background img
banner
banner

Στο πλευρό υποψηφίων για την Περιφέρεια

ΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Protionline.gr προχώρησε σε αναλυτική καταγραφή των Αιγιαλέων που κατέρχονται ως υποψήφιοι στο στίβο των επικείμενων εκλογών για τη νέα Περιφερειακή Αρχή της Δυτικής Ελλάδας στις 8/10/2023.

Ξεκινώντας από τον Νεκτάριο Φαρμάκη ο οποίος και είναι το φαβορί που, εφόσον είναι πρώτος, θα εξασφαλίσει και τα 2/3 των εδρών στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, καταγράφουμε επίσης και τους υποψηφίους από την Αιγιαλεία που πλαισιώνουν τους λοιπούς υποψηφίους Περιφερειάρχες, Κώστα Καρπέτα, Σπύρο Σκιαδαρέση, Βασίλη Χατζηλάμπρου και Σωτήρη Παρίση.

Υποψήφιοι με Φαρμάκη

Μια πρώτη ευκαιρία για τον Νεκτάριο Φαρμάκη να παρουσιάσει και επίσημα τους υποψηφίους του στην περιοχή, αμέσως μετά την πλήρη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του, είχε κατά την περιοδεία του το απόγευμα της Τετάρτη 30 Αυγούστου σε Σελιανίτικα και Ακράτα. Ο Περιφερειάρχης φρόντισε να συστήσει τους υποψηφίους του, ισχυρά ονόματα, άτομα με εκτόπισμα στην τοπική κοινωνία και τον παραγωγικό και επιστημονικό κόσμο της.

Με καταγωγή από την Ακράτα ο νυν Βοηθός Περιφερειάρχη Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος θα είναι και πάλι δίπλα στον Νεκτάριο Φαρμάκη και τη νέα μάχη που δίνει για την επανεκλογή της νυν Περιφερειακής αρχής. Ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος θήτευσε επίσης δίπλα στον Νεκτάριο Φαρμάκη, κατά την πρώτη περίοδο της νέας Περιφερειακής αρχής, ως αντιπεριφερειάρχης.

Ισχυρή παρουσία επίσης από την περιοχή της Ανατολικής Αιγιαλείας με τον συνδυασμό «Μπροστά για όλους είναι και η Μαρία Οικονομοπούλου, σύζυγος του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Γιαννούλη και Ταμίας του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας.

Με τον Νεκτάριο Φαρμάκη κατέρχονται σε αυτές τις εκλογές δύο πρόσωπα που προέρχονται από τον συνδυασμό του πρώην Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, η πρώην Περιφερειακή Συμβούλου και επιχειρηματίας Αδαμαντία (Ντία) Ζαχαροπούλου – Στούμπου και ο συνεργάτης του νυν Περιφερειάρχη, από το 2019, Χρήστος Μπούνιας.

Από τις παραγωγικές τάξεις προέρχεται και ο Αριστείδης (Άρης) Τηλιγάδης, ο τρίτος κατά σειρά, ως νεότερος στα αυτοδιοικητικά, υποψήφιος με το συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη, βιοτέχνης αρτοποιός, Α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και πρόεδρος της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης (Π.Α.Ε.Κ.).

Mία ακόμη υποψηφιότητα από την Αιγιαλεία είναι αυτή του Παναγιώτη Κοσσαρά, απόστρατος αξιωματικός, πρώην διοικητής της Π.Υ. Αιγίου. Ο Π. Κοσσαράς γεννήθηκε στο Αίγιο όπου εδώ και 25 περίπου χρόνια έχει εγκατασταθεί μόνιμα μετά από μια υπηρεσία ευδόκιμη στο σώμα καθώς έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων και τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα.

Η παρουσία της Αιγιαλείας στο ψηφοδέλτιο του Νεκτάριου Φαρμάκη είναι κομβική καθώς τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί έχουν σημαντική εμπειρία στην αυτοδιοίκηση αλλά και στα συνδικαλιστικά και βέβαια υπηρετούν το στόχο του  συνδυασμού «Μπροστά για όλους» που είναι η διεύρυνση της επιρροής του σε όλο το πολιτικό φάσμα αλλά και τις παραγωγικές τάξεις.

Με Καρπέτα Μαμμή, Μελής, Αποστολόπουλος

Στο πλευρό του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κώστα Καρπέτα θα βρεθεί σε αυτές τις εκλογές η Αιγιώτισσα Ιατρός Παναγιώτα (Γιούλη), Μαμμή, πρώην διοικήτρια του Γ.Ν.Α.Α. (Νοσοκομείο Αιγίου) αλλά και του Π.Γ.Ν.Π. (Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών). Η Γιούλη Μαμμή ήταν υποψήφια βουλευτής κατά τις τελευταίες βουλευτικές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η κ. Μαμμή ξεκίνησε ως αναισθησιολόγος και διευθύντρια του αναισθησιολογικού στο παίδων «Αγία Σοφία».

Σοβαρή υποψηφιότητα και αυτή του πρώην Δημάρχου Ακράτας Παναγιώτη Μελή ο οποίος είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός . Στο πλευρό του Κώστα Καρπέτα θα είναι και ο πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αιγιώτης χημικός Γιώργος Αποστολόπουλος και η Λουκιανή Γκολφινοπούλου συνταξιούχος, κόρη του αείμνηστου βουλευτή Θανάση Γκολφινόπουλου.

Ποιοι στηρίζουν τον Σπύρο Σκιαδαρέση …

Με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πρόοδο» και τον επικεφαλής του Σπύρο Σκιαδαρέση θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Γεωργόπουλος, καθηγητής φιλόλογος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και Γραμματέας του συλλόγου Γορτυνίων Αιγιαλείας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», αλλά και γραμματέας της τοπικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αιγιαλείας. Με τον ίδιο συνδυασμό κατέρχεται η Αιγιώτισσα Αθανασία Τασσινού η οποία έχει διατελέσει πρόεδρος στην τοπική κοινότητα Kαμαρών και είναι μέλος της ΔHKEΠA αλλά και ο Γιάννης Κουϊτώρος ο οποίος γεννήθηκε στο Αίγιο αλλά πλέον κατοικεί μόνιμα στην Πάτρα και εργάζεται ως ασφαλιστής.

Γυρίζει μια ακόμη σελίδα ο Κώστας Παπακωνσταντίνου

Το 2019 αποφάσισε να μεταπηδήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας στην Περιφέρεια καθώς του προσφέρθηκε η δυνατότητα να τεθεί επικεφαλής της παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα». Ο συμπολίτης δάσκαλος Κώστας Παπακωνσταντίνου, με μεταπτυχιακές σπουδές  στην οικολογία και μακρόχρονη οικολογική  δράση μέσω των περιβαλλοντικών οργανώσεων, άδραξε την ευκαιρία εξελέγη αλλά πριν από ένα χρόνο αποχώρησε και στη θέση του στο περιφερειακό βρέθηκε ο Κυριάκος Γαλάνης. Πριν από λίγα 24ωρα ο κ. Παπακωνσταντίνου μαζί με το συντονιστικό ανακοίνωσε ότι σε αυτές της εκλογές η «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» δε θα κατέλθει αυτόνομα ως παράταξη αλλά σε συνεργασία με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» του πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βασίλη Χατζηλάμπρου. Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου είναι και υποψήφιος πλέον της «Αντίστασης Πολιτών».

Στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στο πλευρό του νέου επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Σωτήρη Παρίση θα είναι δύο Αιγιώτες, ο Απόστολος Ασπρούκος  που αφήνει την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση για την αιρετή Περιφέρεια, Υγειονομικός του Γ.Ν. Αίγιου και ο Γιώργος Μποδιώτης, γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr