background img
banner
banner

Οι αποφάσεις των εκπαιδευτικών της Αιγιάλειας στην Ολομέλεια των προέδρων

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τις θέσεις και διεκδικήσεις που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, οι οποίες άλλωστε ήταν γενικευμένη απαίτηση, υιοθέτησε η Ολομέλεια των προέδρων του Συλλόγων Εκπαιδευτικών της δύναμης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα, στην Αθήνα.

Τον Σύλλογο της Αιγιάλειας εκπροσώπησε η πρόεδρός του, Αθηνά Σκανδάμη, η οποία μετέφερε στo Protionline.gr  πως την Ολομέλεια απασχόλησαν η σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας, η θωράκιση των εκπαιδευτικών και της λειτουργίας του σχολείου, η αποτροπή επαναφοράς του επιθεωρητισμού, η οικονομική αναβάθμιση των Εκπαιδευτικών και η επαγγελματική εξουθένωση από τη γραφειοκρατία. Ακόμη, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Σκανδάμη, ΄΄καταδικάστηκε η παρέμβαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου και η πίεση που ασκείται στους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση, έγινε συζήτηση για τον υβριδικό τρόπο εκλογών για Διοικητικά Συμβούλια Εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα, όπως επίσης και για το οικονομικό που απασχολεί τον κλάδο μας, ζητώντας άμεση μισθολογική αναβάθμιση και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Επίσης, ζητάμε μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων χωρίς την εξάρτηση της διαδικασίας από την ατομική αξιολόγηση΄΄.

Να σημειωθεί ότι οι παρόντες πρόεδροι Σ.Ε.Π.Ε. ήταν 84 από 113 σε όλη τη χώρα. Τοποθετήσεις έγιναν από τα μέλη της Ομοσπονδίας και τους Αιρετούς ΚΥΣΠΕ κ. Φασφαλή και Αντωνιάδη. Ακόμη υπήρξαν ολιγόλεπτες ομιλίες από προέδρους Συλλόγων μεταφέροντας την αγωνία των εκπαιδευτικών.

Οι αποφάσεις της Ολομέλειας

Συγκεκριμένα, οι πρόεδροι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών της χώρας, αποφάσισαν τα εξής: ΄΄1. Συνεχίζουμε αποφασιστικά και ενωτικά τον αγώνα μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση μαθητών σχολείων και εκπαιδευτικών με βάση την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της 92ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. 2. Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες και ανυπόστατες παρεμβάσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και του Γ.Γ. του, που στόχο έχουν να ανατρέψουν τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να αποδεχτούν τα αντιεκπαιδευτικά κυβερνητικά σχέδια. 3. Καλούμε όλες/ους τους/τις συναδέλφους/ισσες να μείνουν συσπειρωμένοι στους Σ.Ε.Π.Ε., να κρατήσουν ενιαία -συλλογική στάση στους Συλλόγους Διδασκόντων ενάντια στην εσωτερική – εξωτερική αξιολόγηση και ενάντια στην ατομική αξιολόγηση. 4. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, για σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, για την υπεράσπιση του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών είναι ο οδηγός μας΄΄.
Τονίστηκε τέλος η ανάγκη συσπείρωσης στους Σ.Ε.Π.Ε. και στην Ομοσπονδία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr