background img
banner
banner

Αγιασμός του Ε.Κ.Α.ΜΕ. στο νέο κτίριο «στολίδι» για την τοπική κοινωνία

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ «ΠΑΙΔΙΩΝ» ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΧΑΡΗ

Μία νέα πολύ σημαντική «σελίδα» στην ιστορία του Ε.Κ.Α.ΜΕ. ΑμεΑ Αιγίου άνοιξε χθες Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, με την τέλεση του αγιασμού για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου για το Ειδικό Κέντρο, στις καινούριες του εγκαταστάσεις στην οδό Κλεισούρας. Ένας υπερσύγχρονος χώρος που ολοκληρώνεται και παραδίδεται στην τοπική κοινωνία, τον οποίο κόσμησαν χθες τα χαμόγελα των «παιδιών», ενώ εμφανής ήταν η ικανοποίηση και ανακούφιση των γονιών τους.

Ο αγιασμός τελέσθηκε εντός του κτιρίου προς χαροποίηση όλων όσων παρέστησαν, γνωρίζοντας ότι οι νέες εγκαταστάσεις επιτρέπουν την επέκταση και τον εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρίες. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης και ιερείς, οι αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπος Μπονάνος και Ανδρέας Φίλιας, η υπεύθυνη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ιωάννα Φαναριώτου, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αιγιαλείας Χρήστος Γούτος και Κώστας Σπηλιόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Ντίνος, Βασίλης Χριστόπουλος και Νίκος Καραΐσκος, η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βάσω Ψυχράμη, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Γεωργία Ντάτσικα, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γεράσιμο Φεσσιάν, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΤΕΣΕ Α.Ε. Σωτήρης Ανδρεούλης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Εκ μέρους του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ο Πρωτοσύγκελος απηύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας: ΄΄Μεταφέρω τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας αλλά και τα συγχαρητήριά του που μέσα από τον αγώνα τόσων ετών, τελικά επετεύχθη το όραμα και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε θαυμάσιους χώρους, έτοιμους να παράσχουν κάθε διακονία και κάθε υπηρεσία στα παιδιά μας. Ευχόμεθα ο Θεός να σας ευλογεί, να σας αγιάζει, εσάς, δηλαδή τα μέλη του Δ.Σ., το τακτικό προσωπικό και τα παιδιά για το ό,τι καλύτερο΄΄.

Θερμές ευχαριστίες από τον πρόεδρο του Κέντρου

Ο πρόεδρος του Ειδικού Κέντρου Γιώργος Γκιώνης, ευχήθηκε στους εκπαιδευόμενους «καλή χρονιά», τονίζοντας πως υπολείπονται κάποιες εργασίες ωστόσο το Ε.Κ.Α.ΜΕ. έπρεπε να μετεγκατασταθεί, ωστόσο γι’ αυτό δεν έγιναν εγκαίνια και τελέσθηκε αγιασμός. Επίσης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την κατασκευάστρια εταιρεία διότι, όπως είπε, ΄΄παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, στάθηκε δίπλα μας. Αυτά τα τέσσερα χρόνια συνέβησαν πολλά και πολλές εταιρείες εγκατέλειψαν έργα. Ωστόσο αυτή η εταιρεία όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά έμεινε δίπλα μας΄΄. Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. ευχαρίστησε ακόμη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γιατί ΄΄σε ό,τι ζητήσαμε ήταν δίπλα μας και μας βοήθησαν΄΄, όπως είπε. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον δήμο ως φορέα υλοποίησης, εξηγώντας πως ΄΄φτάσαμε σε ένα αδιέξοδο μέχρι να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα. Ο κ. Καλογερόπουλος μας υποσχέθηκε πως μέχρι το τέλος του 2023 θα μας το παραδώσει, κράτησε τον λόγο του και τον ευχαριστούμε΄΄. Ευχαρίστησε ακόμη το Δ.Σ. του Ειδικού Κέντρου, επισημαίνοντας: ΄΄Προχωράμε με σταθερά βήματα, ήρεμα και πάμε πολύ καλά΄΄.

Το ανθρώπινο πρόσωπο στην πολιτική

Την ιδιαίτερη χαρά του για τη λειτουργία του κτιρίου, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, σημειώνοντας: ΄΄Ήταν Ιούλιος του 2021 όταν με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη είχαμε έρθει για να βάλουμε τον θεμέλιο λίθο του Κέντρου Διημέρευσης που πραγματικά είναι ένα ξεχωριστό στολίδι για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας. Όμοιό του, δύσκολα συναντά κανείς και στην Πάτρα. Το έργο αυτό, που χρηματοδοτήθηκε μέσα από το ΠΕΠ με την αναθεώρηση έφτασε τα 2,5 εκατ. ευρώ, ανταποκριθήκαμε σε ό,τι μας ζητήθηκε και φυσικά δεν είναι το μόνο έργο διότι ανεξάρτητα από τα μέτρα ασφάλτου και τα κυβικά μπετόν, πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία μας, το ανθρώπινο πρόσωπο στην πολιτική, μην ξεχνώντας ότι κάποιοι δεν είμαστε τόσο τυχεροί στη ζωή. Υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους πρέπει να χαμηλώνουμε το βλέμμα μας΄΄. Ο κ. Μπονάνος αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντική είναι η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για οκτώ άτομα τονίζοντας πως ΄΄ίσως είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση σε αυτή τη δομή, διότι εξυπηρετεί δύο ανάγκες: Την ανάγκη της ευαισθητοποίησης των ΑμεΑ και την κάλυψη της αγωνίας των γονιών για το ποιος θα φροντίζει τα παιδιά τους όταν φύγουν από τη ζωή΄΄.

΄΄Ένας μεγάλος και δύσκολος στόχος επετεύχθη΄΄, δήλωσε δικαιωμένος ο Δημ. Καλογερόπουλος

Το γεγονός ότι ανέτειλε μία καινούρια μέρα για την Αιγιάλεια και το Αίγιο, επισήμανε ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος τονίζοντας πως αποτελεί «σφραγίδα» για την τοπική κοινωνία διότι ένας δύσκολος και πολύ μεγαλεπήβολος στόχος, σχεδόν αδύνατος πριν από πέντε χρόνια, έγινε πραγματικότητα. Σημείωσε ότι ΄΄επετεύχθη μέσα από συλλογική προσπάθεια όλων μας, από την αρχή που γεννήθηκε η ιδέα μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα, στη χαρμόσυνη μέρα που συμβολίζει την ευαισθησία που πρέπει να έχουμε για όλες τις τέτοιου είδους ανάγκες και δομές. Ξεκίνησα από την αρχή και παρακολούθησα το έργο γι’ αυτό θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά σε αυτούς που συνέβαλαν να είμαστε σήμερα εδώ΄΄.

Ο δήμαρχος τόνισε πως ήταν δύσκολο από την πλευρά του δήμου και την Τεχνική Υπηρεσία, μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες να διεκπεραιώσουμε στον χρόνο που έπρεπε, αυτό το μεγαλεπήβολο έργο, ευχαριστώντας τον εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας κ. Ανδρεούλη που παρίσταντο. Ειδική μνεία έκανε στην Τεχνική Υπηρεσία, λέγοντας πως εργάστηκε νυχθημερόν, στην συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Διαχειριστικής Αρχής και ειδικά της κ. Φαναριώτου που ήταν παρούσα στην τελετή αγιασμού μιλώντας για άριστο πλαίσιο συνεργασίας σε υπηρεσιακό επίπεδο που είχε την ίδια ένταση ευαισθησίας για να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια.

Συνεχάρη το Δ.Σ. και όλους όσοι συνέβαλαν στο τελικό αποτέλεσμα. ΄΄Αυτό που σήμερα γιορτάζουμε πρέπει να είναι ο φάρος και ο οδηγός της μετέπειτα πολιτικής μας σε όλα τα επίπεδα΄΄, πρόσθεσε, λέγοντας πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα παραδοθεί και τυπικά το έργο, ούτως ώστε να τελεσθούν και τα πανηγυρικά εγκαίνια. ΄΄Η υπόσχεση που είχα δώσει πέρυσι την ημέρα του αγιασμού στο άλλο κτίριο ότι τη νέα χρονιά θα λειτουργήσει στις νέες εγκαταστάσεις, έγινε πράξη με τη συνεργασία όλων μας΄΄, κατέληξε ο κ. Καλογερόπουλος.

Ευαισθητοποιημένη η εταιρεία

Ο κ. Ανδρεούλης είπε πως μπορεί να μην γίνεται η τυπική παράδοση αλλά είναι η ουσιαστική, τονίζοντας πως εισπράττει μεγάλη χαρά από τα χαμόγελα στα πρόσωπα των «παιδιών», ΄΄που είναι η κινητήριος δύναμή μας΄΄, όπως τόνισε. ΄΄Όταν πριν δύο χρόνια ξεκινήσαμε. Το πρώτο που σκεφτήκαμε ήταν να μην δούμε ποτέ όλο αυτό σαν ένα δημόσιο έργο. Ήταν ένα κοινωνικό έργο με ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα για την περιφέρεια και την περιοχή αλλά κυρίως για τα «παιδιά» που θα στεγάσει. Δεν θα πετυχαίναμε όλο αυτό αν δεν υπήρχε η αμέριστη βοήθεια από όλους τους φορείς από τον δήμαρχο που ήταν δίπλα στο έργο και τις ανάγκες του, από τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Χριστόπουλου που βοηθούσε όσο ήταν στις αρμοδιότητές του και φυσικά από την Περιφέρεια, από τη Διαχειριστική Αρχή, διότι χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε έργο. Η εταιρεία μας θα είναι πάντα παρούσα σε κάθε έργο που θα έχει ένα ιδιαίτερο κοινωνικό αποτύπωμα και θα φροντίζουμε για το καλύτερο΄΄.

Μοτοσικλετιστές όλης της χώρας που βρέθηκαν στο Αίγιο προσέφεραν 8.500 ευρώ

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και εκπρόσωποι συλλόγων μοτοσικλετιστών από όλη τη χώρα που το καλοκαίρι πραγματοποίησαν στο «Μάτι» της Άκολης μία σύναξη και αποφάσισαν τα έσοδα να τα διαθέσουν στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. Εκεί συγκέντρωσαν 8.500 ευρώ και ο εκπρόσωπός τους, Θέμης Μουντζούρης παρέδωσε χθες τον φάκελο με τα χρήματα στον κ. Γκιώνη. Επίσης, ενημέρωσε πως η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε κάποιο μέρος της Ελλάδας και τα χρήματα που συγκεντρώνονται προσφέρονται σε τοπικό ίδρυμα. ΄΄Φέτος ήμασταν στο Αίγιο και τα χρήματα τα παραδίδουμε στο Ειδικό Κέντρο. Η εκδήλωσή μας το καλοκαίρι έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους αντιπεριφερειάρχες Φωκίωνα Ζαΐμη και Ανδρέα Φίλια, τον δήμο Αιγιαλείας, τους χορηγούς μας που στήριξαν την εκδήλωση και τους ευχαριστούμε όλους και κυρίως τους μοτοσικλετιστές από όλη τη χώρα. Βλέπουμε το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας σήμερα εδώ και είμαστε πολύ χαρούμενοι΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr