background img
banner
banner

Πίτα σε ζεστή ατμόσφαιρα με αγάπη και ευγνωμοσύνη

ΣΤΟ Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑΜΕΑ ΑΙΓΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Μια ζεστή αγκαλιά επιφύλαξαν οι εξυπηρετούμενοι, οι οικογένειές τους, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου, προς τους φίλους τους, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί στον όμορφο νέο χώρο τους, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η φετινή γιορτή είχε δικαίως παραπάνω χαρά, αφενός εξαιτίας των νέων εγκαταστάσεων και αφετέρου λόγω του ότι η αγάπη του κόσμου για τα «παιδιά» του Κέντρου διαρκώς μεγαλώνει και εκδηλώνεται με έμπρακτη στήριξη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής, η δωρεά του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου, με το οποίο θα γίνονται άνετα και με ασφάλεια οι μετακινήσεις των εξυπηρετούμενων και το οποίο αγιάστηκε στην εκδήλωση της Παρασκευής, σε κλίμα χαράς και ευγνωμοσύνης.

Την πίτα ευλόγησαν οι ιερείς π.Αθανάσιος Λιακόπουλος, π.Δημήτριος Κουτρουλής και π.Δαμιανός Σταυρίδης και το φλουρί κέρδισε η Ελένη Τριανταφυλλοπούλου (γιαγιά εξυπηρετούμενης του Κέντρου). Το δώρο του φλουριού ήταν ένα χειροποίητο γούρι από τις δημιουργίες των ωφελούμενων.

Παρόντες ήταν εκπρόσωπος της υφυπουργού μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου, Θεώνη Σταθοπούλου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και αδέσποτων Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Θεοφάνης Ραμπαβίλας, ο πρόεδρος της κοινότητας Κουλούρας Απόστολος Σωτηρόπουλος, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Σωκράτης Μαυρίδης και Μαρία Μπακρόζη και τέλος γονείς των εξυπηρετούμενων, φίλοι και εθελοντές του Συλλόγου.

Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης ο π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, ο οποίος μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, που λόγω θρησκευτικών και κοινωνικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να καταφέρει να παρευρεθεί στην όμορφη τελετή, ανέφερε: “Το έργο που συντελείται στο Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑΜΕΑ Αιγίου, είναι το πλέον σημαντικό και πολύ άξιο. Εύχομαι η νέα χρόνια να είναι απολύτως επιτυχημένη και αποδοτική, γιατί τα παιδιά και οι εργαζόμενοι του Κέντρου αξίζουν πραγματικά πλεονέκτημα. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και υπομονή ώστε να συνεχίζετε το θεάρεστο καθημερινό σας έργο, καθώς η προσφορά σας είναι τεράστια σε κοινωνικό, σε εθελοντικό και σε πολιτιστικό επίπεδο. Γίνεστε και είστε ένας “φάρος” ζωής και αγάπης. Εύχομαι πραγματικά μία όμορφη και επιτυχημένη χρονιά, χρόνια πολλά σε όλους!” ήταν τα τελευταία λόγια στο μήνυμα του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου.

Γ. Γκιώνης: ΄΄Έρχονται πολλά ακόμα στο μέλλον, πιο σημαντικά για το Ειδικό Κέντρο και αυτοσκοπός μας είναι η συνεχής εξέλιξη΄΄

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Κέντρου Γιώργος Γκιώνης επισήμανε: ΄΄Εύχομαι υγεία και εφημερία σε όλους, χρόνια πολλά και σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας. Είναι τιμή για εμάς να έχουμε κοντά μας τόσους σημαντικούς και καλούς φίλους. Όμως νομίζω ότι το ακόμα πιο σημαντικό, είναι ο κόπος και η υπομονή, το έργο που επιτελεί το διοικητικό προσωπικό του Κέντρου. Αξίζουν τα περισσότερα συγχαρητήρια γι’ αυτή την υπερπροσπάθεια που γίνεται καθημερινά. Συγχαρητήρια και τους δεκάδες εθελοντές κάθε δράσης που διοργανώνεται, δίχως αυτά τα άτομα δεν θα μπορούσε τίποτα να έχει γίνει. Οι άνθρωποι που δουλεύουν πίσω από τα… φώτα της δημοσιότητας, αξίζουν τα πιο πολλά μπράβο και τους ευχαριστούμε πολύ. Έρχονται πολλά ακόμα στο μέλλον, πιο σημαντικά για το Ειδικό Κέντρο και αυτοσκοπός μας είναι η συνεχής εξέλιξη, γιατί στην κοινωνική ζωή της καθημερινότητας της σύγχρονης εποχής, το Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑΜΕΑ θα πρέπει να είναι στο υψηλότερο επίπεδο της αγάπης και στήριξης, στη συνείδηση όλων΄΄.

Το μήνυμα της Χριστίνας Αλεξοπούλου

“Λυπάμαι γιατί οι κυβερνητικές και κοινωνικές μου υποχρεώσεις, δεν με άφησαν να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ιδιαίτερη γιορτή, γεμάτη δημιουργία, ικανοποίηση και χαρά. Η σκέψη μου και η καρδιά μου είναι μαζί σας και να είστε βέβαιοι όλοι ότι η δομή, αποτελεί μία ύψιστη κυβερνητική προτεραιότητα και για εμένα προσωπικά αλλά και για την κυβέρνηση. Ο στόχος μας είναι, οι συμπολίτες μας που ζουν και δουλεύουν στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. να είναι πολίτες πρώτης γραμμής και να κατακτούν συνέχεια το υψηλότερο σημείο της κοινωνικής ευαισθησίας και της αλληλεγγύης όλων. Η σύμπνοια και η κοινωνική πολιτική, είναι αυτονόητες έννοιες για την κυβέρνηση Μητσοτάκη” τόνισε η εκπρόσωπος της υφυπουργού, Θεώνη Σταθοπούλου, ενώ στη συνέχεια του μηνύματος, η κ. Αλεξοπούλου ανέφερε ότι το επόμενο βήμα για την κυβέρνηση θα είναι να ανοιχτεί ένα νέο κεφάλαιο για το Κέντρο, με περισσότερα έργα και οργάνωση, με πιο δυναμικό ενδιαφέρον, στοχεύοντας στην κοινωνική καταξίωση και στην ενεργοποίηση της συνείδησης του κόσμου ως μία εξέχουσα, ενεργητική και παραγωγική δομή.

Τρεις ελιές δώρο από τον δήμο και χλοοτάπητας

Ο αντιδήμαρχος κ. Καραΐσκος, μιλώντας στους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε τα καλύτερα για τη νέα χρονιά, με πολλά χαμόγελα και μεγάλη αισιοδοξία, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Συνεχίζουμε να προσφέρουμε με δυναμισμό κάθε ουσιαστική προσπάθεια, γιατί το Ε.Κ.Α.ΜΕ. και ξέρει να το ισχυροποιεί και το αξίζει. Εμείς, οι απλοί υποστηρικτές του, είμαστε υποχρεωμένοι να υπηρετούμε και να στηρίζουμε από την πλευρά μας όλα τα συμφέροντα του Κέντρου και να πράττουμε τα μέγιστα, σε κάθε επίπεδο. Αυτό που διδαχτήκαμε από τους ανθρώπους του Ειδικού Κέντρου είναι το πόσο μεθοδικά δουλεύουν καθημερινά. Η δημοτική αρχή είναι στο πλευρό σας και θα είμαστε γιατί το πιστεύουμε και θεωρούμε ότι ισότητα μεταξύ των δημοτών πρέπει να θεωρείται αυτονόητη καθώς η κοινωνική ισότητα είναι το πλέον δυνατό στοιχείο μιας δημοκρατίας”.

Επίσης, από τον κ. Γκιώνη έγινε γνωστό ότι ο κ. Καραΐσκος και η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου φρόντισαν να εξασφαλίσουν τρία δέντρα, τρεις ελιές που θα φυτευτούν στον περιβάλλοντα χώρο του Ειδικού Κέντρου και επιπλέον θα τοποθετηθεί χλοοτάπητας, ένα έργο που πρόκειται άμεσα να ολοκληρωθεί προκειμένου να επιτευχθεί η καλυτέρευση του προαυλίου.

Η συνδρομή γονέων και εθελοντών

Η αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Μαρία Αλεξανδροπούλου αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από μέρους των γονέων και των κηδεμόνων των παιδιών του Ε.Κ.Α.ΜΕ., λέγοντας ότι δίχως την καθημερινή προσπάθειά τους και τον αγώνα τους, χωρίς το συνεχές ενδιαφέρον τους και την επιμονή τους, δεν θα είχε επιτευχθεί τίποτα. Επιπλέον αναφέρθηκε και στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν και οι εθελοντές για την πραγματοποίηση και επιτυχία της όμορφης εκδήλωσης.

Θερμές ευχαριστίες για το νέο λεωφορείο –«κόσμημα»

Έπειτα ακολούθησε αγιασμός στο καινούριο μεταφορικό μέσο του Ε.Κ.Α.ΜΕ., ένα λεωφορείο 20 θέσεων διαμορφωμένο με ηλεκτρική ράμπα για αναπηρικά αμαξίδια. Ως γνωστόν, το νέο αυτό απόκτημα (αξίας περίπου 100.000€) δώρισε το “Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη” στον Σύλλογο και η ευγνωμοσύνη όλων που στελεχώνουν το χώρο είναι και θα είναι παντοτινή, όπως τονίστηκε. Η μεγάλη αυτή δωρεά έρχεται να καλύψει τις μετακινήσεις των εξυπηρετούμενων από και προς τα σπίτια τους. ΄΄Λόγια χαράς και ευχαριστίες από τα στόματα όλων είναι λίγα μπροστά στο νέο αυτό υπερπολυτελές δώρο΄΄, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ειδικού Κέντρου, στην οποία τονίζονται και τα εξής: ΄΄Οι εξυπηρετούμενοι, το εκπαιδευτικό προσωπικό και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΜΕ ευχαριστούν από καρδιάς το μέγα χορηγό τους “Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη” και την πρόεδρο του ιδρύματος κα. Ειρήνη Καΐρη για το δώρο που έκαναν, γιατί αυτό δείχνει ότι κατανόησαν την προσπάθεια και τον αγώνα που καταβάλλει ο χώρος για μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής των αμεα και τους εύχεται να συνεχίσουν το τόσο σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν και να βρίσκονται πάντα στο πλευρό όσων τους έχουν ανάγκη. Ευχαριστούν επίσης όλους όσοι παρευρέθησαν στην κοπή της πίτας και ιδιαίτερα τους γονείς των εξυπηρετούμενων που εμπλούτισαν το μπουφέ με πεντανόστιμα χειροποίητα εδέσματα και τους εύχονται υγεία και κάθε καλό΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr