background img
banner
banner

Μίλησε στην Ομοσπονδία για τα 400 λουκέτα στην αγορά του Αιγίου

Ο Γ΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ

Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τελείωσαν, όμως τα προβλήματα των εμπόρων παραμένουν και οξύνονται μέρα με τη μέρα. Το θέμα αυτό κυριάρχησε μεταξύ των συζητήσεων αλλά και στις τοποθετήσεις των μελών της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

Στη γενική συνέλευση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, με συμμετοχές τόσο διά ζώσης όσο και μέσω διαδικτύου, εκφράστηκε μεγάλος προβληματισμός για την πορεία του μικρομεσαίου εμπορίου και τη «μάστιγα» των λουκέτων.

Εκτίμηση της κατάστασης

Κατά τη διάρκεια του απολογισμού των πεπραγμένων της Ομοσπονδίας για το 2022 αλλά και για το τρέχον έτος ως τώρα, έγινε εκτίμηση των κατάστασης έτσι όπως έχει διαμορφωθεί με τα προβλήματα που έχουν τραγικές συνέπειες για τον εμπορικό κόσμο.

Ο γ΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λάμπης Παπαδόπουλος περιέγραψε με τα πλέον ζοφερά χρώματα την κατάσταση και στην Αιγιάλεια. Μίλησε για τα 400 λουκέτα που ο ίδιος έχει καταγράψει την τελευταία πενταετία στο εμπορικό κέντρο του Αιγίου, διαπιστώνοντας τη σαφή πρόθεση της πολιτείας για κλείσιμο των μικρομεσαίων εμπόρων, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει στήριξη από πουθενά. Οι στρόφιγγες των τραπεζών έχουν κλείσει, τα λειτουργικά έξοδα έχουν εκτοξευθεί και η ρευστότητα βρίσκεται σε ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα όπως άλλωστε και οι οικονομικές δυνατότητες της πλειοψηφίας των καταναλωτών.

΄΄Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και όσο πάνε και δυσκολεύουν περισσότερο.

Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Να μην σκύβουμε το κεφάλι στις δυσκολίες. Οι αγώνες δεν σταματούν ποτέ. Συνεχίζουμε δυνατά. Παλεύουμε μαζικά όσο μπορούμε για να διατηρήσουμε το εμπόριο ζωντανό΄΄, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Βαγενά που σχολίασε: «Είμαστε όλα αυτά που κατακτήσαμε και πάρα πολλά ακόμα που θέλουμε. Συνεχίζουμε δυνατά. Μια οικογένεια».

Να προστατευτεί η κυριακάτικη αργία

Να σημειωθεί τέλος πως μεταξύ άλλων, στη Γενική Συνέλευση τοποθετήθηκε και ο οικονομικός επόπτης της Ομοσπονδίας Σπύρος Σπυρόπουλος ζητώντας από τους συμμετέχοντες να προστατεύσουν όλοι μαζί την κυριακάτικη αργία και να μην πάψουν να αγωνίζονται ώστε να μην καταργηθεί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr