background img
banner
banner

Έβρεξε… τσίπουρο στην Παρασκευή

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΣΤΗΝ 7η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Ούτε τα απειλητικά σύννεφα που «άγγιζαν» το χωριό, ούτε οι χοντρές ψιχάλες που έπεσαν περί τις 2.30 το μεσημέρι, στάθηκαν ικανά να κάμψουν το κέφι και τη διάθεση των ανθρώπων του Συλλόγου Παρασκευής, που διοργάνωσαν και φέτος τη γιορτή – θεσμό για το χωριό τους, την 7η Γιορτή Τσίπουρου, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Βεβαίως, οι καιρικές συνθήκες δεν λειτούργησαν ανασταλτικά ούτε για τους περίπου 1.500 επισκέπτες που γεύτηκαν τα νόστιμα εδέσματα, διασκέδασαν και… τσούγκρισαν τα ποτήρια δοκιμάζοντας το ξακουστό τσίπουρο της Παρασκευής.

Στον χώρο της εκδήλωσης, όπως κάθε χρόνο προσφέρθηκε από το πρωί δωρεάν τσίπουρο και ένα μικρό φίλεμα, ενώ η Γιορτή περιελάμβανε ελληνικούς και λαϊκούς χορούς από το Χορευτικό του Συλλόγου Τέμενης και τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου. Στην τοπική αγορά οι επισκέπτες προμηθεύτηκαν τοπικά προϊόντα, όπως τσίπουρο, κρασί, ροδοζάχαρη , αρωματικά φυτά και σταφίδα  και  στην παρακείμενη αυλή του σχολείου οι μικροί φίλοι απόλαυσαν βόλτα πάνω σε πόνυ.

Ο Σύλλογος είχε διαμορφώσει αρκετούς χώρους πάρκινγκ μέσα και πριν το χωριό, ενώ με χορηγία της AIGIALEIA TRAVEL, υπήρξε συνεχής εξυπηρέτηση από μικρό πούλμαν, όσων στάθμευσαν πριν το χωριό.

Τίμησαν τα εδέσματα και χόρεψαν μέχρι… τελικής πτώσης

Σουβλάκι, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, σαλάτες, πίτες, άφθονο κρασί και τσίπουρο, περιελάμβανε το μενού, ενώ μετά το μεσημέρι σερβιρίστηκαν υπέροχοι λουκουμάδες. Με μουσική από το μέλος του συλλόγου DJ Σία Παπαγιαννοπούλου, οι χοροί κράτησαν μέχρι …τελικής πτώσεως…

Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραΐσκος και Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης και από την αντιπολίτευση οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάσω Ψυχράμη, Στράτος Βαρδάκης και Παναγιώτης Μαρινόπουλος. Επίσης, παρέστησαν εκπρόσωποι συλλόγων όπως του Μαυρικίου, της Τέμενης και του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr