background img
banner
banner

Έψαξαν για μαγαζί γωνία…

ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ -ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΗ… ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!   

Σε ρυθμό Ευρωεκλογών, με την έναρξη λειτουργίας των εκλογικών τους κέντρων αλλά και περιοδείες στην ευρύτερη περιοχή του νομού, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα των ευρωβουλευτών που επισκέπτονται την Αχαΐα, μπαίνουν από την επόμενη εβδομάδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα.

Τα προηγούμενα 24ωρα ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός που ξεκίνησε πριν το Πάσχα και για κάθε μια από τις νομαρχιακές οργανώσεις. Οι στοχεύσεις είναι πλέον συγκεκριμένες, στη βάση και της γραμμής που χαράσσουν τα επιτελεία κεντρικά:

-Η ΝΔ κινείται αυτόνομα περίπου προς το… μοναχικό μονοπάτι του στόχου να υπάρχει συσπείρωση και να αποκρουστεί ενδεχόμενη ψήφος διαμαρτυρίας (σε αυτό το επίπεδο στοχεύουν κυρίως οι περιοδείες του Πρωθυπουργού) ώστε να διατηρηθεί ένα ποσοστό πάνω από 30% και μια διαφορά, από το δεύτερο κόμμα, άνω από 10% και στην Αχαΐα.

-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επικεντρώνονται στη μάχη του δεύτερου στην Αχαΐα την οποία στις βουλευτικές είχε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις αυτοδιοικητικές του Οκτωβρίου «ανέκτησε» το ΠΑΣΟΚ και αυτή την περίοδο, στις μετρήσεις σε επίπεδο νομού, φαίνεται ότι μπορεί να κριθεί ακόμη και στο… φωτοφίνις.

Στο μεταξύ, λίγο νωρίτερα από τους Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη που θα βρεθούν στην Πάτρα τις πρώτες μέρες του Ιουνίου, την μεθεπόμενη εβδομάδα και πριν τα τέλη Μαΐου θα βρεθεί στην Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πεδίο δράσης ανά κόμμα…

Ειδικότερα τώρα, η ΝΔ ήδη ενεργοποίησε ήδη κλιμάκιο στελεχών και αυτοδιοικητικών με σύσκεψη υπό τον υπεύθυνο υπουργό για τον εκλογικό αγώνα στη Δυτική Ελλάδα Λευτέρη Αυγενάκη με σύσκεψη στην οποία μετείχαν στελέχη της ΔΕΕΠ Αχαΐας, οι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης και αυτοδιοικητικά στελέχη. Ιδιαίτερα στους αυτοδιοικητικούς η ΝΔ επιθυμεί να εκμεταλλευτεί το «τάιμινγκ» καθώς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, παρά το γεγονός ότι διαθέτει πιο έμπειρα στελέχη, εμφανίζεται αποδυναμωμένο.

Ήδη η ΔΕΕΠ Αχαΐας, όπως έκανε και στις διπλές βουλευτικές του ‘23, συγκρότησε τέσσερα κλιμάκια, τα οποία καθημερινά πραγματοποιούν συναντήσεις με φορείς- συλλόγους και περιοδείες σε ολόκληρο το νομό. Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα την Τετάρτης  15 Μαΐου, αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία του εκλογικού κέντρου της ΝΔ στην Πάτρα, στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Ερμού.

Στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κορίνθου πλησίον της πλατεία Γεωργίου, μετακινείται σε αυτές τις εκλογές το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα εγκαταστήσει και περίπτερο στην πλατεία Γεωργίου, σε μια εναλλακτική καμπάνια που στοχεύει και σε τμήματα της κοινωνίας στα οποία ασκεί επιρροή ο Στέφανος Κασσελάκης. Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν την επόμενη Παρασκευή 27 του μηνός παρουσία ομάδας υποψηφίων ευρωβουλευτών  ενώ η επίσκεψη Κασσελάκη προσδιορίστηκε για την τελευταία εβδομάδα πριν τις κάλπες, μεταξύ 3-7 Ιουνίου.  Την Τρίτη 7 Μαΐου, συνεδρίασε το οργανωτικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας στην Πάτρα για την συγκρότηση επιτροπής εκλογικού αγώνα, εν μέση και διχογνωμίας για την αντιμετώπιση της «απειλής» από την ‘περιοχή’ της Νέας Αριστεράς.

Κεντρικά, στην οδό Μαιζώνος, θα έχει το εκλογικό του κέντρο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εφόσον ευοδωθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου η σχετική κίνηση, ενώ εκλογικά κέντρα, όπως και στην περίπτωση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα στηθούν και σε Αίγιο – Κάτω Αχαΐα ενώ Καλάβρυτα και Ερύμανθος θα καλυφθούν με εκλογικά περίπτερα. Για την τελευταία στροφή προς τις κάλπες προγραμματίζεται και η επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στην Πάτρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr