background img
banner
banner

Το “11ο Rally Sprint Αιγίου” προσέφερε ένα αξέχαστο διήμερο γεμάτο δράση με 44 εντυπωσιακές συμμετοχές

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουνίου, το “11ο Rally Sprint Αιγίου” που διοργάνωσε η ΑΛΜΑ Αιγίου με 44 συμμετοχές. Ανάμεσά τους αυτοκίνητα θρύλοι της ιστορίας των ράλλυ, καθώς και τα πλέον σύγχρονα της κατηγορίας R. Το πρόγραμμα του διήμερου ήταν πλούσιο και συναρπαστικό, προσφέροντας στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά όλες τις εξελίξεις του αγώνα.

Ξεκινώντας από το Σάββατο, το παλιό λιμάνι του Αιγίου είχε μετατραπεί στο επίκεντρο της δράσης, φιλοξενώντας τη γραμματεία και το service park. Από τις 17:00 έως τις 20:00, πραγματοποιήθηκε ο τεχνικός και διοικητικός έλεγχος των αυτοκινήτων και των πληρωμάτων, ενώ ο χώρος ήταν ανοιχτός για τους θεατές, που έτσι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις προετοιμασίες των μηχανικών και των ομάδων, να γνωρίσουν τους οδηγούς και να απολαύσουν από κοντά την ατμόσφαιρα του αγώνα. Στις 21:00 τα φώτα της πανηγυρικής εκκίνησης άναψαν στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Στην εκκίνηση και τα παιδιά του ΕΚΑΜΕ

Το Σάββατο οι εξυπηρετούμενοι του ΕΚΑΜΕ/ΑμεΑ Αιγίου συνοδευόμενοι από το εκπαιδευτικό προσωπικό, τον πρόεδρο Γεώργιο Γκιώνη και μέλη του Δ.Σ. παρευρέθηκαν στην εκκίνηση του 11ου rally sprint Αιγίου ύστερα από πρόσκληση της ΑΛΜΑ Αιγίου. Η συμμετοχή αυτή χαροποίησε ιδιαίτερα τα παιδιά του ΕΚΑΜΕ γιατί ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και ο ενθουσιασμός τους απαθανατίστηκε στα πρόσωπά τους.
Τέτοιου είδους προσκλήσεις βοηθούν ιδιαίτερα την προσπάθεια που κάνει το Ειδικό Κέντρο για κοινωνικοποίηση και συμπερίληψη των ΑΜΕΑ στο κοινωνικό σύνολο. Καθώς και το ότι πλέον τα άτομα με ειδικές ανάγκες κατατάσσονται ως μέλη ισότιμα και χωρίς στερεότυπα και ταμπέλες στο διαφορετικό.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, με σχετική ανακοίνωση, ευχαριστεί θερμά την ΑΛΜΑ Αιγίου για την πρόσκληση, για την φιλοξενία καθώς και για το γεύμα που πρόσφεραν αφιλοκερδώς στο παιδιά του και τους εύχεται υγεία και να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν με πολλή προσοχή.

 

Εκτός δρόμου δύο οχήματα

Στο αγωνιστικό μέρος, μετά από δύο απανωτά συμβάντα εξόδων στο δεύτερο ανέβασμα, η Ειδική ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ 2 διεκόπη και συνεχίστηκε σαν απλή διαδρομή ολοκληρώνοντας στο Park Ferme.

Σε στροφή στο Πυργάκι, ένα από τα οχήματα βγήκε εκτός δρόμου, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Ο αγώνας συνεχίστηκε για λίγο αλλά αμέσως μετά στο ίδιο περίπου σημείο σημειώθηκε και άλλη εγκατάλειψη πληρώματος από μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα η επιτροπή να διακόψει τη χρονομέτρηση.

Οι θεατές πάντως είχαν την ευκαιρία να δουν τις εντυπωσιακές προσπάθειες των οδηγών σε μια από τις πιο όμορφες και τεχνικά απαιτητικές διαδρομές της Ελλάδας. Το διήμερο των αγώνων ολοκληρώθηκε στο “Πολύκεντρο”, στη Μυρτιά Αιγίου όπου έγιναν οι απονομές στους νικητές.

Ευχαριστούν όλους τους συντελεστές

Η ΑΛΜΑ Αιγίου ευχαριστεί θερμά τις τοπικές και άλλες επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της για βοήθεια στη διοργάνωση του αγώνα, ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη οικονομικά περίοδο. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους υποστηρικτές: την ΠΕΣ Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, το ΙΚΤΕΟ Autovision Αιγίου, την Τεχνική Εταιρία Σωτηρόπουλος Ο.Ε. και το συνεργείο αυτοκινήτων LatsisAudiVW«Λάτσης Χαρ Παναγιώτης».

Αρωγοί

Αυτή η μεγάλη αθλητική διοργάνωση δεν θα μπορούσε όμως να πραγματοποιηθεί χωρίς την αμέριστη συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας, τον οποίο η Λέσχη ευχαριστεί θερμά, όντας πάντα κοντά της σε κάθε βήμα. Επίσης, ευχαριστεί τους φορείς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που θωρακίζουν την ασφάλεια του αγώνα, καθώς και τους εθελοντές του ΕΠΟΜΕΑ Αιγιαλείας που βρίσκονταν σε ετοιμότητα για ό,τι χρειαστεί.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr