background img
banner
banner

Το επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται αλήθεια

Ο Βαρουφοκαπνισμένος Κασσελάκης

-Του Ηλία Ασπρούκου, Περιβαλλοντολόγου-

Οι εκλογές έρχονται οι πομπές παρέρχονται. Σα να μην νοιάζει κανέναν το γεγονός ότι η πανεπιστημιακή σχολή έκλεισε, ξεχάστηκε και αυτό όπως και όλα τα υπόλοιπα. Η Αιγιάλεια μαράζωσε καθώς το έμψυχο νεανικό ανθρώπινο δυναμικό άπλωσε τα φτερά του για αλλού. Πάνε λοιπόν οι πανεπιστημιακές σχολές, αλλά επειδή έρχονται εκλογές κάπως το χάπι έπρεπε και πρέπει να το χρυσώσουμε. Έτσι λοιπόν έρχεται μεταπτυχιακό τμήμα αναπτυξιακών δράσεων στο πεδίο της εκπαίδευσης και πολιτισμού. Βρε -βρε καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα που έλεγαν στην ελληνική ταινία.

Να έρθει μεταπτυχιακή σχολή καμία αντίρρηση αλλά με ποιες υποδομές θα λειτουργήσει; Τα ανύπαρκτα ξενοδοχεία ή την μαραζωμένη ύπαιθρο. Κάποια εργοστάσια οινοποιίας, ε και … λίγο πιο πέρα η Νεμέα, λίγο πιο κάτω η Ηλεία, την ίδια δουλειά με εμάς κάνουν και στον χορό μπαίνουν και οι απέναντι Ναύπακτος και Ιτέα… Εμείς ανακαλύψαμε πρώτοι την πυρίτιδα… Ε , όχι βέβαια! Είπαμε εκλογές έχουμε.

Σήμερα το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και ο ανεκδιήγητος πρύτανης για την δημοτική αρχή έγιναν καλοί, μέχρι χθες ήταν εχθροί της πόλης. Στήθηκαν πανηγύρια στην πλατεία, φωνές και ουρλιαχτά, τσιρίδες και καταλήψεις. Ουσιαστική διεκδίκηση καμιά, καθώς βάλανε έναν ουρανοκατέβατο άσχετο αντιδήμαρχο να ασχοληθεί ουσιαστικά για το ζήτημα της πανεπιστημιακής σχολής και την μη μεταφορά της.

Στους χειρισμούς και στον τρόπο δράσης στην προχειρότητα και τον τρόπο συμπεριφοράς φάνηκε στο μεγαλείο η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής. Ποτέ δεν τους δέχτηκε η κα Κεραμέως, αυτό αντί να τους προβληματίζει, να τους ανησυχεί γιατί έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, το πέρασαν στα ψιλά γράμματα. Φώναζαν και γλεντούσαν σαν τα γυμνασιόπαιδα που κάνουν καταλήψεις και ζητούν να είναι ζεστή η τυρόπιτα στο κυλικείο.

Η αλήθεια είναι πως η Αιγιάλεια, είναι ένα εγκαταλελειμμένο χωράφι που η υπάρχουσα δημοτική αρχή την άφησε να πέσει στον μαρασμό, στην πραγματικότητα κατάντησε ένα χωριό.
Θλίψη, αποτροπιασμός και απογοήτευση είναι τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν την μέχρι τώρα επικρατούσα κατάσταση στον Δήμο Αιγιάλειας. Που για να κάνει χατίρια ο δήμαρχος έδινε μία θέση αντιδημάρχου στον κάθε άσχετο να παίζει σε βάρος της προόδου και της ανάπτυξης της περιοχής.

Όταν βρίζανε τον Πρύτανη και κάποιοι του απαγόρευαν την είσοδο στη  πόλη ήταν καλά, σήμερα 10 μέρες πριν τις εκλογές τον θυμήθηκαν.
Αυτά και εις άλλα με υγεία.

Και επειδή αυτές οι μέρες μυρίζουν Κασσελάκη… κάτοικο Αμερικής σε διπλανές διαμονές με την Santal και τον Παύλο γιο του τ. Βασιλιά Κων/νου ας πούμε πέντε πράγματα γι’ αυτό το κατασκεύασμα. Θα σας διηγηθώ ένα περιστατικό που ακούστηκε σε αστικό λεωφορείο της γραμμής στην Πάτρα πριν τρεις ημέρες. Μπροστά μου ήταν μια παρέα νεαρών παιδιών που έκανε πλάκα και ο ένας έλεγε στους άλλους: «Ρε μαλάκες ποιος είναι αυτός ο Κασσελάκης». Το ίδιο ρωτάμε και μεις του απαντούν οι άλλοι. Τότε πετάγεται ο πρώτος και λέει: Εγώ πάλι Μητσοτάκη θα ψηφίσω, αυτούς τους μαλάκες δεν τους ξέρω. Με αυτά που βλέπουμε και ακούμε ο Μητσοτάκης είναι καταδικασμένος να κυβερνήσει 15 χρόνια.

Φίλοι μου αριστερά ξανά «γιώκ» που λέει και ο Ερντογάν διότι αν το δούμε το θέμα πολιτικά για να υπάρξει τέτοια δυνατότητα θα πρέπει να ενωθεί ο Σύριζα– που θα έχει απομείνει μετά την αποχώρηση των στελεχών με τις οκτώ και όχι τρεις ήττες- με το ΠΑΣΟΚ και με αρχηγό τον Κασσελάκη. Αυτό μου είναι αδιανόητο και πολιτικά ασπόνδυλο καθότι οι παλιοί πασόκοι δεν τον πάνε με τίποτα και χαρακτηρίζουν τον Κασσελάκη Σάκη Ρουβά της Ν. Δ.

Πολλοί απορούν πως μας προέκυψε ο Κασσελάκης: Είναι απλό αγαπητοί μου φίλοι: ο κόσμος αυτός που πήγε και ψήφισε ήταν απελπισμένοι ψηφοφόροι μετά τις απανωτές ήττες. Η ψήφος ήταν η βαθειά επιθυμία του να κερδίσει τον Μητσοτάκη- το έβλεπε αυτό προφανώς στον ύπνο του.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι τούτη την ώρα επικρατεί ένας τρομερός αναβρασμός στους κύκλους του Σύριζα. Οι παλιοί δεν πρόκειται να το καταπιούν αυτό το χουνέρι που έπαθαν.
Τα ΜΜΕ τρέχουν από πίσω από όλη την οικογένεια εξαντλώντας την σοβαρότητά τους και δε τον ρωτάνε εάν έχει κάνει τη στρατιωτική του θητεία και μπροστάντζα σε όλα αυτά ο σύντροφος με τον σκύλο και το σορτς.

Τελικά πιστεύω ότι κάποιοι δεν κατάφεραν να διαλύσουν τον Σύριζα (πέρασαν ξώφαλτσα με τον Τσίπρα) και σκέφτηκαν να πετύχουν το ίδιο με τον Κασσελάκη. Ο χρόνος θα δείξει εάν επαληθευθώ ή όχι. Θα δούμε τι κομίζει λοιπόν ο Στέφανος στο κασσελάκιτου.Θα πρέπει δε να μάθει ότι η διαφήμιση ενός κακού προϊόντος επιταχύνει την εξαφάνισή του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr