background img
banner
banner

H Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Εurovision – Τα viral τραγούδια της

Η Μαρίνα Σάττι παραχώρησε την πρώτη συνέντευξή της σε εκπομπή της ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας πως είναι η τρίτη φορά που της έγινε πρόταση για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Ωστόσο φέτος ένιωσε έτοιμη και είπε το μεγάλο «ναι».

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι δεν έχει ακόμη επιλεγεί.

Γι’ αυτό, τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία, Golden Records και Minos EMI a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο κιόλας, 25 Οκτωβρίου 2023, στο email [email protected] μπορούν όποιοι δημιουργοί το επιθυμούν να στείλουν, έως την 1η Δεκεμβρίου 2023, τις δικές τους προτάσεις ολοκληρωμένων τραγουδιών.

Η Eurovision 2023 θα διεξαχθεί στo Μάλμε της Σουηδίας‚ από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024.

Ποια είναι η Μαρίνα Σάττι, τα viral τραγούδια της

Η 36χρονη Μαρίνα Σάττι είναι μια πολυσχιδής καλλιτέχνις, τραγουδίστρια, συνθέτρια, μουσική παραγωγός και ηθοποιός.

Κύριο χαρακτηριστικό των τραγουδιών της η ενσωμάτωση παραδοσιακών στοιχείων.

Το 2016 η Σάττι κυκλοφόρησε τo single «Κούπες», μια πρωτότυπη διασκευή του παραδοσιακού σμυρνέικου τραγουδιού «Θα Σπάσω Κούπες». Το τραγούδι κέρδισε γρήγορα τις εντυπώσεις, έχοντας ξεπεράσει σήμερα τις 27 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, ενώ έχει συμπεριληφθεί στη συλλογή Buddha Bar compilation albums: 20 Years Anniversary των Ravin & Bob Sinclar.

Το 2017, το τραγούδι της «Μάντισσα», εμπνευσμένο από ηπειρώτικους ρυθμούς, έγινε βάιραλ, ξεπερνώντας μέχρι σήμερα τις 54 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Η «Μάντισσα» τράβηξε την προσοχή και του διεθνούς τύπου, με την Global Citizen[3] να το περιγράφει ως «το τραγούδι του καλοκαιριού» * και το αμερικανικό National Public Radio ως «το καλοκαιρινό χιτ που γεμίζει τους νέους με ελπίδα».

Η Μαρίνα Σάττι μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης, η μητέρα της είναι Ελληνίδα και ο πατέρας της Σουδανός.

Στην Αθήνα ήρθε ως φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ. Στη συνέχεια μπήκαν στη ζωή της το θέατρο, το οποίο σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Βεάκη» και στην «Κεντρική Σκηνή», αλλά και η jazz μουσική που σπούδασε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Το 2009 έλαβε πτυχίο κλασικού πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στη μουσική καθώς και δίπλωμα στο κλασικό τραγούδι. Την ίδια χρονιά εκπροσώπησε την Ελλάδα στην European Jazz Orchestra (EBU), ταξιδεύοντας σε όλη την Ευρώπη με έργα του Peter Herbolzheimer.

Το 2010 τραγούδησε στο John F. Kennedy Center στην Ουάσιγκτον Π.Κ. με το World Jazz Nonet, ενώ συμμετείχε στο a cappella φωνητικό σχήμα The Singing Tribe, που συνεργάστηκε με τον Bobby McFerrin.

Το 2011 αποφοίτησε από το διεθνούς φήμης Berklee College of Music, όπου σπούδασε με υποτροφία Ενορχήστρωση και Παραγωγή (Contemporary Writing & Production).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αμερική ανέπτυξε τον προσωπικό της ήχο, συνδυάζοντας τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις με τις οποίες μεγάλωσε, όπως την ελληνική, την αραβική αλλά και τη βαλκανική.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr