background img
banner
banner

Παρουσιάστηκε το υπέροχο μυθιστόρημα «Από ήλιο και στάχτη» του Δημήτρη Βλαχοπάνου | ΦΩΤΟ

ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ- ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

«Υπήρξαν -και υπάρχουν- υπέροχοι άνθρωποι. Που βάζουν το χέρι τους στη φωτιά για να σώσουν απ’ τις φλόγες της τη ζωή». Κάπως έτσι παρουσιάστηκε το… υπέροχο ιστορικό μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Από ήλιο και στάχτη», στο Αίγιο, το βράδυ της περασμένης Κυριακής 31 Μαρτίου, στον χώρο του καταστήματος «Terregio».

Η εκδήλωση έγινε με την στήριξη Ιστορική-Λαογραφική Εταιρεία Αιγιαλείας ,σε συνδιόργανωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας και της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Αιγιάλειας.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα… ύμνος στην καλοσύνη, την ανθρωπιά και την προσωπική ευθύνη που καταφέρνουν και επιβιώνουν μέσα στην φρίκη του πολέμου! Κυρίαρχο σημείο αναφοράς έχει τον μεταπολεμικό κόσμο του ψυχρού πολέμου και τις βαρύτατες συνέπειες των σφαγών και των ολοκαυτωμάτων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τριπλής φασιστικής κατοχής 1941 – 1944.

Για το βιβλίο μίλησαν η φιλόλογος συγγραφέας και πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας Βάνα Μπεντεβή ενώ τον συγγραφέα παρουσίασε ο φιλόλογος και σκηνοθέτης, μέλος της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Αιγιαλείας Κώστας Κλάγκος. Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η νηπιαγωγός και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθήνα Σκανδάμη, η οποία συνομίλησε με τον συγγραφέα πάνω στο θέμα του βιβλίου. Χαιρέτησε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Αδελφότητα Αιγιαλείας Παναγιώτης Νύχτης.

Επίσκεψη του συγγραφέα σε τρία Δημοτικά Σχολεία του Αιγίου

Την επόμενη μέρα, ο συγγραφέας επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης, καθώς επίσης το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου όπου μίλησε στους μαθητές για τα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και για όσα ακολούθησαν.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr