background img
banner
banner

Εγκαίνια για την βιβλιοθήκη της Χριστιανικής Ενωσης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της πολυετούς ιστορίας της Χριστιανικής Ενώσεως Αιγίου, αποτέλεσαν τα χθεσινά εγκαίνια του Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλιοπωλείου «Φιλοκαλία», αλλά και του ανακαινισμένου χώρου που στεγάζεται η Πανελλήνια Ένωσις Γονέων “Η Χριστιανική Αγωγή”. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό κτίριο της οδού Ανδρονοπούλου, όπου πλέον στον διπλανό γωνιακό του χώρο, θα λειτουργεί το πλήρως ενημερωμένο βιβλιοπωλείο, του οποίου έγιναν τα επίσημα εγκαίνια από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, παρουσία πλήθους κόσμου.

Η Ένωση, που δραστηριοποιείται στον χώρο της Ελληνικής Ορθδοδόξου Χριστιανικής Οικογένειας από το 1960 και μέχρι και τις μέρες μας, έχει συνολικά 55 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ σε τοπικό επίπεδο απαριθμεί 70 ενεργά μέλη, σήμερα. Στα ράφια της βιβλιοθήκης υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από εγκυκλοπαίδειες, εικόνες, διάφορα περιοδικά και βεβαίως, εκπαιδευτικά βιβλία. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύγχρονο κατάστημα χριστιανικών στοιχείων, στο όποιο μπορεί να βρει κανείς δεκάδες – εκατοντάδες βιβλία της χριστιανοσύνης παλαιάς και νέας κυκλοφορίας, ιστορικά ορθόδοξα περιοδικά, ιερά κειμήλια, εικόνες και πάσης φύσεως εκκλησιαστικά είδη, σε πολύ καλές τιμές. Η ποικιλία των προϊόντων της βιβλιοθήκης δίνει έναν χαρακτήρα διττό, καθώς στον μικρό της χώρο, μπορεί να συνδυάζει άνετα και τη σύγχρονη εποχή του διαδικτύου αλλά και την παραδοσιακή κουλτούρα των παλαιών εκκλησιαστικών βιβλίων.

Τέλεσε τα εγκαίνια μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα και αρκετοί λάτρεις των βιβλίων και όχι μόνο, βρέθηκαν στη μεγάλη γιορτή προκειμένου να δώσουν το “παρών” σε μία ιδιαίτερη στιγμή για τον ανακαινισμένο και οργανωμένο χώρο. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, αρκετά ευδιάθετος και ιδιαιτέρως φιλικός με όλους όσους βρέθηκαν στα εγκαίνια, αγίασε την καινούρια προσπάθεια, ενώ στον χαιρετισμό του και απευθυνόμενος στους υπεύθυνους του χώρου, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Σας ευχαριστώ που με καλέσατε να ευλογήσω την εξαιρετικά όμορφη αυτή βιβλιοθήκη. Πρόκειται για έναν χώρο μικρό μεν αλλά ζεστό, αρκετά θερμό για να μπορέσει να ζεσταίνει τις καρδιές όσων το επισκέπτονται. Εύχομαι αυτά τα βιβλία που θα μπορεί να βρει και να αγοράσει ο κόσμος, να γίνονται ο δρόμος της προετοιμασίας της μάθησης του λόγου του Θεού, της γνώσης και της εξέλιξης. Σε αυτούς τους χώρους, η πνευματική εργασία γίνεται χαρά και εύχομαι η επισκεψιμότητα, να είναι αντάξια της προσπάθειας των ανθρώπων που μόχθησαν. Καλό ξεκίνημα και συγχαρητήρια σε όλους!” τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος.

Οι όμορφες αναμνήσεις

Αμέσως μετά, συμπλήρωσε ότι, ο σύγχρονος άνθρωπος ίσως να ζει σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς, αλλά η ουσία ενός βιβλίου θα γίνεται πάντα μία μόνιμη πρόκληση εκμάθησης, ακόμα και όταν αυτό έχει να συναγωνιστεί τη σύγχρονη εποχή του διαδικτύου και των σόσιαλ μίντια. Ευχόμενος στη ΓΕΧΑ και τους ανθρώπους της τα καλύτερα, ανέφερε ότι όταν ήταν παιδί είχε επισκεφθεί αρκετές φορές τον συγκεκριμένο χώρο, είτε για αναψυχή είτε για εξομολόγηση και πως τον θεωρεί ένα “κομμάτι” του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα εκατοντάδες βιβλία που μπορεί να βρει ο εκάστοτε επισκέπτης στα ράφια, παρουσιάζουν τεράστιο ιστορικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον και μπορούν να γίνουν μία μόνιμη πνευματική “πηγή” μόρφωσης, για όλους τους δημότες κάθε ηλικίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι, ο σκοπός της ΓΕΧΑ είναι η στήριξη της Ελληνικής Οικογένειας και των ανθρώπων της περιοχής προς την επιμόρφωση των θρησκευτικών αξιών της χριστιανικής πίστης, ενώ συνεχίζει επί καθημερινής βάσης τις διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις της, ακολουθώντας ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που θα διαρκέσει για όλη τη χειμερινή περίοδο. Η Χριστιανική Ένωση που έχει συνεχή παρουσία στα τοπικά δρώμενα πολλές δεκαετίες τώρα, θα παραβρεθεί και φέτος τις συγκεντρώσεις και τις δράσεις που ανελλιπώς πραγματοποιεί, ενώ θα δηλώσει το “παρών” και στις φετινές κοινωνικές γιορτές, σε επετειακές συγκεντρώσεις, σε αργίες και εμβληματικές ημερομηνίες ή χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και βέβαια, θα επικεντρωθεί και στο παιδικό και εφηβικό κομμάτι της επιμόρφωσης και κατήχησης της Ορθόδοξης Πίστης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr