background img
banner
banner

Ορειβατικός Σύλλογος… εν δράσει

ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΑ… ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ – ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Ε.Σ.Ο.Χ.Α.Α.

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και με αρκετά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις ομιλητών, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με τίτλο “Στου Βουνού Τα Μονοπάτια – Εναλλακτικές Δραστηριότητες Και Δυνατότητες Εξέλιξης”, την οποία διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Αιγίου το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στα “Παλαιά Σφαγεία”. Το Forum δυνατοτήτων υποστηρίχθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “FAME ROAD HUB AIGIALEIA”, από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αιγιάλειας και τον όμιλο “Interreg – GreeceItaly”.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης όχι μόνο κατάφεραν να “καθηλώσουν” το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά και να μεταδώσουν την προοπτική του Συλλόγου για εξωστρέφεια που μέσα από τη γνώση και τη δράση του στις ορεινές περιοχές, δύναται να συμβάλει στην ανάδειξη σημείων, την επισκεψιμότητα της περιοχής και στον τουρισμό, είτε τους χειμερινούς μήνες είτε σε καλοκαιρινές «αναζητήσεις».

Μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις

Η Εσπερίδα που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, είχε σκοπό να κινητοποιήσει τα μέλη και τους φίλους, τους λάτρεις της φύσης και όλους τους Αιγιαλείς κάθε ηλικίας και να προωθήσει την μεγάλη προσπάθεια του τοπικού Συλλόγου να προσελκύσει νέα μέλη στις ενδιαφέρουσες δραστηριότητές του, αλλά και να πετύχει την πλήρη ενημέρωση εξωστρέφειας προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου, μέσω των όποιων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που επιχειρεί.

Την κήρυξη της Εσπερίδας έκανε ο αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Βασίλης Χριστόπουλος εκπροσωπώντας τον δήμαρχο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις ενέργειες του δήμου Αιγιαλείας για την ανάδειξη των ορεινών μονοπατιών και στο γεγονός ότι έχει υπογραφεί σύμβαση, καθώς επίσης και στην ένταξη σε πρόγραμμα της ανάδειξης του μονοπατιού της Στύγας στην ορεινή Ανατολική Αιγιάλεια. Μάλιστα, όπως είπε, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης θα αναδειχθούν τα κοινά σημεία και τα μονοπάτια που συνδέουν τους δήμους Αιγιαλείας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου που συμμετέχουν. «Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων», όπως είπε ο αντιδήμαρχος, «θα συνεργαστούμε με όλους τους ειδικούς, μεταξύ των οποίων και ο Ορειβατικός Σύλλογος Αιγίου».

Την παρουσίαση της δράσης είχε αναλάβει η Οικονομολόγος και Γραμματέας του Ε.Σ.Ο.Χ.Α.Α. Αδαμαντία Σολδάτου, ενώ πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και οι χαιρετισμοί που έγιναν από εκπροσώπους φορέων,όπως αυτή του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια, επικροτώντας κάθε προσπάθεια που διοργανώνει και πραγματοποιεί ο εμβληματικός Σύλλογος που ασχολείται επί πολλές δεκαετίες με την πεζοπορία, την ορειβασία και βέβαια, την αναρρίχηση. Η αίθουσα των “Παλαιών Σφαγείων” ήταν κυριολεκτικά κατάμεστη, επί τουλάχιστον μιάμιση ώρα.

Οι δράσεις του Ορειβατικού

Ο Ε.Σ.Ο.Χ.Α.Α. συνεχίζοντας το  συναρπαστικό ταξίδι στην απόλυτη περιπέτεια και στον υπέροχο κόσμο της απλής και επαγγελματικής ορειβασίας, με την συγκεκριμένη Ημερίδα επιχείρησε να μεταδώσει στους μελλοντικούς ενδιαφερόμενους τη χαρά και την απόλαυση που νιώθει κάθε μέλος, σε δράσεις στην φύση από την απλή πεζοπορία ως και τις απαιτητικές συνθήκες, περιγράφοντας την δυναμικότητά και την κοινωνική προσφορά που παρέχει στην ευρύτερη περιοχή, με τις όποιες δραστηριότητες που διοργανώνει. Να σημειωθεί ότι, ο Ελληνικός Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Αναρρίχησης Αιγίου, έχει συμμετάσχει σε χιλιάδες δράσεις από το 1930 που δημιουργήθηκε, επιχειρώντας σε αναβάσεις πλαγιών, κατακτήσεις κορυφές βουνών, κάνοντας ράφτινγκ, πεζοπορίες μονοπατιών, πορείες και διάσχιση ποταμών, ορειβατικές δραστηριότητες υψηλών απαιτήσεων, αλλά και απλές εκδρομικές πρωτοβουλίες σε φαράγγια και χιονοδρομικές διαδρομές, ενώ φυσικά συμμετάσχει και σε περιπατητικές επιχειρήσεις κοινωνικού χαρακτήρα ή εθελοντικών δραστηριοτήτων.

Ποιοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και ποιοι χαιρέτισαν την προσπάθεια

Την εκδήλωση παρουσίασε η Γραμματέας Αδαμαντία Σολδάτου, ενώ παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Χριστόπουλος, Νίκος Καραΐσκος και Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, δεκάδες εκπρόσωποι του εμπορικού κλάδου και της εκπαιδευτικής κοινότητας, έδωσαν το “παρών” αρκετοί εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και μαθητές, ενώ εθεάθησαν και άνθρωποι του ενεργού αθλητισμού της Αιγιάλειας. Ομιλίες και διαλέξεις πραγματοποίησαν οι Ανδρέας Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Καφούσιας, Δημήτρης Κακαβάνης, Στράτος Κακαβάνης, Άγγελος Ρούβαλης, Κώστας Τσιρώνης, Γεωργία Δημόπουλου, Ανδρέας Ξυλιάς, Νίκος Κατσαρός, Μαρία Τσώνη, Μανώλης Σάλλιαρης,  Χρήστος Τσερεντζούλιας. Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις των Μαρίας Χριστοπούλου, Νίκου Καρβέλα και Άγγελου Μουρίκη, με τον τελευταίο να μιλά για την αθλητική δραστηριότητα στο βουνό.

Να σημειωθεί ότι οι εξορμήσεις του Ορειβατικού Αιγίου που ολοκληρώθηκαν αλλά και συνεχίζονται έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ήταν η συμμετοχή ορειβασίας στο Παναιτωλικό Όρος το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Οκτωβρίου σε υψόμετρο 1.922 μέτρων, έπειτα στις 12 Νοεμβρίου η δράση με την πεζοπορική επίσκεψη στις περιοχές Ρακίτα – Μονοπάτι Κοκκινόβραχος και Μικρόνι, ενώ οι επερχόμενες δραστηριότητες είναι στις 26 Νοεμβρίου με την επίσκεψη στο Μονοπάτι Σκιρίτιδας στην Βλαχοκερασιά Αρκαδίας, στις 10 Δεκεμβρίου με την δράση στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας και τη Λίμνη Δασίου. Τελευταία εξωτερική δράση για τον Σύλλογο, θα είναι στις 17 Δεκεμβρίου, που θα επιχειρήσει στο Μονοπάτι του Ηρακλή, στην άνω Χώρα Ναυπακτίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr