background img
banner
banner

Το Αίγιο τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Με εθνική υπερηφάνεια δήμος, φορείς, ομάδες και σχολεία της Αιγιάλειας ετοιμάζονται να τιμήσουν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Κορυφαία δράση των εορταστικών εκδηλώσεων, η μαθητική παρέλαση που, καιρού επιτρέποντος, θα πραγματοποιηθεί στις 11.45 το πρωί του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου, στην οδό Μητροπόλεως.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τον δήμο Αιγιαλείας. Ο εορτασμός της εθνικής επετείου «28η Οκτωβρίου 1940» θα πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα, με την πραγματοποίηση στην πόλη του Αιγίου των κατωτέρω εορταστικών εκδηλώσεων:

Μεθαύριο Πέμπτη 26 Οκτωβρίου: Γενικός σημαιοστολισμός (σπιτιών, καταστημάτων, όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, καθώς και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι) από την 8:00π.μ. μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Φωταγώγηση του Μνημείου των Ηρώων και όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Σχολικές εορτές και κατάθεση στεφάνων από μαθητές στο Ηρώο την παραμονή

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου: Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κ.τ.λ. με φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων, των Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών, καθώς και των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών. Ώρα 12:00μ.μ.: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς (αντιπροσωπείες με σημαιοφόρους και παραστάτες), στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), με επικεφαλής Εκπαιδευτικούς και βαθμοφόρους, παρουσία της Δημοτικής Αρχής. Η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Αιγίου υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού κας Μαρίας Σταυράκη θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο. Κατάθεση στεφανιών εκ μέρους των Σχολείων και τήρηση ενός λεπτού σιγής.
Τελετάρχες ορίζονται: ο κ. Φίλλιπος Φιλίππου, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και η κα Παναγιώτα Παπαναστασίου, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 1ου Γυμνασίου Αιγίου.

Κατάθεση στεφάνων από Αρχές και φορείς και παρέλαση το Σάββατο

Σάββατο 28 Οκτωβρίου: 6:20π.μ.: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εγερτηρίου από τη Φιλαρμονική Αιγίου. 8:00π.μ.: Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια). 10:20π.μ.: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Φανερωμένη» και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών. Ώρα 10:30π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Φανερωμένη». Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, θα γίνει μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου κα Ιωάννα Στεφανάτου. Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού, ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μετά τη Δοξολογία. Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον κ. Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο επί της οδού Μητροπόλεως. Ώρα 11:45μ.μ.: Παρέλαση. Εκκίνηση των τμημάτων που παρελαύνουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στον χώρο απέναντι από αυτούς.

Ως την Πέμπτη δηλώνουν όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι

΄΄Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις πιο πάνω εορταστικές εκδηλώσεις. Τελετάρχες έχουν οριστεί οι δημοτικοί υπάλληλοι Αγλαΐα Σαλαμούρα και Αριστομένης Σταματόπουλος. Όσοι θα καταθέσουν στεφάνι πρέπει να το δηλώσουν στο Δημαρχείο και στο τηλέφωνο: 2691061063(εσωτ.5), μέχρι 26.10.2023 και ώρα 13:00΄΄, αναφέρεται στο πρόγραμμα εκ μέρους του δήμου Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr