background img
banner
banner

Απομάκρυνση των προσθηκών που έχουν κάνει στην πλατεία…

ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

«Τελεσίγραφο» να ξηλώσουν τις πρόσθετες κατασκευές από την πλατεία Αγίας Λαύρας έλαβαν οι επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής που δραστηριοποιούνται στον χώρο, προκειμένου το έργο, με την ολοκλήρωση και των τελευταίων προσθηκών, να παραδοθεί επίσημα προς χρήση.

Η… περίοδος χάριτος φαίνεται πως λήγει για όλους και οσονούπω, μαζί με την παράδοση της Τρίγωνης Πλατείας, το πολυκύμαντο έργο θα περάσει στο παρελθόν με το αποτέλεσμα να παραδίδεται στους πολίτες. Να παραδίδεται όμως όπως ακριβώς προβλέπεται να είναι…

Η περίοδος του καλοκαιριού και του μισού φθινοπώρου αποτέλεσε ένα μεταβατικό στάδιο για την πλατεία Αγ. Λαύρας, με τα καταστήματα να εγκαθιστούν μεν τα τραπεζοκαθίσματα που άτυπα τους επετράπη, αλλά να κάνουν και κάποιες άλλες προσθήκες που είτε έκριναν πως είναι συναφείς αισθητικά είτε καθιστούσαν πιο ευέλικτη την εξωτερική λειτουργία των καταστημάτων τους.
Τροποποίηση του Κανονισμού κοινοχρήστων χώρων

Έτσι την περασμένη Πέμπτη και κατόπιν εγγράφου του εργολάβου προς την Τεχνική Υπηρεσία, η δημοτική αστυνομία ανέλαβε το έργο της ενημέρωσης των επαγγελματιών της πλατείας ότι υποχρεούνται να ξηλώσουν τις προσθήκες που έχουν κάνει, όπως είναι τεντόπανα, ηχεία και ζαρντινιέρες. Ουσιαστικά επρόκειτο για μία σύσταση με τους καταστηματάρχες ωστόσο να συμφωνούν μεν αλλά να ζητούν να γίνουν και κάποια πρόσθετα έργα ώστε να μπορούν να λειτουργούν εξωτερικά ακόμη κι όταν βρέχει ή έχει δυνατό άνεμο. Παραδείγματος χάριν ζητούν να τους επιτραπεί η τοποθέτηση ανεμοφρακτών, ή ρόλερ και η κάλυψη του κενού που υπάρχει ανάμεσα στις πέργκολες ώστε να μην περνά το νερό της βροχής. Θέλουν ακόμη να γνωρίζουν εάν μπορούν να βιδώσουν πάνω στους κοιλοδοκούς ηχεία, θερμάστρες ή ανεμιστήρες.

Κυρίως όμως αυτό που απασχολεί έντονα τους επαγγελματίες είναι να προσδιοριστεί το πόσα τετραγωνικά μέτρα μπορούν να καταλαμβάνουν ούτως ώστε και να λειτουργούν νομότυπα αλλά και να έχουν δυναμική στον εξωτερικό κοινόχρηστο χώρο της πλατείας.

Από πλευράς δήμου πάντως υπενθυμίζεται πως έχει επιτραπεί στα καταστήματα να λειτουργούν και πάνω στον χώρο της διευρυμένης πλατείας, σε ένδειξη καλής θέλησης, καθώς επίσημα δεν έχει παραδοθεί το έργο. Υπάρχει δε η πρόθεση, μόλις τελειώσει, να γίνει τροποποίηση του κανονισμού κοινοχρήστων χώρων διότι, μπορεί ο καθένας να επιθυμεί να προσελκύσει πελάτες σύμφωνα με τη δική του αισθητική, πλην όμως άπαντες επιθυμούν το να υπάρχουν κανόνες ώστε και να υπάρχει συνοχή με τα υπόλοιπα καταστήματα ώστε να μην αλλοιώνεται η εικόνα της πλατείας και να είναι λειτουργική και για τους πολίτες που χρησιμοποιούν την πλατεία για τη βόλτα τους ή απλώς για να περάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της δημοτικής αρχής είναι οι όποιες παρεμβάσεις να μην επηρεάζουν το αισθητικό αποτέλεσμα.

Αδιαβροχοποίηση των μαρμάρων

Σημειώνεται πως ο εργολάβος είναι υπεύθυνος για τον χώρο του εργοταξίου για δεκαοκτώ μήνες μετά την παράδοση του έργου. Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι υπολείπονται κάποιες εργασίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, όπως είναι η αδιαβροχοποίηση των μαρμάρων της πλατείας.

Μεγαλώνει η Τρίγωνη Πλατεία

Την ίδια ώρα, με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες και στην πλατεία Βάλφουρ όπου αυτή την εβδομάδα θα γίνει η πλακόστρωση για τη διαπλάτυνσή της. Αφού ξεπεράστηκε το θέμα των τριών δέντρων, αλλά και με τις γνωστές καθυστερήσεις της ΔΕΗ, προέκυψαν ζητήματα με αγωγούς αγνώστου προελεύσεως που ξεπεράστηκαν κάτι που ευελπιστούν οι υπεύθυνοι ότι θα γίνει και με το υπόλοιπο της χρηματοδότησης του έργου εντός της εβδομάδας. Το έργο προχωρά βήμα – βήμα και ο κύριος όγκος του έχει εκτελεστεί, ωστόσο θα χρειαστεί προς στιγμήν να κλείσει και η Κλ. Οικονόμου άρα θα πρέπει να εγκριθούν οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • Κανείς δεν ασχολείται με την έλλειψη στην πλατεία πρόσβασης σε αναπηρικά αμαξίδια και το ίδιο βλέπω στην τριγωνη πλατεία
    Στην πόλη μας είμαστε αόρατοι το μόνο σημείο σωστό είναι στην μητροπόλεως από την εθνική τράπεζα έως το περίπτερο στην παναγιωτοπουλου που πάντα υπάρχει κάποιος που έχει κάνει την ράμπα πάρκινγκ
    Είμαστε πόλη δύο ταχυτήτων αλλά και εμείς πληρώνουμε δημοτικά τέλη όπως και οι μαμάδες με τα καρότσια
    Μην μου πείτε ότι ήταν λάθος της μελέτης γιατί τα λάθη είναι για να διορθώνονται
    Ευχαριστώ

    Κώστας Θεοδωρακοπουλος 25/10/2023 06:52

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr