background img
banner
banner

Με… αποστολή να καθησυχάσει τους αγρότες

Με στόχο να απαντήσει στα επίμονα ερωτήματα μετά το διπλό «ψαλίδι» στις επιδοτήσεις (συνδεδεμένη ενίσχυση και οικολογικά σχήματα) και τα φαινόμενα αποδιοργάνωσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ που έχει τεθεί υπό εποπτεία όσον αφορά την πιστοποίηση πληρωμών στους αγρότες, εμφανίστηκε στο συνέδριο της ΕΝΠΕ στην Πάτρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.

Αφού προσήλθε την Πέμπτη το πρωί (23/5) στο συνέδριο, συνοδεία το προέδρου της ΕΝΠΕ Απ. Τζιτζικώστα και του Ν. Φαρμάκη, πρώτη του αποστολή ήταν να αναγγείλει την οριστικοποίηση των νέων Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης.

Το θέμα έχει προκαλέσει «στρες» στις σχέσεις μεταξύ του Υπ.Α.Α&Τ και των Περιφερειών και έχει ήδη «κοστίσει» περικοπές στα οικολογικά σχήματα αλλά και την ενεργοποίηση προστίμου ύψους 450 εκατ. ευρώ από την ΕΕ. Όπως εξήγησε «κανένας άλλος παρά οι Έλληνες παραγωγοί θα επιβαρυνθούν τις συνέπειες αυτής της ανειλημμένης υποχρέωσης». «Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμη η ΚΥΑ για την επίσπευση των διαδικασιών» δεσμεύθηκε ο Υπουργός, προαναγγέλλοντας και έναρξη της διαδικασίας σύνταξης και υποβολής του σχεδίου σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του αναφερόμενος στον ΟΠΕΚΕΠΕ τόνισε ότι θα αποκατασταθεί η τάξη και η διαφάνεια στον Οργανισμό, με έχει επισημάνει η ΕΕ από το 2016. Αυτή τη Δευτέρα θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συνάντηση με τον Επίτροπο για τον θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ. «Δεν παραλογίζεται η Κοινότητα. Ξέρει τι εντόπισε. Ξέρει τι επισημάνσεις έχει κάνει. Δεν διαφωνούμε. Δουλεύουμε από κοινού, γιατί μας ενδιαφέρει να μπει τάξη στο χώρο», επισήμανε ο κ. Αυγενάκης.

Τέλος τόνισε ότι η εξέλιξη με την Ε.Ε. δεν θα επηρεάσει τις πληρωμές 2,2 δις ευρώ που έχουν προγραμματισθεί μέχρι τέλος του έτους (άμεσες ενισχύσεις – Π.Α.Α.)


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr