background img
banner
banner

Οικονομική βοήθεια σε εννέα άπορους πολίτες από τον δήμο Αιγιαλείας

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Το ποσό των 12.400 ευρώ ενέκρινε στη συνεδρίαση της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αιγιαλείας, με σκοπό την ενίσχυση ενδεών πολιτών. Σκοπός είναι να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα βασικά έξοδα διαβίωσής τους.

Ειδικότερα, βάσει νόμου ο δήμος μπορεί με απόφασή του να χορηγεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους, είδη διαβιώσεως ή περιθάλψεως, κυρίως ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής. Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται χρηματικά βοηθήματα. Τα βοηθήματα αυτά είναι αφορολόγητα, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχονται ούτε συμψηφίζονται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, Ο.Τ.Α. και νομικά πρόσωπα αυτών ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Τους βαραίνουν χρέη εξαιτίας προβλημάτων υγείας

Με αιτήσεις που κατέθεσαν πολίτες, από τον Ιούλιο ως τις αρχές Σεπτεμβρίου, ζητούσαν από τον δήμο οικονομική ενίσχυση ούτως ώστε εκτός από το να καλύψουν τα βασικά έξοδά τους, να εξοφλήσουν και χρέη που τους βαραίνουν, τα οποία έχουν δημιουργήσει λόγω των προβλημάτων υγείας καθώς και των δύσκολων οικονομικά συγκυριών. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την έγκριση χρηματικών ποσών προς ενίσχυσή τους, εξετάστηκαν κατά περίπτωση τα οικονομικά στοιχεία τους όπως Ε1 , Εκκαθαριστικό του 2022. Ε9. Έκθεση της Κοινωνικού Λειτουργού Λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΝΦΙΑ. ΚΕΠΑ και Ιατρικές γνωματεύσεις. Λόγω του ότι η προβλεπόμενη πίστωση καταβολής χρηματικών βοηθημάτων σε άπορους δημότες είναι γενική, από την Οικονομική Επιτροπή έγινε εξειδίκευσή της για τη χορήγηση χρηματικού βοηθήματος στους δημότες που έχουν αιτηθεί οικονομική βοήθεια.

Έτσι, το ποσό των 12.400 € διανέμεται ως εξής: 1. Α.Α. 2.000 ευρώ, 2. Μ.Σ. 400 ευρώ, 3. Τ.Π. 2.000 ευρώ, 4. Α.Γ. 1.000 ευρώ, 5. Κ.Β. 800 ευρώ, 6. Ν.Χ. 1.000 ευρώ, 7. Γ.Α. 2.000 ευρώ, 8 Α.Α. 1.200 ευρώ, 9 Π.Χ. 2.000 ευρώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr