background img
banner
banner

Φωνή… απόγνωσης από τα Καλάβρυτα

ΣΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ -ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΖΑΚΥΝΘΟΥ -ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Σκεπτικισμός και έντονος προβληματισμός για τη δυσμενέστατη θέση στην οποία περιέρχεται ο μικρομεσαίος έμπορος και αναζήτηση λύσεων για να ξεπεραστούν τα απανωτά εμπόδια που συναντά στον δρόμο του το λιανεμπόριο, χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου – Νοτιοδυτικής Ελλάδας – Ζακύνθου – Κεφαλληνίας και Ιθάκης, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου, στα Καλάβρυτα.

Τη συνεδρίαση της πρώτης μέρας τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί και θεσμικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αριστείδης Τηλιγάδης που τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων.

Ζητήθηκαν πιο «χαλαρά» κριτήρια για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας διεξήχθη με επιτυχία η ημερίδα με θέμα: Φορολογικό νομοσχέδιο, δυνατότητα ένταξης επιχειρήσεων στο νέο ΕΣΠΑ, κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμοί. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση φορολογικά μέτρα και τις δυσμενείς συνέπειες που θα έχουν γι’ αυτές, για τα ενεργά και αναμενόμενα επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις, καθώς και για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς που βασανίζουν την πλειοψηφία τα τελευταία χρόνια. Στην τοποθέτησή του, ο γ΄ αντιπρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Λάμπης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη δυσκολία που υπάρχει ώστε να ενταχθούν μικρές επιχειρήσεις στο νέο ΕΣΠΑ, καθώς, όπως μετέφερε στο Protionline.gr, το μεγάλο πρόβλημα είναι η αδυναμία προσκόμισης ασφαλιστικών φορολογικών ενημεροτήτων που ζητούνται, με αποτέλεσμα έτσι να τίθεται εκτός του λιανεμπόριο, το οποίο στενάζει υπό το βάρος της οικονομικής κατάστασης. Όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, ΄΄στη συνεδρίαση εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, το οποίο θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στα ήδη πληττόμενα καταστήματα που εμείς εκπροσωπούμε. Μιλήσαμε για πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια, τα οποία αποτελούν… συνεχόμενους βραχνάδες για τον κλάδο μας. Δυστυχώς, δεν υπάρχει μέριμνα και ενδιαφέρον για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και κανείς δεν μας δίνει μία απάντηση για το τι θα γίνει για τα νέα λουκέτα΄΄. Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε και το γεγονός ότι δεν παρευρέθησαν οι βουλευτές του νομού, αν και ήταν όλοι καλεσμένοι.

Αφύπνιση και έντονη δράση ζήτησε ο πρόεδρος

Την επόμενη μέρα συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ενώ παράλληλα προγραμματίστηκαν οι επόμενες δράσεις που θα υλοποιήσει η Ομοσπονδία. Ο πρόεδρός της, Γιώργος Βαγενάς επεσήμανε ότι ΄΄η Ο.Ε.ΕΣ.Π. στοχεύει με επιμονή και ευθύνη στην προσπάθεια διάσωσης αλλά και στην προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τον βασικό πυρήνα του εγχώριου οικονομικού χάρτη. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν οφείλουμε να αφυπνιστούμε και να αναλάβουμε όλοι δράση προκειμένου να αποτρέψουμε τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους και κυρίως από την κυβέρνηση ότι χωρίς μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορεί το επιχειρείν να έχει μέλλον΄΄. Παρών ήταν από την Αιγιάλεια και ο ταμίας της Ομοσπονδίας Σπύρος Σπυρόπουλος, ενώ είχε κληθεί και το επί δώδεκα έτη μέλος της Ομοσπονδίας Εμπόρων και αντιπρόσωπος της ΕΣΕΕ, Σωκράτης Μαυρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα του εμπορικού κόσμου και στην αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσεων ώστε το λιανεμπόριο να… ξανασταθεί στα πόδια του.

Τέλος, ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν το Εμπορικό και Επιχειρηματικό Δίκτυο Καλαβρύτων για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία του στην πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές του


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr