background img
banner
banner

Γύρισε σελίδα για τα καλά!

ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ 3.000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΩΤΟ

Πάνω από 40 δρομολόγια, διπλάσια σχεδόν σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό,  πραγματοποιήθηκαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα της επαναλειτουργίας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτό – Καλάβρυτα η οποία συνέπεσε με την Μεγάλη Εβδομάδα και τα πρώτα 24ωρα από την περίοδο της εβδομάδας της Διακαινησίμου η οποία διατηρεί αμείωτη την κίνηση στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως είναι γνωστό, το τρενάκι του Οδοντωτού επαναλειτούργησε από την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου, μετά από ένα δίμηνο αδράνειας και τους συρμούς ακινητοποιημένους μετά από πλημμύρα και κατολισθήσεις κατά μήκος της γραμμής μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού.

Αρχικά κατά τις πρώτες ημέρες της Μ. Εβδομάδος πραγματοποιούσε τα τρία τακτικά δρομολόγιά του, από τι Διακοπτό  ώρες 9:52 πμ., 12:17 μμ. και 15:07, με επιστροφή από τα Καλάβρυτα. Από το Μ. Σάββατο έως και την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου είχαν προστεθεί στον προγραμματισμό δύο ακόμη δρομολόγια καθημερινά, με αναχώρηση ώρες 13:39 και 16:48, από Διακοπτό.

Τελικά, λόγω των αυξημένων κρατήσεων, τα δρομολόγια παρέμεναν αυξημένα -πέντε καθημερινά, με διπλασιασμό σχεδόν των συρμών- έως και προχθές Τρίτη του Πάσχα Αυξημένα δρομολόγια, με προσθήκη επιπλέον συρμών, θα έχουμε πάλι από αυτό το Σάββατο έως και αυτή την Κυριακή του Θωμά 12 του μηνός.

Χρ. Αλεξοπούλου: «Ακούσαμε πολλά, η εμπιστοσύνη του κόσμου διώχνει την τοξικότητα»

Μεγάλο παραμένει και το ενδιαφέρον καθ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, από γραφεία ταξιδιών, για οργανωμένες αποστολές από το εξωτερικό που εντάσσουν τη διαδρομή στο εκδρομικό τους πρόγραμμα. Το γεγονός αποδεικνύει ότι το τρενάκι γύρισε με… ασφάλεια τη σελίδα του μετά την αποκατάσταση προβλημάτων στη γραμμή από τις κακοκαιρίες που είχαμε από το περασμένο Φθινόπωρο.

Τα στοιχεία για αυξημένη ζήτηση εισιτηρίων με τον Οδοντωτό είχαν προκύψει ήδη από τα μέσα Απριλίου, όταν ο ΟΣΕ γνωστοποίησε την πρόθεση της διοίκησής του να επαναφέρει το τρενάκι στις ράγες για την περίοδο του Πάσχα.

Τη σχετική δέσμευση είχε αναλάβει, μιλώντας στην «Π», ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης.

«Ο Οδοντωτός επέστρεψε δυναμικά και δικαιώνει τις προσδοκίες αλλά και τον αγώνα που δώσαμε για να προχωρήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Θα επιμείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας, με πολύ δουλειά και ξενύχτι για την παραγωγή έργου. Ακούσαμε πολλά αυτές τις μέρες για ‘Μαυρογιαλούρους’ και άλλα. Η απάντηση και η εμπιστοσύνη του κόσμου είναι αυτή που θα διώξει την τοξικότητα που κάποιοι θέλουν να επικρατήσει…» σχολίασε η Χριστίνα Αλεξοπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr