background img
banner
banner

Ενδυνάμωση της αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ: «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»

Μόνο αδρανείς δεν μένουν μέλη σωματείων, συλλόγων και φορείς της Αιγιάλειας από τη θηριωδία στη Λωρίδα της Γάζας. Το απόγευμα της Κυριακής ξαναβγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, πραγματοποιώντας συγκέντρωση και ομιλίες στην πλατεία καθώς επίσης και πορεία με αντιπολεμικά συνθήματα στην οδό Μητροπόλεως. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ακριβώς την ίδια ώρα είχε πραγματοποιηθεί άλλο συλλαλητήριο ενώ επίκεινται κι άλλα, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν σε σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα στο Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου. Με αυτό τον τρόπο, οι συμμετέχοντες θέλουν να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια σε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για τη στήριξη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

΄΄Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού΄΄

΄΄Όλοι μαζί διαδηλώνουμε για τον λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης! Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η σφαγή, λευτεριά στην Παλαιστίνη, καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό. Τις τελευταίες μέρες η καρδιά όλων μας έχει σφιχτεί. Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε στη σφαγή χιλιάδων μικρών παιδιών. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να παρακολουθούμε εικόνες φρίκης με βομβαρδισμούς αμάχων και νοσοκομείων από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που με τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ οδηγεί σε πραγματική γενοκτονία έναν ολόκληρο λαό΄΄, ήταν λίγα μόνο από τα όσα ανέφεραν οι ομιλητές εκ μέρους του Σωματείου Οικοδόμων και του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» που για ακόμη μία φορά επέρριψαν ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνοντας: ΄΄Η ελληνική κυβέρνηση αφού έχει βάψει τα χέρια της με αίμα, στηρίζει τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ, δίνει κάθε διευκόλυνση, Βάσεις και αεροδρόμια στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς που στηρίζουν τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Ο φόβος γενίκευσης του πολέμου και ανάφλεξης όλης της περιοχής είναι πραγματικός και ορατός. Η χώρα μας με τη συμμετοχή μας στο μακελειό γίνεται στόχος αντιποίνων. Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού΄΄.

Συμμετοχή της Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη φορά, τη συγκέντρωση στήριξαν με την παρουσία τους μέλη της δημοτικής παράταξης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α., αναφέροντας: ΄΄Η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών με τις ανελέητες συνεχείς σφαγές, επιδρομές, βομβαρδισμούς, οι καταδικαστέοι, απαράδεκτοι εποικισμοί και οι καθημερινοί εξευτελισμοί που υφίσταται ο λαός της Παλαιστίνης συνιστούν ένα διαχρονικό έγκλημα σε εξέλιξη. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί νόμιμα το δικαίωμα του να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο και κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο λαός της Παλαιστίνης έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει να ζήσει χωρίς κατοχή, ελεύθερος, με δικαιοσύνη και ανεξαρτησία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα: Όσοι πραγματικά πιστεύουν στην ειρήνη, για να μην την πληρώνει τελικά ο ίδιος ο λαός, οι ίδιοι οι λαοί της περιοχής, ο παλαιστινιακός λαός, ο ισραηλινός λαός, οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής, ενάντια στους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των ισχυρών, χρειάζεται να παλέψουν για ένα πραγματικά ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη, στον τερματισμό της φρίκης του πολέμου. Οι λαοί στεκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Να σταματήσει τώρα η επιχείρηση εθνοκάθαρσης της Γάζας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr