background img
banner
banner

Με άπαντες παρόντες συνεχίζεται η προετοιμασία του Αστέρα Τέμενης

ΣΕ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο Αστέρας Τέμενης συμπληρώνει σήμερα πέντε ημέρες προπονήσεων με τον προπονητή Άρη Ξενούλη να έχει καθημερινά και τους 14 παίκτες στη διάθεσή του. Με αφετηρία το κλειστό των Καμαρών και άπαντες παρόντες η ομάδα της Αιγιάλειας ξεκίνησε τη Δευτέρα (28/8) την προετοιμασία του εν όψει της «παρθενικής» συμμετοχής του στις Εθνικές Κατηγορίες. Κάποιες προπονήσεις διεξάγονται και στο κλειστό του Αιγίου, στο οποίο βρέθηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη Τετάρτη και ο μεγάλος χορηγός Θεόδωρος Καρούτζος της affidea που μίλησε στους αθλητές.

Οι παίκτες, υπό τις οδηγίες του κόουτς Ξενούλη και των συνεργατών του, ξεκίνησαν τη σκληρή δουλειά, με στόχο να παρουσιαστούν έτοιμοι στην μεγάλη πρόκληση της National League 2. Και οι 14 παίκτες δίνουν το «παρών», εννέα «παλιοί» και πέντε νέοι σε όμορφο κλίμα, δηλώνοντας αισιόδοξοι για τη νέα αγωνιστική χρονιά.
Στους Γιώργο Ράπτη, Άγγελο Δούβο, Τάσο Βλάχο, Άρη Βαγενά, Διαμαντή Σταθακόπουλο, Δημήτρη Καρακάση, Χρήστο Θεοδωρόπουλο, Γρηγόρη Τσινούκα και Άρη Γκούτη προστέθηκαν φέτος οι Ανδρέας Βουρνάς, Γιώργος Σακελλαρόπουλος, Νεκτάριος Καραγγελής, Παναγιώτης Γκάτζιος και Σπύρος Χρυσανθόπουλος. Από το περσινό ρόστερ αποχώρησαν μόνο οι Θανάσης Ρέλλας και Τηλέμαχος Οικονομίδης.

Ανδρέας Βουρνάς

Το μεγάλο ματς με τον ΑΣΕ Δούκα

Η πρώτη -χρονικά- πρόκληση της χρονιάς ακούει στο όνομα «ΑΣΕ Δούκας», τον οποίο ο Αστέρας θα υποδεχθεί σε μόλις δύο εβδομάδες από σήμερα για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. 13 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Τετάρτη, μία ημερομηνία ορόσημο στη μικρή ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Αστέρα Τέμενης. Ένα ιστορικό παιχνίδι στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου με έναν ισχυρό αντίπαλο που πέρυσι υποβιβάστηκε από τη Β΄ Εθνική και μετέχει ανελλιπώς στις Εθνικές Κατηγορίες από το 1997.
Η πρώτη φάση του κυπέλλου ξεκινάει με τις ομάδες Β΄ και Γ΄ Εθνικής (χωριστά μεταξύ τους) και στη συνέχεια θα μπουν οι ομάδες της ΕLITE LEAGUE. Aν ο Αστέρας ξεπεράσει το εμπόδιο του Δούκα, στον δεύτερο γύρο θα παίξει με τον νικητή της αναμέτρησης Γ.Σ. Γαργαλιάνων – Α.Σ. Πέρα.

Παναγιώτης Γάτζιος

 

Άνετη παραμονή και… ότι προκύψει

Η διοίκηση και ο προπονητής Αρης Ξενούλης έθεσαν ως βασικό στόχο τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου που στόχο θα έχει τη γρήγορη παραμονή και… ότι καλύτερο προκύψει στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής (National League 2) στο οποίο ο Αστέρας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του. Θυμίζουμε ότι η ομάδα της Τέμενης θα συμμετάσχει στον 1ο όμιλο με αντιπάλους τέσσερις ομάδες της ΕΣΚΑ-Η, την Αχαγιά ΄82, την Παναχαϊκή, την Ένωση Γλαύκου/Έσπερου και τον Προμηθέα 2014 και ακόμη τους: Ιωάννiνα BC, ΑΓΣ Ιωαννίνων, Δόξα Πύρρου Άρτας, ΚΑΕ Παραμυθιάς, Ιόνιο Κέρκυρα, ΓΣ Γαργαλιάνων, Αργοναύτη Ν. Κίου. Στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει τη γειτονική Παναχαϊκή σε ένα ματς που θα διεξαχθεί στις 22 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου.

Είναι το πρώτο από τα τέσσερα τοπικά ντέρμπι με ομάδες της ΕΣΚΑ-Η που θα δώσει ο Αστέρας στον πρώτο γύρο. Θα ακολουθήσουν, Αστέρας Τέμενης – Αχαγιά 82 (5η αγωνιστική), Προμηθέας 2014 – Αστέρας Τέμενης (6η αγωνιστική) και Αστέρας Τέμενης – Ένωση Γλαύκου/Έσπερου (11η αγωνιστική).

Νεκτάριος Καραγγελης

Συμμετείχε στο διαδικτυακό σεμινάριο

Το διήμερο 29 και 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο για τα σωματεία ανδρών και γυναικών τα οποία θα λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Το σεμινάριο είχε τρίωρη διάρκεια ανά ημέρα από τις 16:00 έως τις 19:00 και το παρακολούθησαν υποχρεωτικά, τόσο τα προπονητικά επιτελεία όσο και οι παράγοντες και λοιπό προσωπικό (staff) που θα κάθονται στον πάγκο των ομάδων κατά την διάρκεια των αγώνων τους στα πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών. Από τις ομάδες της Αιγιάλειας το “παρών” έδωσαν οι άνθρωποι του Αστέρα Τέμενης, μοναδικού εκπροσώπου της περιοχής μας στις Εθνικές κατηγορίες. Μεταξύ των εισηγητών ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, οι προπονητές Παναγιώτης Γιαννάκης, Γιάννης Σφαιρόπουλος, Βαγγέλης Ζιάγκος και ο πρώην διεθνής αθλητής Νίκος Ζήσης.

Γιώργος Σακελλαροπουλος

Το μεγάλο τουρνουά στο Αίγιο

Η πιο δυνατή «πρόβα» εν όψει πρωταθλήματος για την ομάδα του Άρη Ξενούλη θα δοθεί το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου (Σαββατοκύριακο) στο τουρνουά που έκλεισε και θα διοργανώσει ο Αστέρας στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου. Θα λάβουν ακόμη μέρος δυο ομάδες Γ’ Εθνικής, που η Τέμενη θα βρει αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα (Γλαύκος/Έσπερος και Προμηθέας 2014) καθώς και η Ολυμπιάδα του Νίκου Βουρνά από την Α1 ΕΣΚΑ-Η.
Εκεί ο προπονητής της ομάδας θα έχει τη δυνατότητα να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα απέναντι σε δύο από τις πιο ισχυρές ομάδες της Γ΄ Εθνικής και μία (Ολυμπιάδα) που λογικά θα βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.

Σπύρος Χρυσανθόπουλος


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr