background img
banner
banner

Η βροχή… κατέβασε χώμα και πέτρες στην Τεμπελόραχη

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΚΠΟΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Το πρόβλημα της πτώσης χώματος και πετρών στο οδόστρωμα έφερε ξανά στην επιφάνεια η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, στην οδό Μιχαλοπούλου. Η γνωστή σε όλους Τεμπελόραχη, λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους και της κλίσης της, αλλά και του ότι διανοίχθηκε πριν από 120 χρόνια και χρησιμοποιείται, παρουσιάζει συχνά πυκνά προβλήματα και απαιτεί προσοχή από τους διερχόμενους σε ημέρες με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το εντονότερο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί το 2021 όταν και είχε αποκολληθεί μεγάλος όγκος χώματος. Πλην όμως, η οποιαδήποτε παρέμβαση στο σημείο απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή, αφού σχετίζεται και με το πάνω μέρος στα «Γαλαξειδιώτικα». Nωρίς το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε νέα κατολίσθηση μικρής έκτασης, η οποία ωστόσο δημιούργησε πρόβλημα ιδίως στα δίκυκλα που προσπαθούσαν να αποφύγουν τις πέτρες, μέχρι αυτές να απομακρυνθούν από το πλακόστρωτο.

Για την αντιμετώπιση του κατολισθητικού φαινομένου πάντως έχει υπάρξει πρόβλεψη από τη δημοτική αρχή, ούτως ώστε να εκτελεστεί έργο στήριξης του χωμάτινου τοίχου που βρίσκεται στο ένα πλάι της οδού. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό στο Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, δρομολογείται η εκπόνηση μελέτης που θα υποδείξει το έργο που πρέπει να εκτελεστεί.

Ειδικότερα, ο κ. Χριστόπουλος σημείωσε τα εξής: «Έχουμε δρομολογήσει την εκπόνηση μελέτης, συμπεριλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου και υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2023. Βρισκόμαστε στη φάση της σύνταξης των τευχών δημοπράτησης της μελέτης, το κόστος της οποίας κυμαίνεται στις 30.000 ευρώ».
«Το πρόβλημα με την πτώση υλικών στην Τεμπελόραχη είναι γνωστό, το έχουμε εντοπίσει από τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει πρόβλεψη. Σκοπός της μελέτης που θα ανατεθεί και θα εκπονηθεί, είναι η αποκατάσταση – σταθεροποίηση της κατολίσθησης του πρανούς που προκαλείται έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις», τόνισε ακόμη ο κ. Χριστόπουλος. Η μελέτη είναι αυτή που θα υποδείξει τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελεστεί το έργο ωστόσο στόχος είναι με αυτό να επιτευχθεί η άρση της επικινδυνότητας για τα διερχόμενα οχήματα και τους πεζούς που κινούνται επί της οδού Μιχαλοπούλου, οδού που συνδέει την παραλιακή ζώνη του Αιγίου με το κέντρο της πόλης.

Είχε θίξει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η Βάσω Ψυχράμη

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα είχε θίξει στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Βάσω Ψυχράμη, μεταφέροντας τα παράπονα πολιτών. Ειδικότερα, είχε τονίσει προς τον δήμαρχο: ΄΄Δέχομαι πάρα πολλά παράπονα από πολίτες, έχει συμβεί και σε εμένα αυτό, να πέφτουν χώματα και πέτρες στην Τεμπελόραχη εκεί όπου το έδαφος υποχωρεί και φοβάμαι μήπως έχουμε ατύχημα. Όταν υπηρετούσα επί Παναγόπουλου στην αντιδημαρχία Έργων υπήρξε κατολίσθηση τμήματος στην αρχή της Τεμπελόραχης και δημιουργήθηκε μία τρύπα. Τότε είχαμε την τύχη να είναι εδώ ο «Άκτορας» που εκτελούσε τα έργα και το αποκατέστησε. Όμως φαίνεται να υποχωρεί και πιο κάτω και σε άλλα σημεία. Μήπως να το βλέπαμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να γίνει μία μελέτη αντιστήριξης να μην έχουμε σοβαρό ατύχημα και τραυματισμούς στο μέλλον;΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr