background img
banner
banner

Ενίσχυση Καλογερόπουλου και αποδυνάμωση Γούτου

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 

Ιδιαιτέρως ενισχυμένος στην κάλπη της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών βρήκε από τις κοινότητες της Δ.Ε. Αιγίου, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος. Μελετώντας κανείς αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα, διαπιστώνει ακόμη πως ο Χρήστος Γούτος έχασε μεγάλο μερίδιο στον δεύτερο γύρο ή τουλάχιστον δεν ενισχύθηκε από ψηφοφόρους άλλων παρατάξεων, σηκώνοντας στις… πλάτες του και την αποχή που χαρακτήρισε και για πολλούς έκρινε τις εκλογές.

Κάπως έτσι, ενώ η παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» στις 8 Οκτωβρίου ήταν πρώτη με αισθητή διαφορά σε έξι χωριά του Αιγίου, στην επαναληπτική της 15ης του μήνα, ο κ. Γούτος ήταν πρώτος σε πέντε αλλά με οριακή διαφορά. Χαρακτηριστικό του ότι τα χωριά του Αιγίου δεν στήριξαν τον κ. Γούτο για δήμαρχο, είναι το γεγονός ότι ανά χωριό υπάρχει μεγάλη απώλεια ψήφων από την πρώτη Κυριακή στη δεύτερη. Για παράδειγμα στην κοινότητα Βαλιμιτίκων τη δεύτερη Κυριακή έχασε έντεκα ψήφους και ο κ. Καλογερόπουλος κέρδισε 61! Στην κοινότητα Δαφνών ο κ. Γούτος έχασε 34 ψήφους και ο επανεκλεγείς δήμαρχος πήρε 43 παραπάνω. Στα Μελίσσια ο κ. Γούτος τη δεύτερη Κυριακή πήρε όσες ακριβώς και την πρώτη, ενώ ο κ. Καλογερόπουλος αύξησε τη δύναμή του κατά 73 ψήφους. Ακόμη και στην Τέμενη που στήριξε σε μεγάλο βαθμό τον επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», παρατηρεί κανείς ότι τη δεύτερη Κυριακή έχασε 79 ψήφους ενώ ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε επιπλέον 102 ψήφους!

«Δείχνουν» μετακίνηση εκλογικού σώματος

Σημαντικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται πως έπαιξε η μετακίνηση ψηφοφόρων από τους άλλους συνδυασμούς, προς τον κ. Καλογερόπουλο, ανεξάρτητα από το ότι δεν δόθηκε κατεύθυνση από τους επικεφαλής. Υπάρχουν δε περιπτώσεις που φαίνεται από τους αριθμούς (χωρίς αυτό να μπορεί να αποδειχθεί εμπράκτως) ότι οι ψηφοφόροι της «Αιγιάλεια Προορισμός» μοιράστηκαν στον δεύτερο γύρο 80% προς τον κ. Καλογερόπουλο και 20% προς τον κ. Γούτο.
Βεβαίως, οι απώλειές του μπορεί να οφείλονται στο γεγονός ότι στη δεύτερη Κυριακή δεν υπήρξαν οι προτιμήσεις ή προσωπικές «υποχρεώσεις» προς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους οι οποίες, προφανώς, τη δεύτερη Κυριακή δεν μεταφράστηκαν σε ψήφο προς τον επικεφαλής. Επίσης, ρόλο μπορεί να έπαιξε και η προτίμηση στο πρόσωπο υποψηφίων προέδρων.

Τα αποτελέσματα στις κοινότητες της Δ.Ε. Αιγίου (εκτός της κοινότητας Αιγίου) για τους τρεις πρώτους συνδυασμούς

Αξίζει πάντως να δει κανείς εκτενώς το πώς ψήφισαν τα χωριά της Δ.Ε. Αιγίου και τις δύο Κυριακές, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τους τρεις συνδυασμούς την πρώτη και τους δύο τη δεύτερη.
Στα Βαλιμίτικα την πρώτη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 70 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 99 και ο κ. Γούτος 152. Τη δεύτερη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος πήρε 131 και ο κ. Γούτος 141.
Στις Δάφνες την πρώτη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος πήρε 38 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 45 και ο κ. Γούτος 112. Τη δεύτερη Κυριακή, ο κ. Καλογερόπουλος 81 και ο κ. Γούτος 78.
Στα Διγελιώτικα, ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 69 την πρώτη Κυριακή, ο κ. Σπηλιόπουλος 29 και ο κ. Γούτος 60, ενώ τη δεύτερη Κυριακή, ο κ. Καλογερόπουλος 87 και ο κ. Γούτος 64.
Στην Κουλούρα, ο δήμαρχος έλαβε την πρώτη Κυριακή 148 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 70 και ο κ. Γούτος 135. Όμως στις επαναληπτικές ο κ. Καλογερόπουλος πήρε 149 και ο κ. Γούτος 169.
Στο Κούμαρι την πρώτη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 66, ο κ. Σπηλιόπουλος 14 και ο κ. Γούτος 58. Τη δεύτερη, ο κ. Καλογερόπουλος 85 και ο κ. Γούτος 40.
Στην Κουνινά την πρώτη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 70, ο κ. Σπηλιόπουλος 61 και ο κ. Γούτος 168, ενώ τη δεύτερη ο κ. Καλογερόπουλος 131 και ο κ. Γούτος 129.
Στο Μαυρίκι, ο δήμαρχος έλαβε την πρώτη Κυριακή 133, ο κ. Σπηλιόπουλος 41 και ο κ. Γούτος 91. Τη δεύτερη Κυριακή 134 ο κ. Καλογερόπουλος και 91 ο κ. Γούτος.
Στα Μελίσσια 44 έλαβε ο κ. Καλογερόπουλος, 148 ο κ. Σπηλιόπουλος και 154 ο κ. Γούτος την πρώτη Κυριακή, ενώ τη δεύτερη 107 ο κ. Καλογερόπουλος και 154 ο κ. Γούτος.
Στην Παρασκευή 91 ψήφους έλαβε την πρώτη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος, 12 ο κ. Σπηλιόπουλος και 81 ο κ. Γούτος, ενώ τη δεύτερη Κυριακή 82 ο δήμαρχος και 73 ο επικεφαλής της «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο».
Στην κοινότητα Πτέρης, την πρώτη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 214 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 79 και ο κ. Γούτος 200. Στον δεύτερο γύρο ο κ. Καλογερόπουλος πήρε 196 και ο κ. Γούτος 184.
Στον Σελινούντα την πρώτη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος πήρε 112, ο κ. Σπηλιόπουλος 45 και ο κ. Γούτος 197 ενώ τη δεύτερη ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 134 και ο κ. Γούτος 184.
Στην Τέμενη, ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 126 την πρώτη Κυριακή, ο κ. Σπηλιόπουλος 68 και ο κ. Γούτος 390 ψήφους ενώ τη δεύτερη, ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 223 και ο κ. Γούτος 311.
Στο Χατζή την πρώτη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος πήρε 27, ο κ. Σπηλιόπουλος 10 και ο κ. Γούτος 18 ψήφους ενώ τη δεύτερη 35 ο κ. Καλογερόπουλος και 12 ο κ. Γούτος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr