background img
banner
banner

Ο Ιάσονας Φωτήλας στον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Βουλευτής Αχαΐας συνεχάρη το υπουργείο Εξωτερικών και όλα τα αρμόδια τμήματα αναφορικά την άμεση, μα πάνω από όλα ασφαλή επάνοδο των Ελλήνων από την εμπόλεμη ζώνη στο Ισραήλ, τονίζοντας πως «τα αντανακλαστικά της ελληνικής κυβέρνησης ήταν άμεσα και η χώρα μας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες που πραγματοποίησαν επαναπατρισμό πολιτών τους».

Ένα ακόμα σημείο που πρέπει να αναφερθεί και τονίστηκε από τον Υφυπουργό κ. Κώτσηρα ήταν ότι η Ελλάδα βοήθησε και στον επαναπατρισμό πολιτών άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στη συνέχεια ο υφυπουργό ενημέρωσε τον βουλευτή Αχαΐας για θέματα της ομογένειας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τους Έλληνες ομογενείς προκειμένου να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από την κλιματική κρίση.

Ψηφιοποίηση και εικονική υποβοήθηση

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών των προξενικών αρχών. Πιο συγκεκριμένα, σύντομα το υπ. Εξωτερικών θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών των προξενικών αρχών που θα συνδράμει σημαντικά τους Έλληνες του εξωτερικού και θα τους παρέχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Με την εν λόγω ψηφιοποίηση θα μπορούν οι Έλληνες πολίτες να προβούν σε μία σειρά ενεργειών χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους κάτι που θα συμβάλει στην εξοικονόμηση χρόνου, μείωση του κόστους λειτουργίας των προξενείων και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Τέλος ο Βουλευτής Αχαΐας ως πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και τεχνολογίας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στην υπηρεσία εικονικής υποβοήθησης (virtualassistant) η οποία βρίσκεται ήδη σε παραγωγική λειτουργία σε όλες τις Προξενικές Αρχές στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. H εν λόγω υπηρεσία κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, και εξυπηρετεί τους πολίτες σε σημαντικά θέματα που τους αφορούν.

Ο Υφυπ. Εξωτερικών κ. Κώτσηρας και ο Ιάσονας Φωτήλας συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή για θέμα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr