background img
banner
banner

Επίσκεψη στην Ιερη Πόλη του Μεσολογγίου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου ποιητή και μεγάλου φιλέλληνα Λόρδου Μπάυρον και πραγματοποιούνται επετειακές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο(!) και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (όπου και πέθανε ο Λόρδος Μπάυρον, τον Απρίλη του 1824) εγκαινιάζει μεγαλειώδη έκθεση για τον Λόρδο Βύρωνα και τον Φιλελληνισμό, σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθήνας και το Υπουργείο Πολιτισμού, με ενέργειες της ακαταπόνητης εργάτριας και προέδρου της Εταιρείας Ροδάνθης Φλώρου.

Η ΙΛΕΑ θα πραγματοποιήσει την αναβληθείσα επίσκεψη στο Μεσολόγγι το Σάββατο, 15 Ιουνίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Αναχώρηση στις 10 00 το πρωί από τη Ρένα (συμβολή Ρ.Φεραίου με Σολωμού). Επίσκεψη στην ΄Εκθεση Λόρδου Μπάυρον, της Βυρωνικής Εταιρείας. Επίσκεψη στο πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Αλατιού. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στο Μεσολόγγι. Στάση στη Ναύπακτο για καφέ. Επιστροφή στο Αίγιο νωρίς το βράδυ.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλ. 6937409218 Αθηνά Σκανδάμη, και 6934002660 (Βάνα Μπεντεβή). Η εκδρομή πραγματοποιείται με το τουριστικό γραφείο του κ. Ματθαίου (τηλ. 26910 21222).


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr