background img
banner
banner

Επιχειρούν να ενισχύσουν τη δύναμή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟ ΑΠΟ… ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σταθερές στη φιλοσοφία τους αλλά με νέα πρόσωπα να ηγούνται της προσπάθειας, κινούνται προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου στον δήμο Αιγιαλείας, οι δημοτικές παρατάξεις που υποστηρίζονται από την Αριστερά. Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας και Λαϊκή Συσπείρωση κατέρχονται με πλήρη ψηφοδέλτια, με στόχο να καταστήσουν ακόμη πιο δυνατή την παρουσία τους στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο για έναν δήμο κοντά στα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους.

Πολλά υποσχόμενος για την τοπική αυτοδιοίκηση ο Γ. Κουβαράς

Η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας, δημιούργημα του έμπειρου αυτοδιοικητικού Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου και των συντρόφων του, το 2019 είχε λάβει 2.917 ψήφους και ποσοστό 9,6%, εκλέγοντας τρεις συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τον επικεφαλής κ. Παπακωνσταντινόπουλο, τον Γιώργο Κουβαρά από το κεντρικό του Διακοπτού και την Μαρία Ιατροπούλου από το Αίγιο. Πριν από λίγους μήνες ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος αποφάσισε να μην κατέλθει εκ νέου ως υποψήφιος δήμαρχος, με τον κ. Κουβαρά να παίρνει τη «σκυτάλη» και την κ. Ιατροπούλου να διαχωρίζει τη θέση της και τελευταία να προσχωρεί στην παράταξη του δημάρχου.

Η παρουσία του κ. Κουβαρά στο Δημοτικό Συμβούλιο, η παρεμβατική του δράση, οι τοποθετήσεις και οι θέσεις του, παρουσίασαν από την πρώτη στιγμή άνθρωπο που βλέπει την τοπική αυτοδιοίκηση από μία άλλη οπτική. Με λόγο καθαρό, με ρηξικέλευθες απόψεις και ουσιαστικές προτάσεις, κέρδισε τις εντυπώσεις και έδειξε πως μπορεί να ηγηθεί μίας προσπάθειας. Τέθηκε έτσι επικεφαλής του συνδυασμού και κατά συνέπεια υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας, καταφέρνοντας να ενεργοποιήσει κι άλλους ανθρώπους που είδαν στο πρόσωπό του έναν νέο άνθρωπο που μπορεί να καταφέρει πολλά για τον δήμο. Στα αξιοσημείωτα βέβαια και η παρουσία του κ. Παπακωνσταντινόπουλου στο ψηφοδέλτιο της Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. ως υποψηφίου δημοτικού συμβούλου.
Στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, η Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας χαρακτηρίζεται ως «μια δημοτική παράταξη διεκδικητική απέναντι στην κεντρική εξουσία, αγωνιστική, δημιουργική, εξωστρεφής και πάντα δίπλα στους δημότες και τις ανάγκες τους».

127 οι υποψήφιοι της Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.

Η παράταξη του Γιώργου Κουβαρά έχει συνολικά 127 υποψηφίους, εκ των οποίων οι 38 στο κεντρικό ψηφοδέλτιο (28 άντρες και 10 γυναίκες). Για το κεντρικό του Αιγίου έχει 19 υποψηφίους, για της Αιγείρας 1, για της Ακράτας 3, για το Κεντρικό του Διακοπτού 7, για τον Ερινεό 2 και για τη Συμπολιτεία 6. Υποψήφιους προέδρους και συμβούλους, έχει η παράταξη για 45 κοινότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ “ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Παρών και στη «μάχη» για τον δήμο ο Γιάννης Μποδιώτης

Αν θα μπορούσε κανείς να βρει κοινά στοιχεία της Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αυτά θα ήταν μόνο το γεγονός ότι άλλαξαν «κεφαλή», και οι απερχόμενοι επικεφαλής βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο ως δημοτικοί σύμβουλοι. Εν προκειμένω, στη Λαϊκή Συσπείρωση τα «ηνία» πέρασαν στον Γιάννη Μποδιώτη, με την Αγγελική Κουρή να παραμένει στην παράταξη ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Βεβαίως, η φιλοσοφία των παρατάξεων που εκφράζονται από «αριστερές» δυνάμεις είναι μακριά από προσωποκεντρικές λογικές και θα έλεγε κανείς πως πρωτεύοντα ρόλο παίζουν οι θέσεις των παρατάξεων και η πολιτική που κρίνουν πως πρέπει να ασκείται στον δήμο και τα πρόσωπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Παρόλα αυτά και στην περίπτωση της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Γιάννης Μποδιώτης είναι για τη δεδομένη χρονική στιγμή, το κατάλληλο πρόσωπο, με την όλη δράση του ως αγροτοσυνδικαλιστή, να αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον κομματικό χώρο του ΚΚΕ, αλλά και γενικότερα. Υπενθυμίζεται πως ως πρόεδρος αλλά και ως μέλος παλιότερα του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», έχει δώσει αλλεπάλληλες «μάχες» για τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου της Αιγιάλειας, εκπροσωπώντας την περιοχή και στην πανελλαδική επιτροπή μπλόκων. Παράλληλα, επιτυχημένη κρίνεται και η υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, λαμβάνοντας 896 ψήφους.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, οι δημοτικές εκλογές είναι ένας ακόμη αγώνας για τις διεκδικήσεις του λαού.
Το «στοίχημα» των δημοτικών εκλογών για τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι η αύξηση της δύναμής της στο Δημοτικό Συμβούλιο με περισσότερους του ενός εκλεγμένου, όπως είχε συμβεί τη δημοτική θητεία 2010-2014. Στις εκλογές του 2019 η παράταξη είχε εκλέξει μόνο την Αγγελική Κουρή, λαμβάνοντας 1.146 ψήφους και ποσοστό 3,77%.

Με 120 στη «μάχη» η Λαϊκή Συσπείρωση

Ο συνδυασμός με επικεφαλής τον Γιάννη Μποδιώτη έχει 120 υποψηφίους. Από αυτούς οι 31 συμμετέχουν στο κεντρικό ψηφοδέλτιο, μεταξύ των οποίων 12 γυναίκες και 19 άντρες. Έχει δε 18 υποψηφίους για το κεντρικό ψηφοδέλτιο του Αιγίου, 1 για της Αιγείρας, 3 της Ακράτας, 3 του Διακοπτού, 2 του Ερινεού και 4 της Συμπολιτείας. Έχει δε υποψηφίους για 46 κοινότητες του δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr