background img
banner
banner

«Δεν χρειαζόταν να προβείτε σε δημόσια διαπόμπευση και στιγματισμό»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ «ΑΠΟΛΛΩΝΑ»

Απάντηση στους υπεύθυνους λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλων» και στον τρόπο με τον οποίο δημοσιοποίησαν την κατακριτέα, από κάθε άποψη, πρόκληση φθορών και σκουπιδιών στον χώρο, δίνουν με κοινή ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Αιγίου. Θεωρούν δε πως θα ήταν δόκιμο να είχαν μία εποικοδομητική συνεργασία για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος κι όχι με δημόσια διαπόμπευση όπως και έγινε…

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου, σημειώνει: ΄΄Μετά λύπης διαβάσαμε το δημοσίευμα του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλωνα» που αφορά στη συμπεριφορά μαθητών Γυμνασίων κατά τη διάρκεια κινηματογραφικής προβολής. Είναι αυτονόητο πως δεν επιβραβεύουμε αντικοινωνικές συμπεριφορές που δεν προάγουν πολιτισμό και καταδεικνύουν έλλειψη παιδείας. Η εκπαιδευτική κοινότητα και το σχολείο καλείται, λόγω της δυναμικής των σχέσεων που αναπτύσσονται μέσα σε αυτό, να ανταποκριθεί στις ποικίλες προκλήσεις της κοινωνίας στους πραγματικά δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ως εκ τούτου, ο ρόλος τους στον χειρισμό και την αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στην εφηβική ηλικία είναι εξαιρετικά σημαντικός. Δημοσίευση «αμφιβόλων» φωτογραφιών και χαρακτηρισμοί όπως «χουλιγκανισμός» δεν αναχαιτίζουν το πρόβλημα και δεν αποτελούν αποτελεσματικές προσεγγίσεις αλλά αντίθετα αυξάνουν την παραβατικότητα. Ο στόχος μας είναι να εστιάσουμε σε πρακτικές περισσότερο δομημένες που τροποποιούν συμπεριφορές, απευθυνόμενοι στα ίδια τα παιδιά, στις οικογένειές τους, στην ομάδα συμμαθητών, στο κοινωνικό και φυσικά στο σχολικό περιβάλλον΄΄.

Προσβολή γι’ αυτούς που δεν συμμετείχαν στα γεγονότα

Και συνεχίζει: ΄΄Αναφέρεστε σε όλα τα παιδιά των Γυμνασίων τα οποία παρευρίσκονταν στο χώρο του κινηματογράφου, γεγονός που αποτελεί προσβολή για την πλειοψηφία των μαθητών που δεν συμμετείχαν στα εν λόγω γεγονότα, για τις οικογένειές τους και βεβαίως για τα σχολεία, ενώ όλοι αντιλαμβανόμαστε πως αποτελούν μεμονωμένες συμπεριφορές που επαναλαμβάνουμε ότι είναι απόλυτα κατακριτέες. Εν κατακλείδι, θεωρούμε πως θα ήταν δόκιμο να είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία μετά από αυτό το άσχημο γεγονός για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή του προς όφελος των μαθητών και όχι να προβείτε στη δημόσια διαπόμπευση και στον στιγματισμό (μερικές φορές ο τρόπος που δημοσιεύεται ένα γεγονός μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση από τους εφήβους και όχι παράδειγμα προς αποφυγή)΄΄.

Τι αναφέρουν οι μαθητές του σχολείου

Συμπληρωματικά, παραθέτουν επιστολή του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του 3ου Γυμνασίου Αιγίου, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Είμαστε το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του 3ου Γυμνασίου Αιγίου. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη διαφωνία μας για τα όσα αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και υπονοήθηκαν σχετικά με τη συμπεριφορά μας στον κινηματογράφο «Απόλλων» στις 11/12/2023.

Τα περισσότερα σχόλια προέρχονται από άτομα που δεν ήταν παρόντα κατά την προβολή της ταινίας, οπότε δεν γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη. Εκείνη την ημέρα παρευρίσκονταν όλα τα γυμνάσια και προφανώς θα υπήρξαν σκουπίδια. Ωστόσο, οι χαρακτηρισμοί που αποδόθηκαν στους μαθητές ήταν υπερβολικοί και δεν αντιπροσωπεύουν το ήθος των μαθητών και των επιβλεπόντων καθηγητών. Όλος αυτός ο όγκος των σκουπιδιών είναι αδύνατον να προήλθε από τα παιδιά που βρίσκονταν στον εξώστη. Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν υπήρχαν φιλτράκια από τσιγάρα, κάλτσες ή γάντια και άλλα αντικείμενα που ήταν αδύνατον να προήλθαν από τους μαθητές. Εκτός αυτού, υπήρχαν υπεύθυνοι στο χώρο του κυλικείου που ξεκαθάριζαν στα παιδιά από τον εξώστη ότι δεν επιτρέπονται τρόφιμα. Επιπλέον όλοι οι καθηγητές του σχολείου μας ήταν επιβλέποντες και δεν μας επέτρεπαν να προμηθευτούμε από το κυλικείο τίποτα άλλο εκτός από νερό. Μήπως εν τέλει τα σκουπίδια μαζεύτηκαν εκεί από παλαιότερες προβολές;

Ως εκ τούτου, θεωρούμε πως οι χαρακτηρισμοί που μας αποδόθηκαν, καθώς και οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν δεν αντιπροσωπεύουν την εικόνα και το ήθος του σχολείου μας».

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr