background img
banner
banner

50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ

Την Τέταρτη 1η Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων και φορέων της Αιγιάλειας για τον συντονισμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στην πλατεία, στις 6.00 το απόγευμα, ενώ καθορίστηκε και το πλαίσιο του αγώνα. Εν όψει του συλλαλητηρίου και του εορτασμού της επετείου 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό, το Σωματείο Οικοδόμων απευθύνει κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς, μαθητικά συμβούλια Γυμνασίων και Λυκείων της Αιγιάλειας, να λάβουν μέρος στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στα γραφεία του Σωματείου Οικοδόμων, ούτως ώστε μαζί να οργανώσουν τη δράση.

Όπως τονίζεται εκ μέρους του Σωματείου Οικοδόμων, ΄΄φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973. Οι προσπάθειες να περάσουν στη λήθη τα ιστορικά συμπεράσματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα σύγχρονα μηνύματα που μας διδάσκει, θα πέσουν στο κενό. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει με το σύνθημα “Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ” να δυναμώνουμε την πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, για να σταματήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδομές της χώρας να μετατρέπονται σε “ορμητήρια πολέμου”. Με το σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” να κάνουμε υπόθεση του δικού μας αγώνα την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό. Η επέτειος των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή΄΄.

«Αναγκαία η ενδυνάμωση του αγώνα»

Καλεί ακόμη σε ενδυνάμωση του αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για τη στήριξη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ, τονίζοντας πως τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα. ΄΄Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα, τη φλόγα του οποίου κράτησαν αναμμένη όλα τα προηγούμενα χρόνια οι χιλιάδες αγωνιστές στις φυλακές και στις εξορίες. Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στους αγώνες ενάντια στα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού, ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία. Εκεί είναι η δύναμή μας. Στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα. Εκεί όπου συναντηθήκαμε και το προηγούμενο διάστημα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης από την ακρίβεια, για μέτρα προστασίας της ζωής, ενάντια στους πλειστηριασμούς΄΄, σημειώνει ακόμη η διοίκηση του Σωματείου.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες τους αυτοαπασχολούμενους, τους φοιτητές και τους μαθητές της Αιγιάλειας «να υψώσουν το ανάστημά τους σε αυτή την πολιτική που όπως τότε, 50 χρόνια πριν, έτσι και σήμερα θεωρεί τις ανάγκες μας κόστος και να παλέψουμε μαζί: -Για την αποδέσμευση της χώρας μας από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη φιλία, αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών, το τσάκισμα του εθνικισμού – φασισμού. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά του. -Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στο σήμερα καθώς και μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr