background img
banner
banner

Δυναμικό «παρών» των Αιγιωτών αγροτών στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ

Με σημαίες, κόρνες, πανό, καπνογόνα και τον κόσμο να χειροκροτεί στο πέρασμά τους, διαμαρτυρόμενοι αγρότες από όλη τη χώρα κατέκλυσαν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της Αθήνας. Ανάμεσά τους και πολλοί αγρότες της Αιγιάλειας που μετέβησαν με τα τρία λεωφορεία που είχαν δρομολογηθεί καθώς και με πολλά Ι.Χ. αυτοκίνητα. Η αναχώρηση έγινε μαζικά από το σημείο του μπλόκου που εδώ και είκοσι μέρες έχει στήσει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» κρατώντας άσβεστη τη φλόγα των κινητοποιήσεων και άκαμπτη τη στάση των αγροτών της περιοχής που επανειλημμένως έχουν δηλώσει πως ο αγώνας για να παραμείνουν στη γη τους, είναι μονόδρομος.

Η αναχώρηση έγινε με ενθουσιασμό και τη δυναμική που προσέδωσε στο κομβόι, η μεγάλη συμμετοχή παραγωγών της Αιγιάλειας τόσο με τα τρία λεωφορεία όσο και με τα δεκάδες Ι.Χ. που στην πορεία του δρόμου σχημάτισαν μία «γραμμή» με τα υπόλοιπα λεωφορεία και οχήματα αγροτών που πήγαιναν στην πρωτεύουσα για να διαδηλώσουν για τα δίκαια αιτήματά τους.

Με το πανό του μπλόκου του Αιγίου αλλά και με αυτό του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» που ανέφερε και το βασικό τοπικό αίτημα για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για σταφίδα, εσπεριδοειδή και ελαιόλαδο, οι αγρότες έκαναν πορεία πεζή ως το Σύνταγμα μαζί με χιλιάδες παραγωγούς από όλη τη χώρα, φωνάζοντας συνθήματα, διεκδικώντας, όπως ανέφεραν την επιβίωσή τους και αγωνιζόμενοι για να μπορέσουν να παραμείνουν στην καλλιέργεια της γης τους. Να σημειωθεί ότι το «παρών» στο Συλλαλητήριο έδωσε και ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, όπως ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος.

Αύριο θα κριθεί η πορεία των κινητοποιήσεων

Τα τρακτέρ αγροτών παρέμειναν στο κέντρο της Αθήνας όλη τη νύχτα, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι παραγωγοί της Αιγιάλειας πήραν τον δρόμο της επιστροφής αργά το βράδυ. Άλλωστε, γι’ αυτούς το συλλαλητήριο της Τρίτης σηματοδότησε μία νέα αρχή αγώνα, με το «ραντεβού» στο μπλόκο στον Σελινούντα να ισχύει κανονικά. Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr