background img
banner
banner

Mε λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου

Με παρουσία πλήθους πιστών κάθε ηλικίας και με την ιδιαίτερη κατανυκτική λαμπρότητα που Της αρμόζει, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις της μεγάλης εορτής των Εισοδίων της Παναγίας Θεοτόκου, στον ομώνυμο Ναό, της οδού Πολυχρονιάδη στο Αίγιο. Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις, ξεκίνησαν στις 6.30μ.μ. το απόγευμα της Δευτέρας με τον Μεγάλο Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, κατά την οποία χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Τζανακάκης, ενώ ανήμερα της μεγάλης εορτής, τη Θεία Λειτουργία πραγματοποίησε ο Καθηγουμένος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιάλειας και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης.

Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που παραβρέθηκαν στο ιερό προσκύνημα για να ασπαστούν την Ιερή Εικόνα, ενώ την Τρίτη 21 Νοεμβρίου αργά το απόγευμα, εψάλη Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερης θρησκευτικής πίστης.

Η μεγάλη στιγμή της Ορθοδοξίας

Είναι αναμφισβήτητα μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές και η σημασία της, είναι απολύτως ιερή, καθώς βάσει των γραφών, αποτελεί τη βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Παρθένου Μαρίας. Η Παναγία Θεοτόκος, γεννήθηκε από τον Ιωακείμ και την Αννα, που είχαν παρακαλέσει με πολύ πόνο τον Θεό να τους δώσει ένα τέκνο και να το αφιερώσουν στο Ναό Του.

Όταν η Μαρία έγινε τριών ετών, την έφεραν οι γονείς της στο Ναό και την παρέδωσαν στα χέρια του ιερέα Ζαχαρία. Αυτός την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το ονομά σου σε όλες τις γενεές. Με εσένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώσει τους υιούς του Ισραήλ». Και ανέβασε την Μαρία στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός την χαρίτωσε. Ευφράνθηκε η Παναγία και με αγαλλίαση ψυχής εσκίρτησε και όλοι πνευματικά πανηγύρισαν που έμεινε στο Ναό για να αγιασθεί και να γίνει αργότερα η Μητέρα του ίδιου του Θεού. Την ίδια αγαλλίαση ψυχής, έτυχαν οι εκατοντάδες πιστοί της Αιγιάλειας, οι οποίοι συμμετείχαν στις επετειακές εκδηλώσεις της μεγάλης εορτής της χριστιανοσύνης και προσήλθαν.

Σε όλη την διάρκεια της ζωής Της, η καθημερινότητά Της ήταν ένα υπέρτατο θαύμα

Μιλώντας στους πιστούς από το βήμα, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της  ημέρας, λέγοντας ότι οι ιερές παραδόσεις της Εκκλησίας τιμούν με ξεχωριστό τρόπο την γέννηση και τον βίο της Θεοτόκου Μαρίας, επισημαίνοντας ότι σε όλη την διάρκεια της ζωής Της, η καθημερινότητά της ήταν ένα υπέρτατο θαύμα που σκοπό είχε την απόλυτη αφοσίωση στον Θεό, ενώ κάλεσε τους πιστούς να προσπαθούν να αφοσιώνονται στην αγάπη και τον λόγο του Ιησού Χριστού, δίχως να παρασύρονται από τις “προκλήσεις” των αμαρτημάτων και τις απολαύσεις της απτής ζωής της σύγχρονης εποχής. Να σημειωθεί ότι, στην Θεία Λειτουργία ανήμερα της γιορτής, παραβρέθηκαν πολλοί γνωστοί Αιγιαλείς παρακολουθώντας τις λατρευτικές θρησκευτικές εκδηλώσεις, ενώ το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος. Την Αχαϊή υφυπουργο Χριστίνα Αλεξοπούλου, εκπροσώπησε η Θεώνη Σταθοπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr