background img
banner
banner

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ: Ένα σύγχρονο σχολείο με… όραμα

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΜΑΜΩΝΑ ΜΙΛΑ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, η καινούρια σχολική χρονιά για όλα τα σχολεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας της Αιγιάλειας.

Ανάμεσα σε αυτά, το ξεχωριστό και δραστικό 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας,  με όλους τους δασκάλους και τις… λεπτομέρειες στη ¨θέση¨ τους, αλλά και με την πιο θετική και αισιόδοξη διάθεση, για μία σεζόν που καταφθάνει με πολλές ιδιαιτερότητες και ποικιλόμορφες κοινωνικές δυσκολίες…

Με διακρίσεις και σύγχρονη αντίληψη

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το σχολείο προσπαθεί και έχει καταφέρει σημαντικά, να αναβαθμίσει και να επεκτείνει τη χρήση των νέων τεχνολογιών μέσα σε όλα τα αντικείμενα μαθημάτων. Για τον λόγο αυτό, αιτήθηκε και έλαβε δωρεά για εξοπλισμό του Εργαστηρίου Πληροφορικής από ιδιωτική εταιρεία. Έλαβε επίσης, δωρεά υπολογιστών από το Υπουργείο Εσωτερικών, για όλες τις τάξεις. Τοποθετήθηκαν προβολείς σε όλες τις αίθουσες από δωρεές γονέων, ενώ ελήφθησαν επιχορηγήσεις από τη Σχολική Επιτροπή μέσω του προγράμματος Σχολικών Βιβλιοθηκών. Από πέρυσι, συμμετέχει σε δράσεις φιλαναγνωσίας και διαγωνισμούς όπως του ΕΚΠΑ – Καποδιστριακού Πανεπιστημίου για τη Γλώσσα ¨ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΒΕΡΕΝΙΚΗ¨ και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ¨Ευκλείδης¨ για τα Μαθηματικά, όπου και διακρίθηκαν αρκετοί μαθητές του σχολείου.

90 μαθητές και 15 εκπαιδευτικοί

Το σχολείο τα τελευταία χρόνια ξεχωρίζει με την δημιουργικότητα και την ικανότητά του, πραγματοποιώντας δεκάδες δραστηριότητες και θεματικά δρώμενα. Έχει δως το «παρών» σε διάφορα προγράμματα με μεγάλη αυταπάρνηση και έχει πάρει αρκετές διακρίσεις. Οι 90 περίπου φετινοί μαθητές του, οι 15 δάσκαλοι ως δυναμικό (συμπεριλαμβανομένων και των διαφόρων ειδικοτήτων) και η διευθύντριά του, έχουν σαν συνολικό και τελικό στόχο, να ξεχωρίσουν για άλλη μία μαθητική χρονιά και επιπλέον να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο γνώσης και δράσης που ήδη έχουν “κατακτήσει”.

Χ. Μαμωνά: ¨Τα παιδιά ανεβάζουν κάθε χρονιά όλο και πιο πολύ τα επίπεδα συλλογικότητας, δημιουργίας και γνώσης¨

“Εύχομαι να έχουμε μία όμορφη και καλή σχολική χρονιά, έχοντας δημιουργική διάθεση και αποδοτικότητα. Θέλουμε να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τις δράσεις και τις συμμετοχές μας, σε διάφορες εκδηλώσεις και προγράμματα. Το ενδιαφέρον των παιδιών, των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών για τα κοινά είναι μεγάλο και θα συνεχίσουμε οπωσδήποτε και τις εθελοντικές ενέργειες, γιατί η αλληλεγγύη “πηγάζει” από τη μεγάλη αγάπη που έχουν τα παιδιά για το περιβάλλον. Οι μαθητές του σχολείου μας, έχουν αποδείξει πολλές φορές πόσο ικανοί είναι σε όλα τα επίπεδα. Τα ίδια τα παιδιά ανεβάζουν κάθε χρονιά όλο και πιο πολύ τα επίπεδα συλλογικότητας, δημιουργίας και γνώσης και εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε πάντα δίπλα τους να τα ενισχύουμε και να τα συνδράμουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους γονείς των παιδιών που στέκονται πάντα στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και μας βοηθούν κατά το μέτρο του δυνατού…” ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου, η οποία ξεκαθάρισε ότι φέτος η βοήθεια της Σχολικής Επιτροπής για την υλοποίηση κάποιων παρεμβάσεων και έργων ήταν αρκετά ενισχυτική, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι, η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράταςκ. Μαμωνά, βρίσκεται στο “τιμόνι” του σχολείου έξι συναπτά χρόνια τώρα, πιστοποιώντας πολύ συχνά και τη μεγάλη της αγάπη για τη δουλειά της, αλλά και την ευαισθητοποίησή της για την τοπική κοινωνία, μέσα από τις ατομικές και συλλογικές δράσεις της. Η σχολική χρονιά που ξεκίνησε σήμερα, βρίσκει το σχολείο οργανωμένο και ευέλικτο σε κάθε επίπεδο, δίχως να έχει κενά σε θέσεις δασκάλων ή άλλων διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ δεν υπάρχουν ελλείψεις σε βιβλία ή γραφικό υλικό και βεβαίως, δεν παρουσιάζονται άμεσα προβλήματα σε κτιριακό επίπεδο.

Πού έχει δώσει το “παρών” το σχολείο

Τα τελευταία χρόνια η σχολική μονάδα και οι μαθητές, με την αμέριστη συμπαράσταση των δασκάλων και των γονέων, έχουν καταφέρει αρκετά πράγματα και έχουν ξεχωρίσει σαν σχολείο, για τη δραστηριότητά τους. Μεγάλη επιτυχία θεωρείται η συμμετοχή στο Δίκτυο Σύνδεσης Σχολείων της ΟΥΝΕΣΚΟ, ενώ οι συμμετοχές και οι διακρίσεις που έχει πετύχει η “ομάδα” δεν είναι και λίγες:
1. Διακρίσεις στο διαγωνισμό ¨BravoSchools¨ – Παγκόσμιος στόχος βιώσιμης ανάπτυξης.
2. Συμμετοχή σε Ημερίδα Ελληνικής Επιτροπής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών μέσω της ΟΥΝΕΣΚΟ.
3. Συγκρότηση ομάδας ρομποτικής – τεχνολογίας και δημιουργία μακέτας της πόλης, με κομμάτια lego.
4. Συμμετοχές σε προγράμματα Erasmus+ και επιμορφωτικά σεμινάρια – ταξίδια σε Πορτογαλία και Ισπανία.
5. Συμμετοχή σε Ημερίδες για την καινοτομία στην εκπαίδευση, στο Αρσάκειο Πατρών.
6. Εθελοντική καθαρισμοί για το περιβάλλον και συμμετοχή σε δεντροφυτεύσεις. Δράσεις συλλογής καπακιών για ανακύκλωση για την μείωση των πλαστικών ρυπογόνων ουσιών. Εθελοντικού χαρακτήρα καθαρισμοί της πλατείας, του γηπέδου και της ακτής της κοινότητας Κραθίου.
7. Συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις με αφορμή τον εορτασμό Παγκόσμιων Ημερών και επισκέψεις στη λίμνη Τσιβλού, στον Κράθι ποταμό και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, στη Λίμνη της Στυμφαλίας ή σε διάφορες Natura περιοχές των Καλαβρύτων.
8. Ενεργό δράση σε δρώμενα και προγράμματα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες και συλλογή ανθρωπιστικού υλικού και διαφόρων προϊόντων για την ενίσχυση ατόμων ευπαθών ομάδων.

Καινούρια Διάκριση στο Διαγωνισμό ¨BRAVO SCHOOLS¨

Το σχολείο εφαρμόζει ένα εκπαιδευτικό, περιεκτικό και ολιστικό πρόγραμμα, αρκετά φιλόδοξο και εμπνέεται από ένα όραμα εκπαίδευσης που μεταμορφώνει τη ζωή ατόμων, κοινοτήτων και κοινωνιών, χωρίς να αφήνει κανέναν ¨πίσω¨ ακολουθώντας τις απαιτήσεις των στόχων της BιώσιμηςAνάπτυξης. Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της παγκόσμιας ειρήνης, καθώς και της πολιτιστικής, γλωσσικής και εθνοτικής ποικιλομορφίας. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας είναι αυτό που λέμε… «σκληρό καρύδι» και το αποδεικνύει κάθε φορά με κάθε τρόπο. Έχοντας στη φαρέτρα του, μία τόσο μεγάλη κινητικότητα… η φετινή χρονιά «φαντάζει» μία δεδομένη «πίστα επιτυχίας» στο κυνήγι της εκπαιδευτικής και μαθησιακής πραγματικότητας, για το εν λόγω σχολείο της Ακράτας.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr