background img
banner
banner

Ένα συγγραφικό «δώρο» στο ευρύ κοινό από την Αγγελική Παπαδημητρίου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Μία σημαντική βιβλιοπαρουσίαση πρόκειται να γίνει το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου “Γεώργιος Παναγόπουλος” στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Το έργο “Ένα άσπρο δώρο” της Αγγελικής Παπαδημητρίου, θα επιχειρήσει να “μαγνητίσει” όχι μόνο τα βλέμματα του κοινού που αγαπά την καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και να “κεντρίσει” το ενδιαφέρον του αναγνώστη με κάθε τρόπο, μέσω της ψυχολογικής – συναισθηματικής προσέγγισής τουστη σύγχρονη εποχή αλλά και μέσω της περιγραφής κάποιων καταστάσεων που ισορροπούν, μεταξύ του… πραγματικού και του φανταστικού.

Το “άσπρο δώρο” είναι μία ιστορία που μέσα της υπάρχουν όλα τα χρώματα και κυρίως το άσπρο! Η’ μήπως τελικά… το άσπρο θα επικρατήσει σε όλες τις “αποχρώσεις” του, σύμφωνα με το συγγραφικό ταλέντο της δημιουργού; Τι σημαίνει το άσπρο χρώμα για τον αναγνώστη; Είναι ένα βαθύ συναίσθημα, ένα εμπόδιο, μία ανάμνηση ή… ένα δώρο της συγγραφέως στην καλλιτεχνική δημιουργία;

Η παρουσίαση, απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 5 ετών και πάνω, αλλά και σε ενήλικες. Με βιωματικό τρόπο μέσα από ένα εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού, η κ. Παπαδημητρίου προσπαθεί να περιγράψει μία τραυματική εμπειρία, μέσα σε ένα νοσοκομείο και τη σχέση μεταξύ ενός παιδιού και της μαμάς του, ισορροπώντας σε μία ψυχολογική κατάσταση μεταξύ πραγματικού και συμβολικού. Είναι μία περιγραφή στο πώς μπορεί να ξεπεράσει ένας νέος άνθρωπος τα τραύματα που μπορεί να δημιουργηθούν από μία δυσμενή κατάσταση. Στο τέλος του βιβλίου, ο αναγνώστης μπορεί να διακρίνει εκατοντάδες χρώματα, στα οποία τελικά θα κυριαρχήσει το άσπρο χρώμα που η συγγραφέας με μαεστρία πλασάρει στην ψυχολογία του αναγνώστη. Η μελέτη, η προώθηση και η έκδοση του βιβλίου είναι από τις εκδόσεις” Ηδύφωνο”.

Η συγγραφέας Αγγελική Παπαδημητρίου

Είναι ένας άνθρωπος απλός και δημιουργικός. Γεννήθηκε το 1979 και αγαπά τα χρώματα και τη φύση, τα παιδιά και τα ζώα, την ποίηση και τις θεατρικές παραστάσεις, ενώ τις αρέσει να “μπλέκει” πάντα τις νότες ενός τραγουδιού με την έννοια ενός παιχνιδιού. Είναι μία σύγχρονη, νέα γυναίκα που παρ’ όλο του ότι η πορεία της στην ζωή και την επαγγελματική της ιδιότητα, είναι αρκετά “θορυβώδης”, εν τούτοις της αρέσει να διατηρεί ένα πολύ “χαμηλό” προφίλ και να μην “φαίνεται”, λόγω ιδιοσυγκρασίας.

Έχει σπουδάσει Αγγλική Λογοτεχνία στην Αγγλία και επιπλέον Επιμέλεια Λογοτεχνικού Κειμένου στο Μπέρμινγχαμ, Μουσειοπαιδαγωγική στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο αλλά και Παιδαγωγική Θεάτρου στο Σχολείο Παιχνιδιού στην πρωτεύουσα. Εδώ και 24 χρόνια περίπου, εργάζεται σε χώρους με παιδιά όπως σχολεία, μουσεία, εργαστήρια. Η Αγγελική Παπαδημητρίου είναι παντρεμένη με τον Ψυχολόγο – Ψυχοθεαραπευτή και ποιητή Τάσο Μπάμπαλη και έχουν μία κόρη 11 ετών. Ζουν στο Αίγιο και διατηρούν έναν επαγγελματικό χώρο που έχουν δημιουργήσει με αρκετά μεγάλο μεράκι αλλά και πολλή αγάπη, το Εργαστήριο Δημιουργικής Έκφρασης – Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας “Η Μηλιά”. Η εικονογράφηση του βιβλίου ανήκει στον κ. Μπάμπαλη.

Το στόρι του βιβλίου

Στις 32 συνολικά σελίδες του, το συγγραφικό έργο, περιγράφει ουσιαστικά ένα “άσπρο δώρο” της συγγραφέως προς την ζωή. Είναι μία καλογραμμένη συμβολική ιστορία για το μεγάλωμα ενός ανθρώπου. Πρόκειται για μια πλοκή μέσα από τη φαντασία ενός παιδιού και το πέρασμα του χρόνου όπως αυτό, το αντιλαμβάνεται. Είναι ουσιαστικά η απόλυτη περιγραφή του πως μοιάζει το δωμάτιο της ψυχής, στο οποίο “μπλέκονται” και συναντούνται, η διάθεση για παιχνίδι και επικοινωνία, με τον φόβο της απώλειας και της απόρριψης. Το βιβλίο “εικονίζει” την αγάπη του φροντιστή – γονέα – θεραπευτή και πως αυτή λειτουργεί μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, περιγράφοντας ταυτόχρονα και πόσο καθοριστικό ρόλο παίζουν η πίστη και η αισιοδοξία, γενικότερα στη ζωή.

Ένα ποιητικό-φιλοσοφικό παραμύθι…

Η ιδιοκτήτρια των εκδόσεων «Ηδύφωνο» Μαρία Παναγιωτακοπούλου ανέφερε στο Protionline.gr για το βιβλίο: «Πρόκειται για ένα ποιητικό-φιλοσοφικό παραμύθι. Οι έννοιες της αγάπης, της πίστης, της ζωής , της απόρριψης, της απώλειας δίνονται μέσα από μία συμβολική ιστορία και πιστεύω ότι είναι ένα παραμύθι, που μπορεί να διαβαστεί και από μικρούς και από μεγάλους. Η εικονογράφηση του βιβλίου από τον Τάσο Μπάμπαλη έχει προσδώσει και ένα εικαστικό ενδιαφέρον στο βιβλίο. Είμαστε ευτυχείς που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις μας και χαίρομαι που η Αγγελική Παπαδημητρίου, μας εμπιστεύθηκε αυτό το τόσο ευαίσθητο πνευματικό της παιδί».

Τελικά το… άσπρο χρώμα, μπορεί να είναι μία γλυκιά ανάμνηση ή μία προσμονή, για κάποιους. Ίσως για κάποιους άλλους, να είναι μια ρόμπα ενός γιατρού, ένας άγγελος Κυρίου, το δωμάτιο ενός νοσοκομείου ή ο φόβος της σιωπής. Για την Αγγελική Παπαδημητρίου όμως, το άσπρο της, είναι ένα ιδιαίτερο ταξίδι συγγραφικής δημιουργίας και προσφοράς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr