεγάλη επιβάρυνση στα παιδιά, με ενδιαφέρει να μπουν στην αγωνιστική φιλοσοφία και να βγάλουν ρυθμούς σε τακτική και κάποια κομμάτια στο δέσιμο που θέλω, στα οποία μέχρι τώρα είμαι ικανοποιημένος. Να έχουμε μια αγωνιστική ταυτότητα και φιλοσοφία, όπως αυτό με χαρακτήριζε στις προηγούμενες ομάδες που ήμουν (Φήκη, Μετέωρα).

Αυτό αποτελεί μια πίστωση χρόνου και όχι το αποτέλεσμα. Αυτό θέλουμε να έρθει όταν οι βαθμοί μετρούν. Σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αν δεν ξεκινήσεις σωστά, δύσκολα ανακάμπτεις. Οι βαθμοί πρέπει να έρθουν γρήγορα. Η αγωνιστική ταυτότητα, ο ρυθμός, η πίεση και όλα αυτά που θέλω να βάλω στην ομάδα, απαιτεί χρόνο για να δέσουν, να αφομοιώσουν τα παιδιά, για να βγάλουν όμορφα πράγματα στο γήπεδο».

“Με μια νίκη δεν πετάμε και με μια ήττα δεν πτοούμαστε”

«Στο ποδόσφαιρο έχουμε τρία αποτελέσματα και θα πρέπει να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε. Στα παιδιά λέω ότι με μια νίκη δεν …πετάμε και με μια ήττα δεν πτοούμαστε, γιατί μέσα στη χρονιά θα έχουμε θετικά και αρνητικά. Ξεχνάμε γρήγορα τη νίκη, αλλά και την ήττα για την οποία δουλεύουμε σε ότι δεν πήγε καλά.

Στα φιλικά δεν με ενδιαφέρει τόσο το αποτέλεσμα, όσο η αγωνιστική φιλοσοφία που θα βγάλουν τα παιδιά. Ο σημερινός (χθεσινός) αντίπαλος Άρης Πετρούπολης έχει μεταγραφές από την Β΄ Εθνική, τον προπονητή Κώστα Παναγόπουλο (φίλος μου) πολύ καλός με εμπειρίες Α΄ Εθνικής και 5 χρόνια στην Σουηδία. Καλό τεστ για μας να φτιάξουμε ότι δεν λειτουργήσει σύμφωνα με τα θέλω μας.

Από το πρώτο φιλικό λέω στα παιδιά ότι πρέπει να χτίσουμε νοοτροπία νικητή, φυσικά δεν γίνεται να κάνουμε μόνο νίκες, αλλά να παίρνουμε συμπεράσματα και θετικά πράγματα από κάθε παιχνίδι και αποτέλεσμα.»

Τα τρία φαβορί

Ερωτηθείς για τα φαβορί του ομίλου μας ο Ν. Μανούρας σχολίασε:
“Κατά τη γνώμη μου φαβορί θα είναι η Ρόδος που έχει κρατήσει κορμό από τις προηγούμενες χρονιές κι έχασε πέρυσι για λίγο την πρώτη θέση, επίσης φαβορί βάζω Μαρκό και Κόρινθο, σύμφωνα με τις μεταγραφικές κινήσεις. Το τι θα δείξουν στο γήπεδο είναι άλλο κομμάτι”.
Για το σύστημα που θα ακολουθήσει στο πρωτάθλημα αναφέρθηκε ο προπονητής του Παναιγιάλειου: «Το σύστημα είναι η τοποθέτηση των παιδιών στο γήπεδο και δεν είναι πάγιο. Η τακτική είναι πως λειτουργεί η ομάδα. το σύστημα μεταβάλλεται ανάλογα με την τοποθέτηση μπάλας, αντιπάλου και γενικά η διάταξη της στιγμής στο χώρο του γηπέδου. Να διεκδικούμε το καλύτερο φάση με φάση, πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι, με κυριαρχικό ρόλο στο γήπεδο με στόχο τη νίκη ανεξάρτητα τον αντίπαλο».

Για τους πέντε μικρούς

«Δεν είναι κάτι καινούργιο. Το ξέρω και το δούλευα τα προηγούμενα χρόνια, είναι μια παρότρυνση της διοργανώτριας αρχής να συμμετέχουν νεαρά παιδιά. Το θέμα είναι τα παιδιά αυτά να δείξουν με την αγωνιστική τους παρουσία ότι καλύπτουν μια αγωνιστική επιλογή και όχι απλά κάποιες θέσεις στην 20άδα.»
Σχετικά με το σενάριο να φύγει από τον όμιλό μας το Μεσολόγγι μίλησε ο Ν. Μανούρας: «Νομίζω ότι από την στιγμή που έχει γίνει η κλήρωση, έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα και εκεί που υπήρξε κενό θα έπρεπε στον συγκεκριμένο όμιλο να έχουν ρεπό οι ομάδες και όχι να πληγεί ο όμιλός μας, την στιγμή που ισχύσουν τα σενάρια του τελευταίου διαστήματος. Αν γίνει αυτό στις 5 αγωνιστικές θα έχουμε ένα ρεπό, ένα παιχνίδι εντός και τρία εκτός έδρας.»

Γιάννης Γεωργιάδης: «Με εξέπληξε ευχάριστα ο Νίκος Μανούρας»

Παίρνοντας τον λόγο ο γενικός αρχηγός του Παναιγιάλειου είπε για τον νέο προπονητή του Παναιγιάλειου:
«Με εξέπληξε ευχάριστα. Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά του και τις γνώσεις του. Είμαι ενθουσιασμένος που δουλεύω μαζί του, ήταν η καλύτερη επιλογή της διοίκησης. Πρωτίστως να αναφερθώ στη διοίκηση (ειδικά στον πρόεδρο και αντιπρόεδρο) που είναι κοντά μας. έδωσαν και την ψυχή τους, δεν μας λείπει τίποτα και λειτουργεί το σωματείο σωστά. Δεν χρωστούν τίποτα σε κανέναν. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήρθαν στον Παναιγιάλειο και τον κρατούν σε αυτή τη θέση με όνειρα και φιλοδοξίες, διαφορετικά δεν θα υπήρχε Παναιγιάλειος.
Παράλληλα έδωσαν και σε μας το θάρρος και την παρόρμηση να κάνουμε το καλύτερο ο καθένας από το πόστο του. Μας ενδιαφέρει να βγάλουμε μια καλή εικόνα στο γήπεδο, να χαρούν και όλοι αυτοί που είναι δίπλα μας και ελπίζω ότι θα βοηθήσει και ο φίλαθλος κόσμος του Αιγίου καλοπροαίρετα σε αυτή την προσπάθεια χωρίς δικαιολογίες.
Εύχομαι και πιστεύω ότι θα ακολουθήσει μια καλή και επιτυχημένη ποδοσφαιρική χρονιά με επιτυχίες και μακριά από την έδρα μας».

Το μήνυμα του Ν. Μανούρα σαν προπονητής και τους στόχους του

Το προσωπικό μήνυμα ανέλυσε επίσης ο νέος κόουτς του Παναιγιάλειου, αφού αναφέρθηκε στο ευχάριστο κλίμα που δουλεύει με πρωινές – βραδινές προπονήσεις για να δημιουργηθεί ένα δυναμικό σύνολο να χαίρεται ο κόσμος, στοχεύοντας σε κάθε παιχνίδι τη νίκη υπογράμμισε:

«Δεσμεύομαι ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να το κάνει. Είναι λογικό να υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπό μου λόγω νεαρής ηλικίας, δεν είμαι γνωστός στους εδώ ομίλους αφού ήμουν επιτυχημένος στην βόρεια Ελλάδα και γι’ αυτό με επέλεξε η διοίκηση.

Έρχομαι εδώ για να δουλέψω, να μεταφέρω γνώσεις και εμπειρία από την κατηγορία και αυτή η εμπειρία έχει φανεί και από τις μεταγραφικές κινήσεις για όσους ξέρουν από την Γ΄ Εθνική, αυτές οι κινήσεις δεν γίνονται εύκολα. Δουλεύουμε καθημερινά να φέρουμε αποτελέσματα, είναι πρόκληση για μένα ο Παναιγιάλειος με ιστορία και πολύ κόσμο. μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε και το βίντεο που είδα τους φιλάθλους στο ταξίδι στη Ζάκυνθο, τα συνθήματα στο καράβι, θέλω να ζήσω ανάλογες στιγμές, μεγάλες νίκες και τρόπαια. Πρώτος στόχος είναι το Σούπερ Καπ. Καλό ξεκίνημα στη Γ΄ Εθνική. Να σωθεί εύκολα με καλή πορεία και να κατακτήσει το κύπελλο ΕΠΣ Αχαΐας”.

Παρέμβαση Γιώργου Μπάστα: «Να προστατεύει η ΕΠΣΑ τις ομάδες της»

Το μέλος της διοίκησης Γιώργος Μπάστας έκανε παρέμβαση για να δώσει επεξηγήσεις σε κάποια από τα λεγόμενα που είχαν προηγηθεί λέγοντας:

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να είναι έτοιμο το γήπεδο της Ακολης στην πρεμιέρα. Να τηρεί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις
Για το αν υπάρχει «δάχτυλος» με το σενάριο που θέλει το Μεσολόγγι να φεύγει από τον όμιλο. Δυστυχώς εδώ φαίνεται η αδυναμία της ΕΠΣ Αχαΐας να προστατέψει τις ομάδες της. Μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος απαγορεύεται η μετακίνηση σωματείου από όμιλο σε όμιλο αν δεν έχει προηγηθεί. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της Αιτωλ/νίας είναι πιο δυνατός από τον δικό μας που βρίσκεται και στην ΕΠΟ. Αν γίνει αυτό, το Μεσολόγγι θα γλιτώσει τα έξοδα μετακίνησης στα νησιά.

Πέρυσι η ΕΠΣΑ δεν προστάτεψε το Πάτραι. Έμαθε το Σεπτέμβρη ότι θα πάει να παίξει στα νησιά και γι’ αυτό υποβιβάστηκε.
Για μας επίσης είναι μεγάλο οικονομικό θέμα η μετακίνηση έξι φορές σε νησιά. Επίσης η ΕΠΣΑ αλλάζει τον σχεδιασμό του πρωταθλήματος στην Α΄ κατηγορία, δυσκολεύοντας το πρωτάθλημα όταν αγωνίζεται εκεί ο Παναιγιάλειος. Περίμεναν πέρυσι να διαλυθούμε. Εύχομαι ποτέ να μην ξαναπαίξουμε τοπικό πρωτάθλημα. επειδή όμως η ζωή δεν ξέρεις τι θα φέρει αγωνιστικά, αν λοιπόν συμβεί να παίξει και πάλι ο Παναιγιάλειος στο τοπικό πρωτάθλημα πάντα θα κερδίζει την άνοδο. Το μήνυμά μου προς την ΕΠΣΑ είναι να προστατεύει τις ομάδες της, κάτι που δυστυχώς δεν έχει κάνει μέχρι τώρα”.

Θανος Ανδρικόπουλος: «Να είναι όλοι πληρωμένοι και να έχουν μόνο εμπόδιο τον εαυτό τους»

Άρχισε και τελείωσε την συνέντευξη ο αντιπρόεδρος Θάνος Ανδρικόπουλος, θέλοντας αυτή τη φορά να κάνει τοποθέτηση σε ερωτήματα που τέθηκαν προς τον προπονητή Νίκο Μανούρα:
«Ο κόουτς είχε δουλέψει σε ομάδες πολύ πιο οργανωμένες σε πολλά θέματα

Ήρθε στο Αίγιο κι έχει βάλει πολύ πλάτη. Δεν έχει δουλέψει σύμφωνα με τον τρόπο που θα ήθελε. Μπορεί η πολιτεία, ή άλλα θέματα να λειτούργησαν για την απαξίωση του Παναιγιάλειου. Μερικά κακά αποτελέσματα δεν θα κρίνουν έναν άνθρωπο που είναι εδώ κάθε μέρα. Βλέπουμε την δουλειά του και έχουμε ένα όραμα για τον κ. Μανούρα, τον πιστεύουμε σαν ικανό προπονητή, έχει μέλλον μπροστά του είτε εδώ είτε αλλού. Πρέπει να τον προστατέψουμε σαν διοίκηση και πόλη, αφού αν του δώσουμε τα εργαλεία να δουλέψει όπως πρέπει θα δούμε φανταστικά πράγματα. Το παρασκήνιο για μένα έχει μικρή σημασία, όταν το όνομά μας λέγεται Παναιγιάλειος. Οταν έρχεται εδώ οποιαδήποτε ομάδα θα μας αντιμετωπίζει σαν γίγαντα.

Θα ήθελα τους πιο δυνατούς αντιπάλους για να αποδείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

Με τον κόσμο δίπλα μας που πέρυσι ήταν ο 12ος παίκτης κι έγιναν πράγματα που κανείς δεν περίμενε.
Στα αγωνιστικά ο κ. Μανούρας έχει την απόλυτη στήριξή μας. ήρθε εδώ ρίχνοντας πολύ τις απαιτήσεις του, για να δουλέψει στον Παναιγιάλειο. Αν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα.

Έχουμε το οικονομικό πρόβλημα τα ταξίδια, αλλά δεν θα επαναλάβουμε το λάθος των προηγούμενων διοικήσεων. Δεν θα αφήσουμε τίποτα απλήρωτο. Είναι το πρώτο μου μέλημα να είναι όλοι πληρωμένοι να κάνουν άνετοι την δουλειά τους και το μόνο εμπόδιο που θα βρίσκουν θα είναι ο εαυτός τους και τίποτα άλλο. Ότι και να γίνει, όπου και να πάμε δεν θα αφήσουμε τα οικονομικά να μας επηρεάσουν. Ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια να είμαστε κι εμείς καλύτερα, γιατί δεν καταλαβαίνω την απουσία του Μεσολογγίου, αλλά όποιος κι αν έρθει απέναντί μας θα τον αντιμετωπίσουμε έχουμε τον κ. Μανούρα.

Είμαστε ευχαριστημένοι για όλους αυτούς που συμπληρώνουν τη διοίκηση, είναι ένα τιμ που έχει βάλει πλάτη για την ομάδα, αντιμετωπίζει συνθήκες που δεν αρμόζουν για το όνομα και την ιστορία του Παναιγιάλειου και νομίζω ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται δίπλα μας πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για το καθημερινή ασχολία για την ομάδα και τις καλύτερες λύσεις
Μεγάλο μπράβο για τους αγώνες που έδωσαν για να βρίσκεται ο Παναιγιάλειος στην Γ΄ Εθνική και να κρατήσουν κοντά τους εμάς και τον φίλαθλο κόσμο.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr