background img
banner
banner

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πως διαμορφώνεται ο νέος χάρτης

ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ 2024-25

Φλόγα Ροδιάς και ΑΟ Αιγίου παρέμειναν στην Γ΄ κατηγορία, ύστερα από την προσπάθεια της Φλόγας που δεν ευοδώθηκε στα μπαράζ ανόδου.
Από την Αιγιάλεια ήρθαν να τις συμπληρώσουν Αβυθος και Απόλλων Αιγίου, σωματεία που υποβιβάστηκαν από την Β΄ κατηγορία, αυξάνοντας έτσι τις συμμετοχές από δυο σε τέσσερις στον 2ο όμιλο της Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι με εξαίρεση το Ζαβλάνι και την Αργυρά που ανήλθαν στην Β΄ κατηγορία, στον ίδιο όμιλο συνεχίζουν τα περυσινά σωματεία Φλόγα Κ. Καστριτσίου, Αυτόνομη, Φοίνικας Αγυιάς, ο αριθμός ανέρχεται σε επτά εκπροσώπους του 2ου ομίλου.

Δεν κατεβαίνουν τα Ψηλαλώνια

Παραιτήθηκαν από το προηγούμενο πρωτάθλημα τα Ψηλαλώνια, τιμωρήθηκαν συνολικά με μείον 15 βαθμούς και δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας.
Κάτι ανάλογο έχουμε και με τον Ρομαϊκό από τον 1ο όμιλο που επίσης θα απουσιάσει στην αγωνιστική περίοδο 2024-25.

Επιστρέφει ο Εθνικός Σαγεΐκων, με νέο καταστατικό ο ΠΑΟ Πατρών

Στον Εθνικό Σαγεΐκων ήδη έχει στηθεί η νέα διοίκηση για τη νέα χρονιά και θα επιστρέψει κανονικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.
Στο πρωτάθλημα ΕΠΣ Αχαΐας προστίθεται και ο ΠΑΟ Πατρών με νέο καταστατικό και θα πάρει μια ακόμα θέση στην Γ΄ κατηγορία, που πασχίζει τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει δυο ομίλους ανταγωνιστικούς και πλήρεις σε αριθμό.

21 σωματεία μετρά μέχρι τώρα η Γ΄ κατηγορία

Εκτός από τις δικές μας τέσσερις ομάδες από την Αιγιάλεια τους δυο ομίλους της Γ΄ Εθνικής συμπληρώνουν τα 17 παρακάτω σωματεία:
Φλόγα Κ.Κ., Αυτόνομη, Φοίνικας Αγυιάς, Αίας Π., ΑΕΚ Π., ΠΑΟΚ Π., Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων, ΑΠΟ Αρόη, Πετεινοί, Κρίνος, Ολυμπιακός Φίλων, Παναχαΐκός, Νεάπολη, Περιβόλα, Ολυμπιακός Π., ΠΑΟ Πατρών, Εθνικός Σαγεϊκων.

Μοιράζεται σε δυο ομίλους το πλήθος των σωματείων της Γ΄

Η ΕΠΣ Αχαΐας θα περιμένει τις δηλώσεις συμμετοχής για να χωρίσει τους δυο ομίλους με γνώμονα τα γεωγραφικά κριτήρια. Αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν με το σύνολο των ομάδων στο νούμερο 21, τότε θα παίξουν στους δυο ομίλους με 10 και 11 συμμετοχές αντίστοιχα.

Ποιοι σκόραραν στο πρωτάθλημα

Καλύτερη επίθεση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε το Ζαβλάνι και η Φλόγα Ροδιάς, σκοράροντας με 39 γκολ.
Το Ζαβλάνι είχε και την καλύτερη άμυνα με παθητικό 11 τέρματα.
ΖΑΒΛΑΝΙ: 9: Χότζα 7: Κωστόπουλος 5: Μπακούρος 2: Ζησιμόπουλος, Μπισμπίκης, Καρπάνος 1: Ευθυμιόπουλος, Παπασπυρόπουλος, Ασημακόπουλος, Ξυπολιάς
ΑΡΓΥΡΑ: 8: Κουμπάρος 6: Κ. Ασημακόπουλος 5: Κατσαμπάνης 4: Ράσκος 3: Μπακασέτας 2: Γ. Ασημακόπουλος 1: Ντεντόπουλος, Π. Σταματάκης, Χαρμάνης, Διγγελόπουλος, Γαλάνης, Ρώτας
ΦΛΟΓΑ ΡΟΔΙΑΣ: 14: Π. Κατσαούνης 7: Χριστόπουλος 3: Ανδρ. Λιακόπουλος 2: Γκιώνης, Αβράμης 1:, Νικολακόπουλος, Ανθ. Λιακόπουλος, Μπαντούνας, Λούμσι
ΦΛΟΓΑ ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ: 6: Π. Παπαδόπουλος 4: Ζαφειρόπουλος 3: Χίνκου,  2: Παρασκευόπουλος, Μαυρομμάτης, Μπουρνάκας, Ρήγας 1: Τσάμης, Βογιατζής, Χάϊδας
Α.Ο ΑΙΓΙΟΥ: 4: Χαραλαμπόπουλος, Μπακιρτζόγλου 3: Παπαλουκόπουλος, Μούτσα 2: Τσέλιος 1: Ζαφειρόπουλος, Κορομηλάς, Μαρής
ΑΥΤΟΝΟΜΗ: 3: Τρυπαναγνωστόπουλος, Λάλας  2: Τάντουλας, Ζαχαρόπουλος, Ντάτσιος, Κύριος 1: Κοντογεωργόπουλος, Βοτίνης
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΥΙΑΣ: 5: Μαραγκός 4: Καραμπάτσης 1: Λουκαΐδης
ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ: 1: Καραβίας

Τα στατιστικά στον 2ο όμιλο

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Γ΄ Κατηγορίας Ε.Π.Σ.Α. στον 2ο όμιλο, δύο ήσαν τελικά οι ομάδες που βάση προκήρυξης πήραν τα εισιτήρια ανόδου μέσω πλέϊ – οφ.
Αναφερόμαστε φυσικά στο Ζαβλάνι που έκοψε πρώτο το νήμα του πρωταθλητή, όσο και στην Αργυρά που με σχετική ευκολία πήρε το δεύτερο πανάκριβο εισιτήριο, με τις δύο προαναφερόμενες ομάδες να επιστρέφουν λίαν συντόμως στην ανώτερη κατηγορία.

Αντίθετα Φλόγα Κάτω Καστριτσίου και Φλόγα Ροδιάς όσο και αν προσπάθησαν εν τούτοις έμειναν μετεξεταστέοι για του χρόνου.

Α.Ο. Αιγίου, Αυτόνομη και Φοίνικας Αγυιάς με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, έμειναν μακριά από την τετράδα ανόδου, αλλά και μακριά από τα άδυτα του βαθμολογικού πίνακα, οπότε μάλλον διεκδικούν τον τίτλο των μικρομεσαίων.

Και τέλος τα Ψηλαλώνια που αποτέλεσε τον πιο αδύναμο κρίκο του φετινού πρωταθλήματος, εγκατέλειψαν πολύ νωρίς την προσπάθειά τους για κάτι θετικό, αφού αποχώρησαν από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές.

Πιο παραγωγική επίθεση αυτή της Φλόγα Ροδιάς με ενεργητικό 39 τερμάτων (2,79) μ.ο. και πιο δύστοκη αυτή του Φοίνικα Αγυιάς με ενεργητικό 13 τερμάτων (0,93) μ.ο.

Καλύτερη άμυνα αυτή του Ζαβλανίου με παθητικό μόλις 12 τερμάτων (0,86) μ.ο. και πιο ευάλωτη αυτή της Αυτόνομης με παθητικό 36 τερμάτων (2,57).

Το Ζαβλάνι αναδείχτηκε η μοναδική ομάδα που δεν γνώρισε ισοπαλία (11 νίκες, 3 ήττες).

Αντίθετα Φλόγα Ροδιάς, Φλόγα Κάτω Καστριτσίου, Α.Ο. Αιγίου και Φοίνικας Αγυιάς αναδείχθηκαν ομάδες των ισοπαλιών (3).

Ρεκόρ τερμάτων (8) στην αναμέτρηση Ζαβλάνι – Αυτόνομη (7-1) και ακολούθησαν Φλόγα Ροδιάς – Φοίνικας Αγυιάς (7-0) και Αργυρά – Αυτόνομη (5-2).

Γενικά στο φετινό πρωτάθλημα σημειώθηκαν 203 (109 γηπεδούχοι, 94 φιλοξενούμενοι) τέρματα, δηλαδή (14,5) μ.ο. ανά αγωνιστική ή (3,62) μ.ο. ανά αγώνα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr