background img
banner
banner

«Η κοινωνία σαπίζει, προσευχηθείτε…»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

Δείγματα από τη σύγχρονη πραγματικότητα, μέσα από τα οποία καταδεικνύεται ότι η σημερινή κοινωνία είναι υποταγμένη στον διάβολο και ότι σαπίζει συνεχώς όλο και περισσότερο, παρουσιάζει σε ανοικτή επιστολή του προς τον ορθόδοξο ελληνικό λαό, ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, καλώντας τους πιστούς σε ακόμη περισσότερη προσευχή.

΄΄Ο Χριστός περιφρονείται, το Ευαγγέλιο ποδοπατείται, η Ορθόδοξος Εκκλησία βρίσκεται εν διωγμό, ο διάβολος κυβερνά την κοινωνία΄΄, επισημαίνει ο Μητροπολίτης, απευθυνόμενος όχι σε πολιτικούς αλλά στους απλούς Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς. Όπως αναφέρει, ΄΄ο διάβολος σήμερα χορεύει, η κοινωνία μας απ’ όψεως ηθικής ολοταχώς σαπίζει. Στην εποχή μας όλα αλλάζουν. Το μαύρο θεωρείται πλέον λευκό, η απάτη θεωρείται εξυπνάδα, η ανηθικότητα θεωρείται φυσική απόλαυση, η δε ομοφυλοφιλία θεωρείται φυσιολογική κατάσταση. Στη συνέχεια παρουσιάζει κάποια δείγματα που έχουν να κάνουν με τους λόατκι και τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και με τον κορωνοϊό τον οποίο χαρακτηρίζει ως «ένα δαιμονικό σχέδιο για την διάλυση της κοινωνίας».

Κλείνει δε την επιστολή του παρακαλώντας τους ευσεβείς χριστιανούς να αυξήσουν την ώρα της προσευχής, να πυκνώσουν τον εκκλησιασμό τους, να μεταβαίνουν τακτικά στον πνευματικό τους προς εξομολόγηση των αμαρτιών τους, να προσεύχονται τακτικά στην μετάληψη του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, να ασκούν την φιλανθρωπία και την ελεημοσύνη, να συγχωρούν αυτούς οι οποίοι τους πικραίνουν, τους πολεμούν και τους αδικούν, να ζουν την εν Χριστώ ζωήν και να είναι Χριστοφόροι, να μελετούν τους βίους των Αγίων και να βιώσουν με τη Χάρη του Κυρίου την εν Χριστώ ζωήν.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr