background img
banner
banner

Συζήτηση για Διακοπτό και Οδοντωτό

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του σώματος τη Δευτέρα αναμένεται να απαντηθεί και η ερώτηση που κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Σκιαδαρέσης για τις κατολισθήσεις και το θέμα με τη νέα παρατεταμένη διακοπή των δρομολογίων του Οδοντωτού.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο σώμα ο κ. Σκιαδαρέσης κάνει αναφορά στα τρία σοβαρά επεισόδια κατολισθήσεων, 6/9/23, 26/9/23 και 18/10/23, στο φαράγγι και ζητά ενημέρωση ποια είναι η πορεία της αποκατάστασης και πως θα προστατευτεί το ιστορικό τρενάκι και οι επιβάτες από τους σοβαρούς κινδύνους που προέρχονται από την περιοχή των καμένων στο Διακοπτό, έως και το 4ο χλμ. στα Νιάματα.

«Έπειτα από έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή του Οδοντωτού, υπήρξαν εκτεταμένες κατολισθήσεις επί της σιδηροδρομικής γραμμής οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή – για πολλές ημέρες, συνολικά 27 – της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών. Η συχνότητα είναι πρωτοφανής για το σύντομο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν, εμφανίστηκαν κυρίως στην περιοχή της γραμμής και η εκδήλωσή τους αποτελεί προφανώς απόρροια ελλιπούς ευστάθειας των πρανών του εδάφους στη δασική περιοχή έπειτα από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στα τέλη του Ιουλίου 2023. Επειδή εισερχόμαστε σε χειμερινή περίοδο κατά την οποία οι έντονες βροχοπτώσεις και τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και νέες κατολισθήσεις και νέες διακοπές κυκλοφορίας, με άγνωστο χρόνο αποκατάστασης και άγνωστο κόστος αποκατάστασης» επισημαίνει ο κ. Σκιαδαρέσης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr