background img
banner
banner

«Βλέπουν» την Τρίτη τον υφυπουργό για το Πρωτοδικείο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΕΧΕΙ

Σε υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για τη διατήρηση του Πρωτοδικείου Αιγίου ως έχει, προχωρά η δημοτική αρχή. Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου και τους νομικούς του συμβούλους, ούτως ώστε να συντονιστούν για τη συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη, που έλαβε χώρα στο γραφείο του κ. Καλογερόπουλου, έλαβαν μέρος εκτός του ίδιου, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Σπηλιόπουλος, η αντιδήμαρχος και γεν. γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων Μαρία Σταυροπούλου, ο γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Θάνος Ρομποτής, η σύμβουλος του δημάρχου Γιώτα Παπαδοπούλου και ο νομικός σύμβουλος Παναγιώτης Κουρής.

Η διαφωνία ως προς τη διεκδίκηση

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, τέθηκε το θέμα κατόπιν πληροφοριών που θέλουν τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας να περιλαμβάνει υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αιγίου σε Περιφερειακό, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις κυρίως από τον δικηγορικό κόσμο της περιοχής. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου ήταν παρών στη συνεδρίαση και ανέλυσε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να υποβαθμιστεί, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και τα επιχειρήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει η τοπική κοινωνία για τη διατήρησή του. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η διατήρηση του Πρωτοδικείου και η ενδυνάμωσή του, θα μπορούσαν να επιτευχθούν εάν το αίτημα ανέφερε τη δημιουργία Πρωτοδικείου Ανατολικής Αχαΐας, κάτι που δεν βρήκε σύμφωνους όλους τους παριστάμενους και δη τους εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, με αποτέλεσμα να μην γίνει αποδεκτό και το αίτημα να διατυπωθεί «διατήρηση του Πρωτοδικείου ως έχει».

Διάλογος για τη διαμόρφωση της πρότασης

΄΄Να παραμείνει ως έχει διοικητικά -και ουσιαστικά- το Πρωτοδικείο Αιγίου είναι η πρόταση του Δήμου Αιγιαλείας, που θα μεταφερθεί στον αρμόδιο υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Μπούγα στο ραντεβού που έχει μαζί του ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος την επόμενη Τρίτη, αναφορικά με τον υπό διαμόρφωση νέο δικαστικό χάρτη της χώρας΄΄.

Τα παραπάνω τονίζονται εκ μέρους του γραφείου Τύπου του δημάρχου που ανέφερε και τα εξής: ΄΄Ο κ. Καλογερόπουλος, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, συγκάλεσε το πρωί της Τετάρτης σύσκεψη στο γραφείο του με προσκεκλημένους τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και εκπροσώπους του νομικού κόσμου της περιοχής από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αιγίου και Καλαβρύτων, ώστε μέσω της σύστασης σχετικής επιτροπής να προκύψει διάλογος για τη διαμόρφωση της πρότασης εκ μέρους του Δήμου. Κατόπιν συζήτησης, αποφασίστηκε να εμμείνει ο Δήμος Αιγιαλείας στην αρχική θέση, δηλαδή στη διατήρηση του Πρωτοδικείου Αιγίου με τη σημερινή του μορφή, καθώς πληροί και όλες τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί εκ μέρους της Παγκόσμιας Τράπεζας και της αρμόδιας Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης΄΄.

Και ο Κ. Σπηλιόπουλος στη συνάντηση με τον υφυπουργό

Μιλώντας στο Protionline.gr, ο κ. Σπηλιόπουλος είπε πως και ο ίδιος θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Τρίτης στο υπουργείο Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας: ΄΄Αυτό που θα προτάξουμε είναι ότι το Αίγιο διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, δηλαδή αρκετές υποθέσεις, μεγάλο πληθυσμό και προοπτικές συνεχούς ανάπτυξης και πως δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή μείωση ή ακύρωση στη λειτουργία του Πρωτοδικείου Αιγίου. Το Πρωτοδικείο πρέπει να μείνει ως έχει και αυτό για εμάς, είναι ένα γεγονός αδιαπραγμάτευτο΄΄.

Κατά τα άλλα, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου πρόκειται να ετοιμάσει μία επαρκέστατη τεκμηρίωση στοιχείων και τον πλήρη φάκελο των δίκαιων αιτημάτων ούτως ώστε να δοθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για να παραμείνει αμετακίνητη η Υπηρεσία. ΄΄Προσωπικά, σκοπεύω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και είμαι πεπεισμένος ότι και τα μέλη της Επιτροπής επιθυμούν να φέρουμε όλοι μαζί ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Αυτή η προσπάθεια θα έχει ανταπόκριση και το γεγονός είναι ότι αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, θα γίνει και με το παραπάνω. Είμαι απόλυτα αισιόδοξος΄΄ τόνισε ο κ. Σπηλιόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr