background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ – NATIONAL LEAGUE 2: Πρώτη ήττα για τον Αστέρα Τέμενης από την Αχαγιά ΄82 (58-65)

ΔΙΚΑΙΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ “ΕΠΙΑΣΑΝ” ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΕΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Ο Αστέρας Τέμενης τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην Αχαγιά ΄82 και έχασε για πρώτη φορά φέτος και μάλιστα στην έδρα του με 65-58. Το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στη National League 2 επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κρίθηκε στα τελευταία λεπτά με δίκαιη νίκη των φιλοξενουμένων που ήταν – έστω και ελαφρώς –  καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο Αστέρας τα “έσπασε” για ακόμη ένα παιχνίδι στα σουτ έξω από τα 6,75 και αυτή τη φορά το πλήρωσε καθώς είχε απέναντί του μία έμπειρη ομάδα με ποιοτικό ρόστερ που μόλις λίγους πριν έπαιζε στη Β΄ Εθνική.

Ακόμη κι έτσι όμως, η ομάδα του Άρη Ξενούλη θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη, χάρη στην άμυνα που έπαιξε στο β΄ ημίχρονο αλλά προδόθηκε, εκτός από την αστοχία,  από τα λάθη των παικτών της στα τελευταία λεπτά. Κατάφερε να καλύψει διαφορά 13 πόντων (που έχανε στα μισά της τρίτης περιόδου) και έφτασε να προηγηθεί 54-52 όμως “κόλλησε” και η Αχαγιά με επί μέρους σκορ 4-13 στο τελευταίο πεντάλεπτο πήρε τη νίκη που πανηγυρίστηκε από τους 30 οπαδούς της που ήταν στην κερκίδα δίπλα στους περίπου 200 αιγιώτες που δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου.

Οι Πέτροβιτς, Βουρνάς, Γκάτζιος οδήγησαν επιθετικά τους γηπεδούχους που όμως δεν πήραν βοήθεια στο σκοράρισμα από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους. Και οι τρεις μαζί πέτυχαν 42 από τους 58 πόντους της Τέμενης. Κορυφαίος της Αχαγιάς ΄82 και του αγώνα ήταν ο Ανδρέας Οικονομόπουλος και τον ακολούθησε σε απόδοση ο Χονδρόπουλος.

Διαιτητές: Κανελλόπουλος – Καμήτσος – Θεοδοσόπουλος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ (Άρης Ξενούλης): Βουρνάς 12, Σακελλαρόπουλος 2, Πέτροβιτς 19(1), Σταθακόπουλος 6, Γκάτζιος 11, Τσουλέας 5(1), Καραγγελής 3(1), Δούβος, Τσινούκας, Βαγενάς, Χρυσανθόπουλος.

ΑΧΑΓΙΑ ΄82 (Γιάννης Ελευθεριάδης): Οικονομόπουλος 21(3), Χονδρόπουλος 13(2), Λυμπέρης 6(2), Ιωάννου 7(1), Τόκας 6(2), Τσακίρης 1, Κανελάκης 2, Ντόκιτς 7(1), Ταρνάρης 1, Ιατρόπουλος, Κουκουζέλης, Καμάτσος.

Mεγάλη νίκη της ΠΓΕ

Η Παναχαϊκή… πετάει από τη στιγμή που πήρε την πολύ δύσκολη απόφαση να αλλάξει προπονητή, με την ομάδα της Πάτρας να κερδίζει με σχετική άνεση στην έδρα της και τον νεοφώτιστο Ιόνιο Κέρκυρας με αποτέλεσμα να κάνει το 3/3 στα τελευταία ισάριθμα ματς και να εδραιωθεί στα πρώτα επίπεδα του βαθμολογικού πίνακα του γκρουπ.

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατάφερε να πάρει η ΚΑΕ Παραμυθιά, η οποία μετά το πολύ μέτριο ξεκίνημα της τάξης των τεσσάρων διαδοχικών ηττών μέχρι και την Κυριακή, λύγισε τον ΑΓΣ Ιωαννίνων στο γειτονικό ντέρμπι και ανεβαίνοντας στο 1-4 και κοιτάζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της στον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής.

Την ίδια στιγμή, την δεύτερη νίκη του στο φετινό μαραθώνιο πέτυχε και ο ΓΣ Γαργαλιάνων, με τους νεοφώτιστους πρωταθλητές της περσινής ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να γίνονται η πρώτη ομάδα που κάμπτει την αντίσταση της μέχρι πρότινος αήττητης ΑΕ Δόξας Πύρρου Άρτας κάνοντας πια το 2-3 σε αυτό το παρθενικό του ξεκίνημα στην τέταρτη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Κυριακή 19/11

Αστέρας Τεμένης – Αχαγιά ’82 58-65
Γαργαλιάνοι – Δόξα Πύρρου Άρτας 69-65
17.00 Αργοναύτης Νέας Κίου – Ιωάννινα ΣΚ 68-78
Παναχαϊκή – Ιόνιος Κέρκυρας 90-72
ΑΓΣ Ιωαννίνων – ΚΑΕ Παραμυθιάς 77-85

Τετάρτη 22/11

19.00 ΑΕ Γλαύκου Έσπερου – Προμηθέας 2014


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr