background img
banner
banner

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Θέσεις και διεκδικήσεις που θα τεθούν στην Ολομέλεια της Δευτέρας

Το διεκδικητικό πλαίσιο εν όψει της Ολομέλειας πρόεδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, γνωστοποίησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας. Να σημειωθεί ότι τα θέματα καταγράφηκαν στη γενική συνέλευση του Συλλόγου που είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου από μέλη του, δασκάλους και νηπιαγωγούς της Αιγιάλειας.

Ο Σύλλογος προτείνει και ζητά μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων και αποδέσμευση της υπηρεσιακής τους κατάστασης, από την διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης. Στάσεις εργασίας για την στήριξη τους. Ακόμη, στήριξη των εκπκαιδευτικών που νιώθουν ότι πιέζονται από τους Διευθυντές των σχολείων που υπηρετούν για τη συμμετοχή τους σε ομάδες σχεδίων δράσης ή την αναγκαστική τους τοποθέτηση ως συντονιστών σε αυτές. Υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς που νιώθουν ως εργαλεία του Υπουργείου, με όλο και περισσότερες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που στοχεύουν στην εξουθένωση των εκπαιδευτικών και σε καμία περίπτωση δεν προάγουν την πραγματικότητα στο σχολείο, τη σχέση μας με τους μαθητές και την μαθησιακή διαδικασία.

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους εκπαιδευτικούς. Τοποθέτηση δεύτερης Νηπιαγωγού μέσα στις σχολικές τάξεις και ενός τουλάχιστον επιπλέον δασκάλου στα Δημοτικά σχολεία για την στήριξη των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών. Μείωση του αριθμού των μαθητών κάθε τάξης σε 18 ανά εκπαιδευτικό. Ίδρυση Τμημάτων Ένταξης για την ομαλοποίηση των προβλημάτων μέσα στα σχολεία.

Ακόμη, πρόσληψη Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών ως μόνιμο προσωπικό στις σχολικές μονάδες, δυνατότητα επιμόρφωσης, όλων των εκπαιδευτικών και όχι τις απογευματινές ώρες. Σεβασμός στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο των συναδέλφων, χωρίς πλατφόρμες και συνδέσεις που οδηγούν στην εξάντληση και την αγανάκτηση, δημιουργία Σχολέων Γονέων από την Πολιτεία ή τον Δήμο για την αντιμετώπιση των θεμάτων των οικογενειών, επίλυση του κτηριακού προβλήματος των σχολείων (Δ.Σ. Σελιανιτίκων, 10ο Νηπιαγωγείο, 2ο Νηπιαγωγείο, Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου) με οικονομική στήριξη από την πολιτεία, ενεργειακή αναβάθμιση και πυρασφάλεια των σχολικών κτηρίων με κρατικούς πόρους.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr